11 de març del 2008

Prostitució als porxos de la baixada del pont de Tortosa

No és que m'ho hagin dit, sinó que ho he vist jo mateix. Els porxos de la plaça Constitució, a la baixada del pont de Tortosa, s'han convertit durant els últims dies en un espai habitual de feina de les treballadores del sexe. Com a mínim, és un espai de captació de clients. Normalment, es posen a partir de les nou del vespre, aprofitant que la pujada del pont és un lloc de pas de conductors i vianants. Els porxos de Baratijas també són un lloc arracerat i prou ben il·luminat, al costat d'altres llocs més foscos, en què potser les prostitutes se sentirien més indefenses. Algunes no tenen cap problema en oferir-te els seus serveis. "Señor, señor, ¿me quiere violar?", va preguntar-me una de les noies, la setmana passada. La mateixa que, ahir mateix, va tornar-me a veure i va dir-me: "¿Vamos, cariño?", ja més dissimuladament. Fa un parell de dies, al fotolog Estimo Tortosa, aquesta mateixa situació ja era tema de debat entre els seus lectors, la majoria gent molt jove, que assenyalaven que algunes de les prostitutes són travestits. Bé, jo matisaria que potser són transexuals. Fins i tot deien que algunes es posen a treballar ja a primera hora de la tarda. Suposo que el fet que hi hagi prostitutes al carrer és un fet que hauria de preocupar el govern de Tortosa. I més (tenint en compte la seua composició ideològica), quan la situació s'està produint just al centre comercial de la ciutat. Reedito: En cap cas vull fer un judici moral, sinó constatar un fet. Per mi, és tan greu que una persona es vegi obligada a exercir la prostitució, al centre comercial, a Remolins o a Jesús.

També en parlen:
-Prostitució a la baixada del pont (Vent de dalt)
-Travelos a la Baixada del Pont... tu que opines?? (Fotolog Estimo Tortosa)

16 comentaris:

  1. Aquest govern no és el que va prometre que llimpiaria Tortosa de gent que sobrava?

    Dons ho fa malament, molt malament.

    ResponElimina
  2. Je, je, aneu en compte en Éric, que és un tio...

    ResponElimina
  3. i ordenança de civisme ?

    ResponElimina
  4. Be Gustau, be. Tot just el mateix tipus de comentari que va fer fa uns dies Felip Monclus ( ERC) al seu bloc..
    Al govern municipal li hauria de preocupar MES perque la situacio s'esta produint al centre comercial. Si es a Remolins o a Jesus es igual?

    ResponElimina
  5. és un tema complex el de les treballadores sexuals, crec que no han de ser criminalitzades i cal tenir més respecte. enlloc de voler "netejar tortosa" d'allò que no es vol, potser seria més productiu per a la societat mirar d'entendre què porta a cadascú a fer una o altra cosa i si molesta es pot començar per eliminar les situacions de precarietat que provoquen que moltes persones decideixin sobreviure així. Les qüestions moralistes no sé si són suficients per a fer fora a algú d'un lloc públic, si és així demano que es comence pels especuladors, polítics i altres personatges que estan venent el futur del territori. O potser a mi em moltesten les processons de setmana santa i m'aguanto... perquè crec que també tenen dret a fer ús del carrer.

    ja veieu, a cadascú li molesten unes coses i o bé s'aprén a conviure o mirem a vore qui fa fora a qui, com si fossem animals...

    jo opto per la primera, l'altra gent no ho tinc clar... però crec que la gent ben pensant amb una moral "íntegra" i "respectable" optarà per la segona...

    ResponElimina
  6. La gent "respectable" i "ben pensant" tenen querides, queridos, bodes de penalti, i una infinitat de coses divertidíssimes.

    ResponElimina
  7. En cap cas he volgut fer un judici moral, sinó constatar un fet. Per mi, és tan greu que una persona es vegi obligada a exercir la prostitució, al centre comercial, a Remolins o a Jesús. Suposo que caldria estudiar cada cas de forma individual, ja que suposo que hi ha gent que hi treballa perquè no té altre remei, mentre que hi ha d'altres que ho fan perquè volen. Només he dit que suposo que el fet que hi hagi prostitutes al carrer (i al centre comercial) és un fet que hauria de preocupar el govern de Tortosa, precisament, per la composició ideològica del govern, i no perquè pensi igual que el govern de Tortosa, en aquest tema o en altres.

    ResponElimina
  8. A veure que diu la comedianta que a Tortosa hi hagi treballadores sexuals pel carrer, ella que és tan carca

    ResponElimina
  9. ... la prostitució hauria de ser legal, per a les persones que lliurement utilitzen el seu cos, com ho fan els actors i actrius pornos a canvi de sexe.

    al carrer no és el millor lloc, perquè tampoc hi ha cap advocat o paleta anant pel carrer dient que ofereixen els seus serveis.

    ResponElimina
  10. la comedianta esperar a veure que opina el PRC o que tingui una oferta de l'estel per publicar-ho.

    ResponElimina
  11. en el fons, "tu també ets de dretes i no ho saps"
    Anarko

    ResponElimina
  12. Si ens parem a pensar, val més que ho faci a uns porxos que no al mig de la carretera en perill de ser atropellada per qualsevol camió qie passi,tot i això,hauirien de tenir un lloc per elles, no al costat de Baratijas...
    La prostitució és un tema molt complex ii tant de bó estigues legalitzada

    ResponElimina
  13. Hi ha d'haver de tot i si no fan mal a ningú que s'estiguin.
    Pot resultar molest que et diguin si la vols violar, però (potser no tant forta la situació), ens trobem moltes noies quan passem per davant de marroquins/negres/paquistanesos...

    ResponElimina
  14. Si les dones ho fan lliurement i han escollit aquesta opció, és la seva decisió. Igualment si són transexuals o transvestits.És el seu cos. El que és greu es que puguin estar sotmeses al "xulo" de turno que les explota i esclavitza.
    El fet que estiguin a un lloc o a un altre de la ciutat, no crec que sigui rellevant.
    El problema és que hi hagi gent que pensi que si no estan a la vista millor... ojos que no ven...
    De prostitució sempre n'hi ha hagut...i a Tortosa també. Si estés legalitzada permetria que les persones que l'exerceixen tinguéssin unes mínimes condicions d'higiene i de seguretat. Al cap i a la fi si hi ha oferta és perquè hi ha una demanda, no???

    ResponElimina
  15. Hola Gustau,

    Em sembla molt interessant que comentes esta noticia al teu portal, doncs es el bloc de referencia del territori!

    Per la meva part, agraïr-te que cites el meu sencill fotolog/estimotortosa... la veritat ets molt amable!

    Finalitzar informan-te d'una interessant valoracio que hem fet els joves (i no tant joves) dels politics tortosins. Per veure-la, visita el dia 11-03-2008, on la darrera es la meva intervencio, amb una mica de resum de votacions...

    Espero que t'interessi, moltes merces pel teu suport!

    ResponElimina
  16. Amb els 400 euros que ens donarà el PSOE podran deixar el carrer i ja ningú haurà de canviar de vorera per passar davant de les "dones disbauxades i sense moralitat".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta