14 de març del 2008

Horta de Sant Joan donarà ajuts del 80% a una vintena de veïns per rehabilitar façanes

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan ha arribat a un acord amb el Departament de Cultura de la Generalitat i amb la Diputació de Tarragona, amb l'objectiu de subvencionar fins al 80% del cost de restauració de més d'una vintena de façanes del seu nucli històric. De fet, el nucli antic d'Horta de Sant Joan està declarat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN) en la categoria de conjunt històric, i és per això que l'Ajuntament feia un parell d'anys que intentava aconseguir el finançament necessari per executar un programa de restauració de les façanes. Amb aquest acord entre l'Ajuntament i les altres dues administracions, una vintena de propietaris de cases del nucli antic, que destaca pels carrers de pedra, la plaça de l'Església, l'església gòtica o l'ajuntament d'estil renaixentista, podran rehabilitar les façanes de les cases, que podran ser de pedra o pintades. En aquest sentit, els veïns han acceptat contribuir-hi i assumir el 20% del cost de les obres, mentre que la Diputació de Tarragona aportarà també un 20% del pressupost total, que podria superar els 180.000 euros. Per la seua banda, Cultura concedirà un ajut equivalent al 60% del cost, a través d'un conveni que se signarà amb l'Ajuntament.
En declaracions a El Punt, l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, va remarcar que l'Ajuntament és molt conscient que el nucli antic és un dels principals actius turístics del municipi. De fet, l'equip de govern està preparant un pla especial amb l'objectiu d'incloure les normes que s'han de seguir per construir o rehabilitar edificis en el conjunt històric i en altres zones protegides.

El Punt (14-Març-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta