12 de març del 2008

El PSC es compromet a tirar endavant la protecció del Delta i la millora de les infraestructures del territori

El primer secretari del PSC a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté, va destacar la importància dels resultats electorals dels socialistes al territori, i va anunciar que es posaran a treballar “amb intensitat” per millorar la xarxa viària i que s'executin les obres de protecció del Delta. En la mateixa línia, el president del PSC ebrenc, Joan Sabaté, també va manifestar la seua satisfacció pels resultats obtinguts, que fa que els socialistes hagin passat de tenir el 33% a més del 48% dels sufragis a les Terres de l'Ebre. “Hem guanyat a les quatre comarques, pujant en gairebé 12.000 vots, mentre totes les altres forces polítiques han baixat”, va remarcar. Sabaté també va destacar que en els municipis amb més població fins i tot han superat amplament la barrera del 50%, com Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, Amposta o Tortosa. “Hem aconseguit el que preteníem, que era revalidar la primera posició al territori i millorar els resultats de fa quatre anys”, va afegir-hi. Amb tot, el president del PSC a l'Ebre va matisar que els bons resultats no estan exempts de l'obligació d'assumir la responsabilitat. “Sabem que el bon resultat electoral no és un regal, sinó una comanda, i per tant la nostra intenció és no decebre els ciutadans”, va concloure.
Sabaté va comprometre els esforços del PSC per aconseguir un creixement sostenible del territori i l'aplicació de polítiques vinculades a la nova cultura de l'aigua. El dirigent socialista també va garantir que s'oposaran a qualsevol intent de transvasament, i que més enllà del seguiment a les polítiques socials i d'àmbit estatal i nacional, el PSC del territori vetllarà pel compliment i execució de les obres del pla integral de protecció del Delta (Pipde), i en especial d'aquells projectes per combatre la regressió. També dels diferents projectes per millorar les infraestructures, com el desdoblament de les carreteres N-340 i N-420, amb la construcció de la nova autovia A-7 per l'interior i la sortida de l'autovia de l'Aragó fins al mar. “Volem veure millorada la connectivitat del territori, i per això treballarem per connectar l'A-68 amb el corredor del Mediterrani, en la mesura que sigui possible, ja que sabem que serà una decisió molt complexa”, va advertir Sabaté. A més, el president del PSC a l'Ebre va apostar per “redimensionar” l'estació de tren de l'Aldea perquè siga una gran central de mercaderies i l'estació central de les Terres de l'Ebre. Finalment, Sabaté va reiterar la necessitat que el territori aposti pel creixement industrial i per la recerca i la innovació tecnològica.
Per la seua banda, la diputada Lluïsa Lizárraga, que diumenge va renovar la seua acta de diputada a Madrid, va remarcar que els ciutadans de l'Ebre han votat majoritàriament al PSC perquè sabien que hi havia molts projectes embastats, que ara calia acabar de cosir. “Esperem que ara es comencin a veure les obres, perquè encara no hi havia projectes i calia anar cremant etapes”, va afegir-hi. Lizárraga va admetre que la gran “assignatura pendent” són les infraestructures ferroviàries, així com la millora de les comunicacions de la Terra Alta i de la Ribera d'Ebre. Amb tot, va insitir en la necessitat d'impulsar les obres contra la regressió del Delta. “Ens hem de posar a treballar, ja que un dels efectes del canvi climàtic serà la pujada del nivell del mar, i això accelerarà la regressió”, va advertir. “Ara és el que hem de fer, un cop ja tenim el transvasament al calaix i hem llançat la clau a riu”, va dir Lizárraga.

Més informació:
-Del blau al roig (El Punt)
-CiU i el PP s'aferren a la seva resistència a Tarragona (El Punt)
-Celebració i compromís socialistes (El Punt)

15 comentaris:

  1. La comissió d'Economia, Finances i Pressupost del Parlament de Catalunya va aprovar ahir, amb els catorze vots a favor de CiU, ERC i ICV-EUiA, els vuit vots en contra del PSC i del PP i l'abstenció del grup mixt, el seu «rebuig a la possible instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat (MTC) per a residus nuclears a les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp i, per extensió, a tot el territori de Catalunya».

    ResponElimina
  2. Donem temps al temps , lo temps ho nirà dien tot.

    No Comment , fins d´aquí uns mesos “ Esperem que ara es comencin a veure les obres, perquè encara no hi havia projectes i calia anar cremant etapes” diu la Senyora Lizárraga.

    ( 2004-2008 ) 4 anys de projectes , ara venen ( 2008-2012 ) 4 anys de obres.

    Lo temps donarà la raó i traurà la raó.

    Temps al temps.

    ResponElimina
  3. Home, ja veig per on van els tiros. No és mal idea per "proteger el Delta", omplir-ho de residus nuclears. Aixi ningu s'atreviria a entrar a tocar-ho. I ben nivellats, pos, també ajudarien en la lluita contra la regressió/enfonsament. I, per colmo, pos, un attractiu més pels productes autoctons, tenint arros de color verd/groc/taronja podrem competir contra el arros sencillet i barat que ve del "tercer" mon.

    Gracies PSC, PP, aixi es defensa el territori, no com estes altres CiU/ERC/ICV-EUiA que no volen res per Catalunya ni regalat.

    ResponElimina
  4. Em pensava que la campanya electoral ja havia acabat, però veig que la manipulació continua vigent.

    D'on heu tret que el PSC demana la instal.lació d'un magatzem temporal centralitzat (MTC) per a residus nuclears a Catalunya ???.

    Jo he llegit l'esmena i només he vist que es parla d'INFORMACIÓ.

    Per cert, Sr/a. Brian, qui protegirà el Delta de l'Ebre de debó i qui netejarà el pantà de Flix estarà un govern progressista.
    Que potser recorda qui va ser responsable d'aquesta situació ???.

    ResponElimina
  5. Ara a tot se li diu INFORMACIÓ ?

    “ Esperem que ara es comencin a veure les obres, perquè encara no hi havia projectes i calia anar cremant etapes” diu la Senyora Lizárraga.

    Bueno , ara que toca "més projectes" ó més obres ?

    De lo de Flix (Tones de Mercuri ), donem temps al temps.
    Després d'anys d'abocaments al riu, milers de tones de residus tòxics s'acumulen al pantà de Flix. Procedeixen de la fàbrica d'Erkimia, a la riba dreta de l'Ebre. Hi ha de 200.000 a 360.000 tones submergides a l'aigua i una tercera part més que emergeix del pantà.
    Un estudi fet per investigadors del CSIC i la Universitat Autònoma de Barcelona, que va acabar el novembre del 2003, diu que en els fangs submergits hi ha de 60 a 70 tones de metalls pesants. Entre 10 i 18 tones són de mercuri, altament contaminant.

    Ara el PSC a CAVAL-gar !

    Xeics !la campanya electoral ja ha acabat,ara toca governar i el PSC li toca estirar lo carro, per a bé ó per a mal .

    ResponElimina
  6. Sr. alferza31, un dels senyors de la foto no va ser alcalde de Flix durant aquests anys que tant es contaminava?
    Esta bé defensar als teus però intenta fer-ho amb arguments coherents.

    ResponElimina
  7. l'ultim anonim la fotit bona, cal reconeixeu, ara be, sempre s'ha dit que als governs se'ls ha de donar 100 de marge o confiança ..COLLONS no es que no es donen els 100 dies, es que ni s'espera a la constitucio del congres ni el govern.

    ResponElimina
  8. Jo no he citat cap nom...

    Ara resultarà que el "contaminador" va estar el Sr. Antoni Sabaté.

    Ja se sap, els "culpables" de totes les malifetes són tots el "sabatés" o "zapateros"...

    I sí, temps al temps ...

    ResponElimina
  9. " El Contaminador "

    Des de 1972, la factoria que Erkimia té a Flix (la Ribera d’Ebre) aboca part dels seus residus a la vora del riu. Tot i que en principi es tractava de material inert, un estudi recent ha demostrat que és tòxic, ja que presenta restes de mercuri i fosforita que són parcialment radiactives. Els residus acumulats superen les 200.000 tones.

    Entre els residus que s’acumulen a la vora de l’Ebre hi trobem metalls pesats com el mercuri, organoclorats com el DDT i, en menor quantitat, fosforita. Aquest darrer material, que s’utilitza en la fabricació industrial de pinsos, és radiactiu. Tot i que bona part dels residus està submergida o enterrada, en alguns trams de riu són ben visibles.

    La bomba de rellotgeria ambiental que són els sediments del pantà de Flix fa que els ecologistes no hagin trigat a reaccionar davant aquest cas. Greenpeace ja ha reclamat que sigui Erkimia qui es faci càrrec de les despeses que suposarà netejar l'Ebre, "per haver fet negoci amb el medi ambient durant tots aquests anys". Reclamen també a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre un estudi urgent sobre la situació d'aquests sediments.

    Lo Senyor Sabaté i el Senyor Zapatero governen , per lo tant tenen que buscar solucions.

    ERKIMIA , es una empresa privada ó publica?

    ResponElimina
  10. El super govern de ciu tenia al calaix la bomba de rellotgeria de flix sense donar-li solució ( 23 anys ), d'aixo s'en diu IRRESPONSABILITAT.

    S'omplen la boca de l'amor a catalunya pero nomes la fan servir per al benefici propi o dels seus amics ( PP, trasvassament ) i només mos faltava escoltar que la culpa de la contaminacio del panta de flix es del govern de l'entesa...

    Aquest govern fa el que ha de fer que es descontaminar el panta ficant damunt la taula 200 milions d'euros.

    ResponElimina
  11. La Cambra de Comerç de Tortosa va denunciar "l'oblit" que, un cop més, pateixen les Terres de l'Ebre en els pressupostos estatals per a l'any vinent. El president de l'ens cameral, José Luis Mora, ha va denunciar que la inversió que es preveu a les Terres de l'Ebre no es correspon ni amb la població, ni amb l'extensió, ni amb el PIB que aporta el territori; i va lamentar que es compti com a "inversió" els 71 MEUR per la descontaminació de l'embassament de Flix. "Nosaltres en som els perjudicats i ara resulta que ho contemplen com a inversió", ha insistit. Deixant de banda l'actuació a Flix, el govern espanyol destina a les Terres de l'Ebre només un 1,69% de tota la inversió que fa a la demarcació de Tarragona. Per esmenar aquesta situació, Mora va reclamar als polítics del territori que aparquen "els partidismes" i que intervinguin de manera contundent.

    La directiva que diu que QUI CONTAMINA PAGA, s’ha d’aplicar de forma preventiva mitjançant l’aplicació de les millors tècniques disponibles i un control exhaustiu i en continu de les instal·lacions, els focus emissors i els efluents industrials. El procediment alternatiu actual (sancions a posteriori), consisteix en donar màniga ampla a la indústria química a través de convenis, pactes i complacència administrativa, i no només no dona resultats satisfactoris sinó que en casos greus i provats com el de Flix, deixa a la ciutadania en una situació greu de pobresa ambiental, social i administrativa.


    Resumin les inversions de l´Estat a les Terres de l´Ebre al 2008 , “els 71 MEUR per la descontaminació de l'embassament de Flix. " siran per ERKIMIA , i no per los 14 pobles del Baix Ebre , ni per los 12 pobles del Montsia, ni per los 14 pobles de la Ribera d´Ebre , ni tampoc per los 12 pobles de la Terra Alta.

    200 mil.lions de Euros : 200.000 ( habitants de les Terres de l´Ebre ) = 1000 Euros per habitant.
    Que cada un , ho multipliqui per los habitants del seu municipi, jo ja ho he fet, al meu poble tocarien : 3.200.000 Euros , més ó menys 533 mil.lions de les antigues pessetes.

    A la meva Comarca li tocarien 25.000.000 de Euros = 4.150.000.000 de pessetes.

    No creieu que aquí fan falta més centres sanitaris, centres de serveis socials, centres d´ensenyament professional i universitari , centres per a gent gran,....... i no parlo de comunicacions..........“ l´única autopista gratuita es la canonada del mini-trasvassament”

    Les Terres de l´Ebre son solidaries amb los accionistes de ERCROS, amb los habitants del Camp de Tarragona i també amb los de “ Barcino disneylàndia “.........?



    FELICITATS ¡

    ResponElimina
  12. Sr/Sra Alferza d'ahir,
    No dispares el cartero si no t'agraden les noticies; jo no se si es cert o no, nomes veig lo que diuen per aqui als diaris/internet. Avui Panxampla diu aixo, jo no sé si es cert o no... http://casalpanxampla.blogspot.com/2008/03/la-coordinadora-anticementiri-nuclear.html

    ResponElimina
  13. molt bo el discurs " gallina" de les 12.24, s'els veu lo llautó a la milla...

    ResponElimina
  14. Gràcies " truita ".

    ResponElimina
  15. Que si la culpa és d'aquests, que si els altres ho van fer pitjor. Tots buscant culpables i el riu ple de merda.

    Ja sé que el meu discurs és repetitiu, però què voleu que us digui, tant enfrontament entre ebrencs simpatitzants de CIU, PSOE, ERC... fa fàstic (i llàstima) perquè no es veu cap voluntat de defensar el territori si no és en benefici polític (d'uns i altres).

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta