15 de febrer del 2008

Tivissa cedirà 40 hectàrees per fer una gran planta solar prop de les centrals de Vandellòs

L'Ajuntament rebrà 11.500 euros per cada megawatt instal·lat per la concessionària

Tivissa podria tenir un dels parcs solars fotovoltaics més grans de Catalunya. L'Ajuntament ha posat en concurs públic la cessió de 40 hectàrees de terrenys forestals a la partida del Castellet de l'Esteve, prop del límit amb el terme municipal de Vandellòs i l'Hospital de l'Infant. En aquest sentit, l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, confia que la proximitat a la central nuclear i a la central tèrmica de la Plana del Vent faciliti la instal·lació del parc fotovoltaic, que podria ser tan gran com el de Flix.

«Ja fa temps que volem aprofitar la clausura de l'antic abocador comarcal per instal·lar-hi un parc solar fotovoltaic, però com que el projecte ha trigat més del previst hem preferit buscar uns terrenys que també fossin idonis», va explicar Jardí. L'alcalde de Tivissa va remarcar que la partida del Castellet de l'Esteve és molt adequada per construir-hi una gran planta fotovoltaica, ja que es troba prop del límit del terme municipal de Vandellòs, una zona que ja està afectada per la central nuclear i per la central tèrmica de cicle combinat de Gas Natural. «A més, els terrenys es troben més a l'interior, al costat de l'antiga N-340, i no hi haurà impacte visual, ni des de l'Ametlla de Mar ni des d'enlloc», va assenyalar.
Jardí va explicar que, a canvi de la cessió dels terrenys, l'empresa concessionària haurà de pagar a l'Ajuntament un cànon d'11.500 euros per cada MW instal·lat. Amb tot, l'alcalde no va dir quina serà la potència instal·lada del parc fotovoltaic, tot i que va avançar que esperen generar entre 2 i 3 MW per hectàrea. Jardí va precisar que l'Ajuntament cedirà els terrenys, que tenen 40 hectàrees, durant un màxim de 50 anys, i que després serà la Generalitat qui autoritzi les dimensions definitives del parc solar. En aquest sentit, el parc solar Ramon Escriche de Flix, el més gran de Catalunya, també ocupa unes 40 hectàrees, amb una potència de 8,1 MW. L'alcalde de Tivissa va afegir-hi que ja hi ha diferents promotores que han manifestat el seu interès per tirar endavant el parc solar, tenint en compte la idoneïtat dels terrenys. «El Castellet de l'Esteve és un sòl pla, amb un lleuger pendent cap al mar i amb orientació sud-est», va concloure.

El Punt (15-Febrer-2008)

Foto: Joaquim Roset, a FotoTIV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta