31 de març del 2008

Manolo Tomàs intervé aquesta nit al programa 'Àgora'

Aquesta fotografia d'un sòl esquerdat per la falta d'aigua no és d'una horta murciana, sinó la imatge que ha triat Televisió de Catalunya per anunciar al seu web el programa Àgora d'aquesta nit. La sequera ofega Catalunya, ens diu amb un àgil joc de paraules, per exposar el problema que té el país per la falta de pluges i de reserves hídriques. Finalment, ha quedat confirmat que el debat moderat pel peridista Xavi Coral comptarà amb la participació del Portaveu en Defensa de l'Ebre (PDE). Manolo Tomàs compartirà taula amb l'enginyer industrial Josep Alabern; Gabriel Borràs, de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA); el biòleg Ramon Folch i el portaveu de les comunitats de regants del Ter, Narcís Illa.
El programa començarà a les 22.05 hores pel canal 33, però es repetirà més tard, en diferit, a partir de les 01.55 hores de la matinada. A més, divendres també es reemetrà pel canal internacional TVCi, a partir de les 22.00 hores en la franja europea. En aquest sentit, el fet que Manolo Tomàs hage d'anar a parlar a una televisió d'abast nacional sempre és símtoma que hi ha alguna cosa que no va bé. La PDE s'ha passat els últims quatre anys avisant que les amenaces de transvasaments continuaven activades, i que tot i els canvis de govern a la Generalitat i a l'Estat hi havia una sèrie de projectes que calia vigilar de prop. No recordo que cap programa de la televisió pública catalana el fes anar cap a Barcelona, tot i que la sequera no és de fa quatre dies. La diferència és que ara els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan al 20% de la seua capacitat, i que ens diuen que perilla l'abastament a l'àrea metropolitana de Barcelona. Ara cal justificar el transvasament d'aigua del Segre al riu Llobregat, i mentre el debat polític ja ha esclatat definitivament, TV3 situa la PDE en un debat essencialment de caràcter tècnic i científic.
Penso que això és bo per a la PDE i per a les Terres de l'Ebre, sobretot ara que encara ningú té clar amb quins suports polítics pot comptar el moviment social, en cas de convocar mobilitzacions. Però també em fa la impressió que el tripartit està infravalorant la capacitat que pot tenir la plataforma per reactivar la mobilització social. CiU també va menystenir la força de la PDE i va començar a perdre la Generalitat per l'Ebre. No sé què pot passar si divendres ve el conseller de Medi Ambient i la plataforma rep Baltasar amb la primera catifa de sal...

28 comentaris:

  1. Pot ser una gran ratera l´Agora d´aquesta nit , lo més segur és que vaiguen tots contra ell i tota Catalunya digui que som insolidaris quan realment es Catalunya la qui és insolidaria amb natros.
    Lo tema estrella sera l´interconexió de xarxes per sequeres puntuals que poden durar anys i panys.

    ResponElimina
  2. a murcia tenen uns pous de sequera fets per a emergencies,
    la idea era bona però els afets son dolentissims perque estos pous estan secs abans de començar la sequera

    això de les connexions puntuals, no s'ho creu ningú
    i no ens ho creem perque sempre mos han enganyat i ho continuen fent
    segons deien fa unes semanes de trasvasaments no en volien saber res i ves per on, ja els tornem a tindre damunt la taula

    manolo esta nit te un paper complicat, el de fer entendre a la gent de catalunya que estan aprofitan la sequera per a fer lo que sempre van volen fer i que unes mosques colloneres els van fer treure de la llei del PHN, la interconnexio de xarxes CAT-ATLL

    les obres del CAT_ATLL estan quasi acabades, nomes els falta crea l'angoixa social de que fa falta i que amb preses es faci un Decret que propose perllongar fins a la provincia de BCN

    susanna

    ResponElimina
  3. Manolo defensa-mossssssssssssss!

    Les TErres de l'Ebre som lo pixador de Catalunya! n'estem farts!

    Estem fins als co***ns de les centrals nuclears, de la mosca negra, d'aguantar pijos de bcn que només venen a comprar-se xaletets per que a la Costa Brava no el poden pagar, n'estem farts d'anar en tren 2 hores i mitja per arribar a la capital, de que ens diguin provincians, de que se'n fotiguen del nostre parlar, de que mos fotiguen los diners!!! N'estem farts!

    SOM RIUS DE VIDA! NI UNA GOTA NI UNA GOTA NI UNA GOTA MÉS!!!!!!!

    ESTUDIANTS DE BCN, POSEU LES PANCARTES AL BALCÓ, PORTEU LA CAMISETA BLAVA!

    no ens tenim que deixar xafar!

    ResponElimina
  4. Manolo, estas mes sol que la una. Ara els politics que abans et donaven ales, on estan?
    On està el teu company de cognom de president amb el megafon?

    Mentre los pagesos i la gent del Segre se mobilitza, aquí com que als padrins de la criatura no els interesa, ara callen com a villanos

    ResponElimina
  5. Pos si esta foto em sona ... segur que no és de l'Ebre mateix al seu pas per Tortosa.

    També vull animar a Manolo per esta nit, però sobretot, d'accord en l'ultim post; tothom que pensi igual que ell, que no s'esperi a ficar el nus - vinga, domassos rentats i als balcons, samarettes planxades (o no) i a fer-los veure que no ens enganyaran.

    ResponElimina
  6. volia dir d'acord en el post del 2.26

    ResponElimina
  7. Els d'esquerra ja estan a favor del transvassament, ho diu la llansana (http://www.e-noticies.com/actualitat/esquerra-tamb%e9-accepta-el-transvasament-del-segre-36824.html).
    Quanta hipocresia aquesta colla d'arreplegats que ens governen.
    Es manifesten quan estan a la oposició, i quan governen fan el contrari del què deien.
    És clar que segur que molts encara trobareu que la culpa és de Convergència, la putada és que ja fa més de 4 anys que no mana enlloc, "gràcies" a esquerra.

    ResponElimina
  8. Manolo va a la tele per que vol, o algú li posa una pistola al pit?.

    ResponElimina
  9. Com diu Brian, cal reactivar tot l'entramat antitransvasista. De ben segur que Manolo Tomàs tindrà els arguments necessaris davant l'audiència catalana. Molta decepció amb la proposta de la conselleria de mediambient i amb l'actitud del govern català. Hi ha alguns caps que haurien de rodar. Això sí, "oixos" em fan sentir tots aquells que varen donar suport al PHN i ara xalen quan veuen l'actitud d'alguns polítics actuals. Molts ebrencs i ebrenques som antitransvasistes mani qui mani, i ho tornarem a demostrar.

    ResponElimina
  10. MANIFESTACIONS JA!

    ResponElimina
  11. A bcn, los i les estudiants de les Terres de l'Ebre no dixarem que surtiguen impunes d'estes jugades de mafiosos.

    Los i fotrem canya més que mai.
    Lo riu és vida, no al transvasament!!!
    Surtim en defensa de la terra!!!

    ResponElimina
  12. Vull saber l'opinio d'Angel Aznar.

    ResponElimina
  13. Éste ja no pinta gran cosa

    ResponElimina
  14. A Emigdi
    A mi me no me donen pena tots aquells que fa uns anys et deien fill de puta i traidor per ser simpatitzant d'un partit, i que ara callen i aplaudeixen.

    I a tu?

    ResponElimina
  15. benvolguts tots, nòmins i anònims:

    totes estes aportacions, perquè no les feu al fòrum del programa Àgora?

    si no fem sentir la nostra veu quan podem fer-ho, és lògic que es pensen que ho trobem la mar de bé tot a tv3...

    de moment hi ha més aportacions parlant del Ter que de l'Ebre!!!!!

    http://forums.ccrtvi.com/viewforum.php?f=842

    ResponElimina
  16. Anònim de les 6.33
    Jo no callo i, per suposat, no aplaudeixo el govern català pel seu posicionament en el tema transvàs del Segre. Sóc antitransvasista i estaré amb el moviment antitransvàs mani qui mani. Jo no vaig dir "fill de puta" ni traïdor a ningú. Crec que el govern català l'ha cagada, i ho dic sense embuts. Tot i això, tampoc no em valen arguments d'antany que ens retornin a l'època PHN, que sortosament vàrem guanyar la gent de l'Ebre.

    ResponElimina
  17. La sequera es realitat i les histories de Tomas nomes futuribles sense proves ni arguments. no es pot ser acusador sense tenir-ne proves.

    Per que al debat ningu estara a favor dels trasvasaments, excepte els de CIU rallant en lo Roine.

    Quan li diguen que sera un trasvassament puntual que dira? que no s'ho creu ? i despres ? ballara una jota?

    Jo ne me sento representat per este personatge que va escampant imatge de provincià.

    No podia arribar TV3 més avall ni Manolo Tomas més amunt, farà el ridicul.

    ResponElimina
  18. benvolgut wc;

    estem en un país en què les coses "provisionals" acaben sent definitives. No ho dic per això del Segre, ho dic pel que veig dia a dia en qualsevol cosa, una farola o una vorera mateixa (excepte les que surten a La Marfanta, és clar, que per art d'encantament s'arreglen).

    I ens volen fer creure que després de gastar-se uns quants milionets ho desmantellaran?

    ResponElimina
  19. pots creure el que vulguis, jo puc creure el contrari o no, nomes dic que com argument es ridicul.

    ResponElimina
  20. wc, no et faces l'ingenu... saps perfectament que s'està parlant de transvasaments (o com li vulgueu dir...). per això els antitransvasistes diem les coses pel seu nom i diem que no volem això que proposen. Si hi ha una situació d'emergència el que cal és començar a prescindir dels usos poc importants i això, més enllà de la propaganda, no s'ha fet.

    Aquí la qüestió és començar a entendre que no hi ha aigua per a un consum i un creixement urbanístic ilimitats... així que el més raonable seria entendre això i no voler posar pedaços com dessaladores o transvasaments que encara generaran noves expectatives de creixement i fan que es supere una vegada i una altra la barrera de les capacitats hídriques d'este país.
    I un cop assecats els aqüífers d'un lloc demanem l'aigua d'un altre i així anem fent.

    per cert, al govern són tan irresponsables que tot i tenir una sequera crítica a la vista van permetre que les pistes d'esquí anessen tot l'hivern en neu artificial i van fer noves concessions d'aigua per a canons de neu artificial de cara a l'any vinent... per no parlar de camps de golf i creixement urbanístic (dins i fora de les terres de l'ebre) així anem que després mos "falta" aigua i volem solucions màgiques. L'única solució és frenar lo creixement i tenir un desenvolupament lògic al clima i als recursos que tenim. qualsevol altra cosa pot servir per a enlluernar l'electorat... però mos deixa sense massa futur als jóvens, i ho sabeu perfectament.

    així que vatros mateixos, desarrollisme sense límits i transvasaments o nova cultura de l'aigua.

    josep

    ResponElimina
  21. wc, no et faces l'ingenu... saps perfectament que s'està parlant de transvasaments (o com li vulgueu dir...). per això els antitransvasistes diem les coses pel seu nom i diem que no volem això que proposen. Si hi ha una situació d'emergència el que cal és començar a prescindir dels usos poc importants i això, més enllà de la propaganda, no s'ha fet.

    Aquí la qüestió és començar a entendre que no hi ha aigua per a un consum i un creixement urbanístic ilimitats... així que el més raonable seria entendre això i no voler posar pedaços com dessaladores o transvasaments que encara generaran noves expectatives de creixement i fan que es supere una vegada i una altra la barrera de les capacitats hídriques d'este país.
    I un cop assecats els aqüífers d'un lloc demanem l'aigua d'un altre i així anem fent.

    per cert, al govern són tan irresponsables que tot i tenir una sequera crítica a la vista van permetre que les pistes d'esquí anessen tot l'hivern en neu artificial i van fer noves concessions d'aigua per a canons de neu artificial de cara a l'any vinent... per no parlar de camps de golf i creixement urbanístic (dins i fora de les terres de l'ebre) així anem que després mos "falta" aigua i volem solucions màgiques. L'única solució és frenar lo creixement i tenir un desenvolupament lògic al clima i als recursos que tenim. qualsevol altra cosa pot servir per a enlluernar l'electorat... però mos deixa sense massa futur als jóvens, i ho sabeu perfectament.

    així que vatros mateixos, desarrollisme sense límits i transvasaments o nova cultura de l'aigua.

    josep

    ResponElimina
  22. hola!, si per mi no hi ha problema, ara t'en vas a la plaça catalunya i dius que un 25% de la poblacio de barcelona se n'ha d'anar a viure a huesca a un lloc menys poblat, o mes facil...els deporteu a la riba del Roine.

    Ciencia ficcio tota la que vulgues , pero tal com tu tens una opinio els que obren l'aixeta a bcn també la tenen, i un vot, i fills i pares, i treball i son ni mes ni menys que com tu o jo.

    Nova cultura de l'aigua sí, demagogia no. Els joves tindrem el futur que vulguem tenir, treballant, sent responsables i amb horitzons clars, d'okupa, d'oprimit o contra el govern es viu molt bé, sobretot si van caient les subvencions i aprofitem el sistema nomes per al que ens afavoreix. S'ha d'estar a les verdes i a les madures. S'ha de saber del que es parla, el tema dels recusos naturals/energetic es un tot, i com a tot s'ha de reconduir.

    La condicio humana te la contradiccio a dins seu, clama no al desarrollisme i es rebota quan una llei de costes els deixa el seu terreno com a rustic de per vida, clama no al desarrollsime pero ai! del dia que salta la llum, clama no al desarrollisme pero vol carreteres, trens i faroles al carrer.

    El meu mon no s'acaba ni al riu senia ni al coll de balaguer, i les explicacions dels gurus ebrencs em provoquen somriures, tant de bó sigues tan fácil !

    ResponElimina
  23. DE MOMENT MANOLO SURT A LA TELE I ARA N'ESTES HORES ÉS EL QUI POT DIR ALGUNA COSA PER A DEFENSAR-MOS

    Demà ja ens defensarem natros pero ara li toca a ell

    LO RIU ÉS VIDA NO AL TRANSVASSAMENT I TOHTOM A ESCRIUURE AL FORUM DE TV3

    ResponElimina
  24. Mireu si amb aquesta historia algu en vol traure un rendiment politic o netejar-se la conciencia(suposant que en tingui)pos es la seva historia pero avui no estem parlant de transvasaments estem parlant de crisi hidrica de parxejar per arribar a una fita i aquesta es la inaguració de les desaladores del litoral catala.
    Els que vagin a les manis de CIU volen tornar a la politica hidraulica del Roine?? o volen la nova cultura de l'aigua reutilització, desalació i estalvi.
    Estem en lo de sempre els governs de CIU com en tantes coses no van fer res i per tant es el nou govern el que posa fil a l'agulla i fa el que es va comprometre a fer.Ara estem vivint una crisi i tambe vull dir que hem d'estar a l'alçada com a poble.

    ResponElimina
  25. http://forums.ccrtvi.com/viewforum.php?f=842

    ENTREU I DEFENSEU EL VOSTRE

    ResponElimina
  26. Lo que vos he dit, ni més ni menos. Mr T enrocat en lo seu mini-mon i la gent que en sap proposant solucions. jo ja m'he afanat ha enviar un sms dient que a mi este no me representa.

    ResponElimina
  27. Visca ERC i Psc, a no, perdò que ara volen la interconèxiò de xarxes.. fa anys Jordi Pujol va dir, veneu ara q podeu q sinò desprès vos la robaran..aixo passa ara ja.
    Tortosa Tarragona- 0,45€ hm3Tarragona... barcelona-1€ hm3
    estafa? robatori..?

    ResponElimina
  28. s'ha de plantejar un nou estil de vida,
    idea que era una demagògia fa uns anys però que ara és una necessitat per evitar el que està passant, si que s'hauria d'evitar tanta gent a barcelona, i també el volum de població a les Terres de l'Ebre. És difícil, però som un càncer que ens estem estenent massa, va començar pel sud i ara continua pel nord d'Espanya
    ens queixem, però si que hi ha gent que demana el camp de golf a vinallop, perquè dóna feina
    si que no plou, però continuem construint, i destruint zones verdes per construir-ne d'artificials
    ufff...com diuen alguns orientals som un càncer espiritual que no es preocupa del que l'envolta, només mirem per millorar les nostres condicions de vida
    a viure amb taparabos i menys camisetes a l'armari, que cada camiseta no sabeu quan contamina, un consum responsable, no només d'aigua.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta