11 de març del 2008

L'Ebre reforça el domini socialista a canvi de la caiguda sobtada d'ERC i ICV

El PSC també es treu l'espina de les municipals a Tortosa

El PSC va aconseguir diumenge mantenir-se com a primera força a les Terres de l'Ebre, així com millorar els resultats aconseguits el 2004. Els socialistes van assolir el 48,74% dels sufragis, amb 45.768 vots. De fet, també van imposar-se en 45 dels 52 municipis del territori, i van tornar a ser la força més votada a Tortosa, després de la desfeta de les municipals.

El president del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté, va fer ahir una valoració molt positiva dels resultats electorals al territori, en què finalment els socialistes han guanyat més d'11.000 vots. «Ha estat una victòria important, i això ens omple de confiança i també de responsabilitat per tirar endavant», va remarcar. Sabaté va destacar que el PSC haja guanyat a la majoria dels municipis ebrencs, i sobretot va destacar el 52,26% dels sufragis assolits a Tortosa, molt per damunt de la mitjana dels socialistes al territori (48,74%). En aquest sentit, els socialistes van ser la primera força en totes les poblacions del territori, excepte a la Palma d'Ebre, Arnes, Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Comte, la Pobla de Massaluca i Masdenverge, municipis en què CiU ha estat l'opció més votada.
De fet, els socialistes han estat els primers sorpresos pels bons resultats aconseguits a l'Ebre, com reconeixia ahir l'ampostina Lluïsa Lizárraga, que diumenge va renovar el seu càrrec de diputada al Congrés dels Diputats. El PSC ha pujat gairebé 15 punts, en bona part a canvi de la caiguda d'ERC, que ha cedit a CiU la posició de segona força del territori. En xifres generals, els republicans han perdut més de la meitat (13.226) dels més de 24.182 vots que van aconseguir fa quatre anys, en plena mobilització social i política contra el transvasament. En percentatges, ERC ha perdut més de 12 punts. També ha perdut pes ICV; tot i que s'ha deixat pel camí poc més d'un punt percentual, la formació ecosocialista ha baixat en 251 vots. També ha tingut una lleugera pèrdua de vots CiU, tot i que ha guanyat en percentatge de vot (22,9%). Així, la federació ha perdut 1.205 vots al conjunt del territori. Finalment, els resultats electorals han consolidat la caiguda del PP a l'Ebre, que diumenge va perdre 2.899 vots i més de 6,5 punts percentuals.

>Victòria socialista en tots els barris de Tortosa

Tortosa va tornar a votar massivament el PSC, amb una victòria contundent en totes les taules electorals de tots els barris i pedanies, que van servir als socialistes per superar el mal tràngol de la desfeta a les municipals. «Hem demostrat que, quan ens agrupem, les esquerres de Tortosa també podem vèncer la dreta», va valorar l'exalcalde Joan Sabaté. «Els resultats no són extrapolables a les municipals, però trenquen el mite de la Tortosa conservadora i demostra que hi ha una base de vot progressista que podem activar en altres eleccions», va afegir-hi. En xifres generals, els socialistes han guanyat 1.925 vots a Tortosa, però CiU també ha recollit 678 vots més. En canvi, han perdut vots el PP (574) i ICV (444), però sobretot ERC (2. 634 vots).

El Punt (11-Març-2008)

Foto: PSC de les Terres de l'Ebre

32 comentaris:

  1. no te flipis sabaté, a tots los pobles o quasi tots han guanyat los sociaLISTOS.

    ResponElimina
  2. Han guanyat els vostres, deveu estar contents. Ja se sap, que a l'hora de la veritat, posats a triar abans d'esquerres que catalanistes, i així aturem el pp, i el phn.
    Felicitats, gairebé aconseguiu una majoria absoluta del psoe, i podrà governar amb el pnb, bng, o cc.

    ResponElimina
  3. Sabaté, t'hauries de replantejar que vol dir que la gent hagi votat ara al PSC i a les municipals a CIU, crec que el teu partit s'ha de replentejar un canvi d'estrategia i de líder.

    ResponElimina
  4. Home ficat a dir coses perque Fernan no trenca el pacte si es mira tan prim perque el resultats algo diuem.

    ResponElimina
  5. quins personatges, a la foto...

    ResponElimina
  6. Sempre barrejem les coses, el PSC/PSOE va guanyar perque la gent no vol que guanyi el PP i van votar “ VOT ÚTIL”.

    Evidenment al PSC/ PSOE el van votar directament , molts de ICV, de ERC i també de CIU, perque el PP de catalanitat res de res.
    De fet , també el PSC ens va demostrar la seva catalanitat en el passat miting de campanya electoral que es va fer el dijous 6 de Març al Sant Jordi. Bueno, en ZP i en Felipe Gonzàlez van fer els seus discursos en castellà ( normal ) , peró qui també ho va fer va ser el President de Catalunya , José Montilla. Va començar amb quatre paraules en català i es va passar al castellà. Però .... això no és tot ¡ Va fer exactament el mateix Carme Chacón, que va fer bona part del discurs en castellà. I direu , ja està , no ? Pues bueno no ¡ Jordi Hereu , actuant d´amfitrió , també va fer bona part del seu discurs en catellà.

    Això és la catalanitat del PSC , i els seus vots , des de les Terres de L´Ebre, faran president a ZP.

    Resumin , que el pitjor ( PP ) fa bo el dolent ,i això vol dir quatre anys més , de más de lo mismo.

    ResponElimina
  7. Noi o noia no se a quin miting vas estar tu perque no dius la veritat et creixera el nas com a pinotxo.

    ResponElimina
  8. Sempre hi ha gent que celebra les festes en Diumenge, malgrat no sigui el seu aniversari....

    ResponElimina
  9. PINOTXO dixit:

    "Aprobaré el estatuto que salga del Parlamento de Catalunya..."

    ResponElimina
  10. Festes d'aniversari
    Celebracions per a xiquets a preu d'adults
    Festes per a tots els gustos... i butxaques
    A casa. És l'opció més tradicional i econòmica, però també la que dóna més treball: cal organitzar, decorar i, després, deixar-ho tot com estava al principi. Encara que semble l'opció més lògica, per econòmica, l'inconvenient principal amb què es troben moltes famílies és l'espai per a organitzar l'esdeveniment.

    ResponElimina
  11. El que em demostra la gent que va per aquest blog, es que Sabaté us molesta i no poc, ja que no perdeu l'oportunitat d'atacarlo tant si toca com si no toca.

    ResponElimina
  12. Jo tinc tres raons perque el PSC sigui el més votat a Tortosa per damunt de la mitja de les TE.
    Que el votant d'esquerra que es va quedar a casa el 27 de maig vist el que va succeir aquell dia no ho va dubtar i diumenge va votar en massa.
    Que el PSC va rebre vot util es cert.
    I Que senyors ja hi ha gent descontenta amb el senyor Ferran Bel, i diumenge va votar al PSC.
    Els descontents comenceu a buscar-los pel canalet, pel Temple i Remolins que segur que en trobeu més d'un.

    ResponElimina
  13. Felicitats PSC. Heu fet molt bona feina. Endavant i a fer faena per al territori.

    ResponElimina
  14. A fer faena per al Territori ?

    Gracies companys , per l´aigua del " mini " Trasvassament , ara farem de fenicis i els vendrem l´aigua als companys de Barna.

    Signat:

    Lluis Miquel Pérez ( Reus ) and
    Josel Fèlix Ballesteros ( Tarraco )

    ResponElimina
  15. Al anònim de les 12:51, perquè no expliques perquè la gent a les passades municipals es van quedar a casa??? no serà que no tenien motius per sortir???. Ara si que en tenien, ja que la gestió i la feina ben feta no cal amagar-se ni quedar-se a casa per vergonya agena.

    ResponElimina
  16. Felicitats PSC i endavant!!!

    ResponElimina
  17. endavant? Lo Camp de Tarragona.

    endetras ? Les Terres de l´Ebre.

    ResponElimina
  18. Vats estar al miting del Palau Sant Jordi i cal reconeixer que, si be es cert que tots els intervinents catalans van utilitzat el castella, jo diria que no ho van fer de manera majoritaria, ara be, no em sembla gens correcte que el president ( com a tal) no par-les nomes en catala, encara que fos com a simbolisme.
    Una altra cosa que no em va agradar: ¡¡collons, em van fotre 3.50 € ( casi 600 peles ) per una canya!! al pavello.
    Pel demes, sense la efervecencia del miting de Reus amb Felipe al 1982, pero tambe molt emocionant.

    ResponElimina
  19. Un altre que pensa com jo , tornem a ser al Octubre de 1982.
    Tan me fot que votis PSC,ICV,ERC ó CIU , a Madrid a tots ens consideren "catalanes", ja seria hora que obrisim los ulls , perque no mos menjem un torrat, ja ho explicarà Bono i CIA amb molt bones paraules solidaries.
    Resumin: Sanitat 0 Euros , Ensenyament más de lo mismo, Comunicacions camins de sirga i alguna senda etc......
    Fa falta una opció que com a minim tingui 35 Diputats CATALANS a Madrid "sense cap sigla", si no promeses , mentides.........i más de lo mismo.

    ResponElimina
  20. No ho duptes, ni tu ni ningu, quant s'hagi de plantar cara, per questions realment importants, a madrid i on sigue, el PSC la plantara: O es que no sap tothom que Zapatero volia que el PSC pactes amb CIU, i no pas amb ERC i ICV a la Generalitat?
    Els mitjans no ho han destacat, pero al miting, Jordi Hereu - vull pensar que amb una carrega d'advertiment- va amollar-li a Zapatero:
    " Aqui se ve la fuerza del PSC"
    ....para que lo sepas,( aixo ho afegeixo jo) i aquesta frase adquereix mes força si cap despres del resultat de les eleccions, on a Zapatero li ha quedat definitivament clar que sense els vots de Catalunya, mai no podria guanyar.

    ResponElimina
  21. Pos sira la primera vegada , quedo expectant del miracle de Lourdes.

    Podria ser més ó menos aixi , pactes dels dos partits unionistes , per salvar l´Estat , la qual cosa vol dir que aqui començara el Neolitic.

    Bueno esperem noticies de Madrid, dels nostres representants actuals , que no son uns altres que els del PSC.

    Que tingueu sort! , però jo no crec amb los miracles , ni de Lourdes , ni de Fatima .

    Los miracles los hem de fer tots units, si no, más de lo mismo.

    ResponElimina
  22. A l'anonim 2:02 pm, primer que res es vergonya aliena.
    Pel que fa a que l'esquerra es va quedar a casa, la raó va ser bàsicament que tothom a l'esquerra i molta gent a Tortosa que no va rebre la intoxicació de CiU, donava per feta la victoria del PSC, i no ho dic jo ho diu.
    El president d'una important entitat tortosina li diu al llavors alcalde en la inaguració del pavelló firal, "si això ho tenies guanyat ara tens la majoria absoluta" jo ho vaig sentir era molt prop d'ells.
    I la gent de Tortosa que veu les coses de manera objectiva així ho pensava, però no et pots confiar perquè, el amics de CiU aquell mateix dia de la inaguració del pavelló firal en la cara pagaven.
    Però com van veure les orelles al llop, van posar-se les piles i haig de dir que CiU va fer una cosa molt ben feta ja que van aconseguir aglutinar tot el vot de la dreta i el resultats ho diuen tot.
    A partir d'aqui les mentides del senyor Bel sols es questió de temps que es giren en contra seu.
    T'ho repeteixo, ves pel canalet i sabras.

    ResponElimina
  23. Sempre hi ha gent que celebra les festes en Diumenge, malgrat no sigui el seu aniversari....

    ResponElimina
  24. Si ningú donava per feta la victoria del PSC a les municipals, si el que se comentava i va acabar passant és el que tenim ara. Només calia veure a les entitats, associacions...de la ciutat lo contentes que estaven, per no parlar dels ciutadans. Em penso que hi ha gent que nomes escolta allò que vol, si hagues escoltat el poble cuan tocaba potser no hagues girat la truita.
    La gent no se l enrreda així com així, si penses que amb el pavelló firal estava tot guanyat, després de viure els últims anys plens de desproposits i falses promeses, per no parlar d actituts més que desafiants per part de la gent del govern, es que no t enteres de res.

    ResponElimina
  25. XIMO , que t´apareix això?

    No ho duptes, ni tu ni ningu, quant s'hagi de plantar cara, per questions realment importants.

    Els grups parlamentaris d'ERC i ICV-EUiA han votat a favor d'una proposta de resolució per a "desestimar qualsevol ubicació del magatzem temporal centralitzat del territori a Catalunya", mentre que els diputats del PSC han votat en contra juntament amb PPC i Ciutadans.

    Ja comencen a fer miracles ?

    ResponElimina
  26. Felicitats PSC i endavant!!! La majoria de les entrades en contra vostra i de Sabaté ja sabeu d'on venen. Ladran luego cabalgais...

    ResponElimina
  27. A l'anomin de les 8,12pm, voldria dir-li que, tot i que segurament també van aprofitar errors de l'anterior gover, les eleccions les va guanyar qui les va guanyar per ser molt bons gestors: però gestors del clientalisme, del favoritisme i de control de mitjans de comunicació, que, mentre no se'ls giren en contra, els donen molts, molts vots (temps al temps). Exemples: consells comarcals B.Ebre i T. Alta, televisions locals i no locals que tots tenim en ment, panfletos, i metodes populatxos del "copet a l'esquena", la foto, sobretot la foto encara que no hi pintes res. I també el control de les entitats socials.
    Aquest sistema és, amb polítics populatxeros, infalible, però amb el temps passa factura: tots aquells que no poden acontentar, acaben odian-los. I aquells que de tantes vegades que han sentit o vist una mentida al final se se l'acaven creient, també desperten.
    Heu vist els vots que han perdut a la Terra Alta?

    ResponElimina
  28. Sembla que anem encertant en les accions, i la prova son les opinions.
    Ja diuen els escanyols lo de " ladran luego cabalgamos" damunt d´un ruc i la lloca era un altra membre de la comparsa.

    Felicitats PSC , A CABAL-GAR !

    ResponElimina
  29. 8:33, aixi a "bote pronto" et dire que no es el mateix "desestimar qualsevol ubicació" que votar a favor de qualsevol ubicacio" , fet que encara no s'ha produit.
    Per una altra part, a vere si no votar una proposta de resolucio d' Esquerra i ICV sempre s'haura d'entendre com exemple de la voluntat de no contrariar a Madrid o que es va en contra de Catalunya, per aixo -sobre tot esquerra- que sempre incomoda Madrid i nomes pensa en Catalunya, ha estat recolçada de forma extraordinaria en les eleccions de diumenge.
    Per cert el que no ens dius es el que ha votat CIU.

    Una questio que sempre sembla obviar-se: voleu dir que si la gent hagues volgut votar a un partit independentista o que nomes penses i actues en clau exclusivament catalana, no hauria votat majoritariamen a Esquerra?.
    Voleu dir que si -per contra- el que ha estat majoritariament votat ha estat el PSC sera perque la gent vol una determinada correlacio i entente?
    Per a no tocar de peus a terra ja existeix el teatre i la comedia, que es sinonim d'Esquerra.

    ResponElimina
  30. XIMO
    A més, la posició del PSC indica que l'esmentat magatzem de residus nuclears -un projecte que s'arrossega des de fa temps- podria anar a raure a la central de Vandellòs I, clausurada arran de l'incendi de finals dels 80, o en una altra localitat catalana. El Consell de Seguretat Nuclear cerca des de fa temps un indret on poder emmagatzemar tots els residus nuclears repartits ara en centrals de tot l'Estat.

    Per lo menos ERC es coherent , en lo del cementeri nuclear , i no sire jo ,el qui fiqui el dit a la llaga dels de ERC , tots patim de molts mals.

    Resumin comencen los miracles.
    el PSC a CABAL-gar

    El CABAL és la quantitat de líquid que passa per una secció concreta del seu recorregut per unitat de temps. Seguint les unitats del Sistema Internacional s'expressa en m³/s (, o, en el cas de cabals més petits, l/s (litres per segon).


    Podria ser el proper miracle?

    ResponElimina
  31. Ciu també ha guanyat a Caseres que també és un poble de les comarques de l'Ebre

    ResponElimina
  32. Sempre hi ha gent que celebra les festes en Diumenge, malgrat no sigui el seu aniversari....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta