19 de febrer del 2008

Tortosa rebutja la proposta alternativa de la variant del Canalet, però manté oberta la negociació amb Carreteres

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va confirmar ahir que el govern municipal ha rebutjat la proposta alternativa que havia fet Carreteres sobre la futura variant de l'eix de l'Ebre (C-12). Al gener, Bel ja va advertir que el nou traçat no era la millor solució per salvar la zona de xalets del Canalet, tot i que ara la Generalitat havia estudiat un traçat que no afectava la nova zona urbana definida en el pla d'ordenació urbana municipal (POUM). Dijous passat, Bel va viatjar a Barcelona per participar en una reunió amb responsables del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, en què ja els va anunciar la disconformitat de l'Ajuntament tortosí respecte al nou traçat. De la mateixa manera, divendres, Bel va informar la junta de portaveus, mentre que dissabte al matí també es va reunir amb la gent de la plataforma Salvem lo Canalet.
Un dels portaveus de la plataforma veïnal, Antoni Melero, va valorar molt positivament que l'Ajuntament continuï donant suport a Salvem Lo Canalet, però va admetre que els veïns estan «preocupats» per les intencions de Carreteres. «En l'esborrany del traçat s'aprecia que la variant continuarà afectant la part alta del Canalet», va lamentar. Segons Melero, la nova proposa dibuixa una variant amb forma de ferradura, ja que la circumval·lació farà una volta d'1 km per evitar la zona més poblada del Canalet, però començarà al mateix punt de Roquetes i acabarà a la partida de Casablanca. «Han variat més d'un 50% del traçat, però no han tingut en compte allò que demanava l'Ajuntament, que era que la variant anés més recta i s'acabés a l'altura d'Aldover», va precisar Melero. De fet, el portaveu va celebrar que el govern de Tortosa hagi decidit apostar definitivament per desviar la variant de la C-12 a l'altura d'Aldover, perquè l'afectació al Canalet sigui mínima.
En aquest sentit, Bel va valorar que la diferència entre la situació actual i la de fa uns mesos és que ara Política Territorial ha acceptat estudiar un traçat alternatiu. «Però la seva proposta no és suficient i hem de continuar negociant», va dir Bel, que no dóna per esgotades les converses. Finalment, Bel va fer una crida als veïns del Canalet de mantenir-se units, per sumar esforços i aconseguir una solució «millor».

El Punt (19-Febrer-2008)

7 comentaris:

  1. Poc a poc les mentides de Bel i Accensi aniran sortint a la llum.

    Es qüestió de temps de que aquest senyor, Bel i Accensi, es quede en les vergonyes a l'aire.

    El problema com sempre serà que quan el tortosins ho verem haurem perdut un temps precios.

    ResponElimina
  2. Resulta que era ell qui havia de solucionar els problemes, va enredar els de la Plataforma venent-se com a salvador dels seus problemes, i ara ja mostra la seva incapacitat de negociació.

    ResponElimina
  3. Ara canviarem veïns per veïns? Serà l'Ajuntament còmplic d'un delicte urbanístic (edificar on no es podia), perdonarà els culpables i a més farà pagar uns altres veïns?

    Per què les zones agrícoles han de carregar amb el llast de les infraestructures i les urbanitzades il·legalment no?

    ResponElimina
  4. Ningu comenta que la Generalitat, que es qui fa les obres, no es del partit del sr. Bel. Podria el senador Sabaté intercedir per alguns veins de Tortosa o deu pensar que com es Jesus que ho facin els convergents...

    ResponElimina
  5. I per acabar d'adobar-ho, i per al que no ho sapigue:
    A finals de l'any pasat, l'EMD de Jesus va "aprovar atorgar una subvencio de 1.500 € a la plataforma salvem lo canalet amb destinacio al seu assessorament per a la defensa dels veïns de la zona del canalet".
    Que em rectifiquen si m'equivoco: Es donen uns diners de TOTS per que uns quants es defensen, els quals ni paguen per la brossa que deixen a " l'aube" ni ( molts ) per les llicencies d'obres.
    Quina subvencio va rebre el seu dia la PDE de Jesus, que si que representaba a una immensa majoria de Jesusencs ( com es va demostrar amb mes de 500 firmes), per part de l'EMD, i que no defensaben questions particulars?
    Suposso que a hores d'ara ja tenen preparats uns altres 1.500 € per "assessorament per a la defensa dels veïns de la (nova) zona (afectada) del canalet".

    ResponElimina
  6. Bel=dèbil. Així no anem a cap puesto...

    ResponElimina
  7. Mentre discutim si son galgos o podencos, per interesos d'alguns,van passant los anys i la gent seguim soportan i sofrim els embossos circulatoris, tant per la carretera dels plataners com per la de Jesús. Després mos queixem que els governs no ens fan res per aquestes Terres. ¡Es que no els deixem!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta