12 de febrer del 2008

Més poder polític i més diners, però amb menys representants

Els nous veguers seran els càrrecs polítics que substituiran els actuals diputats de la Diputació de Tarragona, però també els consellers comarcals, que en el cas de les Terres de l'Ebre són un total de 88. A la Diputació, només 7 dels 27 diputats són ebrencs. El ple de la nova vegueria podria tenir uns 25 membres, que hauran de designar un president (el veguer en cap), formar un govern, aprovar un pressupost i gestionar-lo, com fa l'actual Diputació. Per tant, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tindran dos consells de regió o de vegueria independents, i la intenció del Departament de Governació i Administracions Públiques és que la nova llei de governs locals eviti els possibles perjudicis d'una divisió basada només en criteris de població. Amb tot, encara que el nombre d'habitants fos determinant a l'hora de repartir el pressupost de la Diputació, la vegueria de l'Ebre milloraria la situació actual, ja que ara no rep tot el que li correspondria per aquest concepte. D'altra banda, els actuals consells comarcals seran les seus descentralitzades de la vegueria, però no tindran poder polític. A més, es mantindrà el consell d'alcaldes, però la funció del president només serà de caràcter representatiu.

El Punt (12-Febrer-2008)

4 comentaris:

  1. eso no se lo cree nadie! nadie!!!!!!!!!!
    però les darreres intervencions de Puigcercós no deia que la vegueria per al 2015??????
    Yo flipo neng!!!!!
    Això si no ho agafem en humor xikets.... acabarem tots al Pere Mata

    ResponElimina
  2. falten los comentaris que s'havien fet a Fores en les Terres de Riviere... han desaparegut, marfanta?

    ResponElimina
  3. Si hi han més diners i menys representants... hi haurà més calerons per embuxacar-se!!
    Mama vull ser veguer !!!

    ResponElimina
  4. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta