1 de març del 2008

Rajoy torna a prometre que farà el transvasament de l'Ebre si guanya les eleccions

Lizárraga (PSC) recorda que l'aigua que va al mar «no es perd»

El candidat del PP a les eleccions estatals, Mariano Rajoy, ha tornat a prometre que si arriba a La Moncloa farà el transvasament de l'Ebre a l'arc mediterrani. Rajoy va garantir que primer farà les obres del pacte d'Aragó i establirà un cabal ecològic per al riu, però va anunciar que l'aigua «que ara es tira al mar» anirà a Castelló, València, Alacant i Múrcia.

Rajoy va prometre que farà el transvasament durant un míting a Alacant dijous a la nit al qual, segons el PP, van assistir unes set mil persones. Primer, el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, havia dit que el candidat del PP posarà «l'última pedra del transvasament de l'Ebre», i just després Rajoy va confirmar que hi haurà «aigua per a tothom», seguint el lema amb què diferents sectors del País Valencià i de Múrcia han reclamat que el govern de l'Estat recuperi el projecte estel·lar del Plan Hidrológico Nacional (PHN). «No vull una Espanya de color groc, el desert de Zapatero, sinó una Espanya verda, com aquesta corbata que porto», va concloure Rajoy.
Les últimes declaracions del candidat del PP van provocar ahir una alarma relativa a les Terres de l'Ebre. «En certa manera, els socialistes del territori hem tingut aquesta temor durant quatre anys, ja que sabem que si el PP torna al govern voldran recuperar el transvasament», va afirmar la candidata ebrenca del PSC al Congrés dels Diputats, Lluïsa Lizárraga. «Si això passa, tota la pedagogia que hem fet, en favor de la nova cultura de l'aigua, no haurà servit de res», va afegir-hi. Lizárraga va advertir que els membres del PP tenen molt clar que l'aigua de l'Ebre s'està perdent al mar. «Però aquí sabem que l'aigua no es perd, ja que el Delta és un ecosistema viu», va dir Lizárraga.

>«No els importem gens»

«Fins ara no s'atrevien a dir que farien el transvasament, però ara ja ho estan dient molt claret», va assenyalar Lluïsa Lizárraga. La número 3 a la candidatura del PSC per Tarragona va precisar que la sinceritat sobtada del PP per parlar sobre l'Ebre, després que Rajoy no volgués confirmar que faria el transvasament durant el cara a cara amb Zapatero, demostra que els populars busquen la «bossa de vots» que tenen al País Valencià i Múrcia. «Rajoy no valora els vots que pugui guanyar o perdre al Delta perquè no li importem gens, ni tampoc què pensem ni què ens pugui passar», va denunciar.

El Punt (1-Març-2008)

Foto: La Verdad
Tot seguit, podeu veure un vídeo humorístic del programa Oregón Televisión, que s'emet els dijous a la televisió autonòmica aragonesa...

6 comentaris:

  1. Quina ràbia!!!!!!!!!!!!!!!
    Faré allò de no gastar temps ni paraules en esta gent.

    ResponElimina
  2. Vota Rajoy! VOTA PP! Visca Tortosa!

    ResponElimina
  3. Ancara hi ha gent a Tortosa que vota a n'aquesta gent.
    Perfavor que voten a qualsevol altre avanç de vota a n'aquesta gent, fins i tot que votin en blanc.

    ResponElimina
  4. Com que sap que perdrán, pot prometre la Lluna, si vol...

    ResponElimina
  5. ... i els que guanyaran també ho poden prometre! prometre, per prometre..
    (Aprobaré l'estatut de Catalunya que surt del parlament de cat.)

    ResponElimina
  6. Ànomin em pareix aqui ja es va votar a un partit que estava a favor del Transvassament, no? i més a més, em pareix que van guanyar, què no és veritat?

    Brian lo que no es pot fer es enviar un estatut sapigen que està fòra de les regles del joc, com van fer tots els nostres polítics.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta