14 de març del 2008

La PDE dubta d'un transvasament d'emergència del Segre a Barcelona, però adverteix que vulneraria el «Compromís per l'Ebre»

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va posar ahir en dubte que la Generalitat puga fer un transvasament del Segre a Barcelona abans de l'estiu. Segons Tomàs, caldria que l'Estat aprovés una llei per autoritzar una transferència d'aigua entre conques, i tampoc hi ha temps material per construir les conduccions. Amb tot, Tomàs va advertir que el tema preocupa la PDE, ja que ha servit per confirmar la sospita que la Generalitat pensa en el Segre per abastir l'àrea metropolitana. «Estan posant l'excusa de la falta d'aigua a Barcelona, però no per transvasar l'aigua a través del túnel del Cadí com ens diuen», va avisar.
L'objectiu, segons Tomàs, seria crear un estat d'opinió favorable al futur aprofitament del canal de regadiu Segarra-Garrigues, amb 20 metres cúbics per segon. «El transvasament del Segre no és un invent de Montilla, sinó la recuperació d'una antiga idea de Pujol», va afegir. Tomàs va remarcar que la previsió de la Generalitat és enviar 3 metres cúbics per segon del Segarra-Garrigues, per evitar que es parli obertament d'un transvasament de l'Ebre. «El tripartit no farà cap transvasament de l'Ebre perquè els faria quedar com uns mentiders, i perquè saben que els ebrencs tornaríem a sortir al carrer», va valorar. «Ja ens poden dir que serien mesures excepcionals, ja que tots sabem què ha passat amb el minitransvasament a Tarragona», va dir. Tomàs també va recordar que el 85% dels cabals del tram final de l'Ebre són del Segre, i que qualsevol detracció afectaria la quantitat i la qualitat de l'aigua. «El Segre té una relació directa amb la salut del Delta», va concloure. «Si tiren endavant el transvasament del Segre, el Compromís per l'Ebre, signat pel PSC, ERC i ICV, quedaria completament vulnerat i incomplet, seria paper mullat i un gran engany per a les Terres de l'Ebre», va advertir.

El Punt (14-Març-2008)

El tema als blocs ebrencs:
-Aigua va!!!!! (Ebrediputats)
-El transvasament del Segre (Manel Zaera)

Més informació:
-L'Idece recomanarà no navegar per l'Ebre pel poc cabal del riu (El Punt)

13 comentaris:

  1. Mireu la lletra de esta canço , ho diu tot :

    Qualsevol nit pot sortir el sol , de Jaume Sisa


    Oh, benvinguts, passeu passeu, de les tristors en farem fum.


    Jo tinc uns cants pell-roges autentics per fer ploure, però no trobo el casset (per als més joves, un casset era un dispositiu de gravació de so que va donar molt de joc durant molt de temps). Prometo que el buscaré i buscaré un aparell reproductor adeqüat. Ja us ho diré. El que no sé és si els càntics calia acompanyar-los d'alguna dansa especial.

    Aprofito per insistir en una idea que fa molts dies es va comentar que és que cal que algú (les administracions?) es vagin posant les piles per fer aprofitable tota l'aigua que cau sobre tantes i tantes teulades que hi ha en tots los territoris. Les cisternes han ajudat la humanitat a tirar endavant i, amb les tècniques actuals, podríem fer-les moooolt eficients. Hem de reinventar mètodes perquè, com deia aquell, els temps estan canviant, i mai millor dit.

    ResponElimina
  2. Me cago'n dena!
    Pos tens raó xeic! La "pinicula" del futur, i del present, és l'autonomia. Res de rotllo polític, "please". L'autonomia seria quelcom que podriem aconseguir a les llars ciutadanes si, per sota dels parkings, hi haguessen cisternes potents. Un 30%, un 50% o un 80%, tot és possible. Però, som chipiritiflautics i jajaja.
    I moltes mes coses... sobre tot una, ser sincers. I no dir que s'és antitransvasista si s'esta disposat a signar l'interconnexiño de xarxes. Tant sigue des de Camp-redó, des de Flix, amb l'escomesa cap el Garrigues sud, o qualsevol pobles de Lleida pel que passe la canal sense sentit.
    Barcelonins? Espavilats fins sobreeixir. Aiguaaaa. Tot sigue no estalviar-la.
    Sabeu que?
    A mamar!
    Que facen los deures i que planifiquen les realitats i no els desigs dels fills dels poderosos. Arquitectes, com lo Déu burgés demana.
    Mamons és lo que son... los paios estos. Venuts a l'or d'especulació que tanta merda porta. Espero que dimiteixen aviat, encara que no se on ens portara el que ve, però, més merda...?

    ResponElimina
  3. Ara com que ja manen els vostres, els socialistes, ja no cal fer manifestacions, no fos cas que desgastéssiu al govern tripartit, oi?
    Colla d'hipòcrites anticonvergents.

    ResponElimina
  4. Escolta pallasso, a contar-li cuentos ves a la Ferrussola, que me sembla que és del teu ram.

    ResponElimina
  5. Kanopus-07

    quin NOU nom volts? tu tries!

    A les dotze han arribat la fada bona i ventafocs,
    en Tom i Jerry, la bruixa Calixta, Bambi i Moby Dick,
    i l'emperadriu Sissi.
    I Mortadelo, i Filemón, i Guillem Brown, i Guillem Tell,
    la caputxeta vermelleta, el llop ferotge, i el caganer,
    en Cocoliso i en Popeye.

    Però que consti que el ha ficat el nom de la Ferrusola s´ha passat vint pobles de cop en meyns d´un minut.

    Xeic , que vas amb l´AVE ?, fiquet en OCTOPUSI-007, i no fotis lo dit a la ferida de lo d´ahir!
    Tots la caguem i ahir ella també ho va fer.

    Parlem de les Emergencies i de les Solucions actuals del tema de l´aigua ,i no de altres coses.

    ResponElimina
  6. La Ferrussola la caga sempre que parla, però a la Catalunya profunda hi ha molta gent que va del mateix rollo, com és evident per algun post que hi ha per aquí...

    ResponElimina
  7. Em podeu criticar tan com vulgueu, se me'n refot, però no heu contestat a la meva pregunta. Perquè quan manava convergència us manifestàveu dia si, dia també, i ara havent-hi motius per fer-ho no ho feu?
    Per mi és ben evident, la majoria sou socialistes/tripartits.
    I en referència al meu nom, si alguns tinguessin una mica més de cultura sabria que és el nom de l'estrella més brillant de la constel.lació de Carina.
    És clar que ser d'esquerres i tenir cultura no s'adiuen massa bé.
    Per altra banda estic d'acord amb el què diu Ferrussola, a mi em molesta molt que el president del meu país no s'hagi dignat a canviar-se el nom i dir-se Josep, i que no sàpiga parlar la llengua pròpia del país. Bé, de fet amb la seva ínfima formació acadèmica no sap escriure sense treure una xuleta.

    ResponElimina
  8. Xeic . jo paso molts viatges per esta nebulosa i mai te he vist , Kanopus no es l´estrella més brillant. , jo vic a ETA CARINAE , que per cert es més gran que la teva.

    Carina és una nebulosa immensa situada a uns 7.500 anys llum aproximadament de nosaltres, al sud de la constel•lació austral de Carina, just a la quilla del vaixell Argo Navis.
    La nebulosa conté una dotzena o més d’estrelles amb una brillantor entre 50 i 100 vegades la massa del nostre Sol.

    Eta Carinae, és l’estrella més brillant de tota aquesta nebulosa i acabarà tard o d’hora la seva vida a través d’una explosió tipus supernova gegantina. Les senyals que ens dona per saber que passarà això, són els dos lòbuls de pols i gas que envolten l’estrella, indican que és troba en la fase d’una erupció en un espai de temps relativament breu.

    Bueno més ó meyns , com per aquí , que tot fotra un pet tipus supermova gigantina i per cert les senyals són ben visibles de tot arreu , ja que també som en una fase d´erupció de mangueres , canonades , barcos , poalades i sobretot palanganes i " cubells "

    ResponElimina
  9. Per si no t'enrecordes, estrellitaKarina06, lo teu partit va pactar en aquells que "hablaban catalán en la intimidad" un atac directe sobre el nostre territori. Vam haver de sortir natros mateixos a defensar-nos, ja que el M.H. President d'aquells temps, que era català de socarrel si no m'equivoco, li suava bastant lo tema. Si los sociates fan algo comparable també los hi donarem canya. Ara bé, tú tranquil, no cal que te preocupes per natros, mos espavilarem millor sense les teues tonteries.

    ResponElimina
  10. La sequera que pateix Catalunya ha arribat a la política. Aquella metàfora que es va utilitzar per definir la política catalana anys enrere s’ha volatilitzat al ritme frenètic imposat pel nou integrisme bipartidista. L’oasi català està sec, i en el seu lloc s’hi ha instal•lat un jardí amb un sistema de rec artificial, que consisteix en inundar de vots una terra cada cop més fèrtil... per al PSC-PSOE.


    Per acabar la sequera canya " DAMM "!

    Foteu-li canya!

    ResponElimina
  11. Transvasament d´emergència del Segre ?

    Tranquils no os varalleu, no caldra !

    El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va explicar que portar aigua amb barcos al port de Barcelona és l'últim recurs' previst per fer front a una situació extrema de sequera, en què les “altres mesures que està duent a terme l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)” no siguin suficients per garantir el subministrament d'aigua a la població.

    Segons La Vanguardia d´avui “ La Royal Navy “ arrivarà a partir del 15 de Maig , amb set barcos de 28.000 tones, de moment......, dels ports de Tarraco-Ebre i Massàlia- Rodàn per lluitar contra la sequera de Barcino-Besòs-Llobregat.

    Cada barco costarà mensualment uns 900.000 denaris.

    Projectes ? Obres ? Informació ?

    Sempre els hi fots canya als mateixos? ...


    Fot-li canya als que manen , per variar, endevant! Bona Setmana Santa. ....

    ResponElimina
  12. kanopusestrellatus,
    Que diries si a Clos, Chacon, per exemple, a Madrid els hi diguesin Juan i Carmen. No haviem quedad en que Carod ( ja se que tampoc es sant de la teva devocio) es deia Josep Lluis,aqui a Madrid i a la Xina? vols dir que Montilla no es pot dir Jose a Barcelona, Madrid i la Xina.
    Va desapareixer La granera i has aparegut tu ( sino sou el mateix)
    Com per a mi que em diguen hipocrita em sap molt de mal i ho considero un insult, de moment, i per a que Gustau no intervingue et dire: arrogant i maleducat ( de moment)

    ResponElimina
  13. Ja hi tornem a ser.

    Nosaltres discutint i ells amb les mànegues preparades.

    Com diuen al pais veí "A río revuelto, ganancia de pescadores".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta