10 de març del 2008

Tortosa dóna la victòria al PSC i millora els resultats de CiU

Tortosa va tornar ahir a confiar en el PSC, després de la derrota dels socialistes en les últimes eleccions municipals. Amb una participació molt alta (70,33%), que va acostar-se a les xifres de les estatals de fa quatre anys, el PSC va tornar a ser la força més votada, amb 8.666 vots i un contundent 52,25% dels sufragis (l'any 2004, els socialistes van obtenir 6.741 vots i el 38,18% de les votacions). En xifres generals, els socialistes han guanyat 1.925 vots a Tortosa. Però no han estat els únics, ja que CiU també ha aconseguit millorar els seus resultats, i recuperar la segona posició a la capital del Baix Ebre. El fet d'haver guanyat a les últimes municipals s'ha degut notar d'alguna manera, ja que CiU ha recollit 3.580 vots, que són 678 vots més que fa quatre anys. Així, si el 2004 la coalició va tenir el 16,44% dels vots, ara n'ha tingut el 21,58%. Per la seua banda, el PP ha perdut vots però s'ha encimbellat a la tercera posició del podi tortosí, amb 1.895 vots (574 vots menys que fa quatre anys) i l'11,42% dels sufragis (davant del 13,98% de les últimes eleccions estatals). En aquest context, la caiguda més pronunciada és la d'ERC, que perd la important xifra de 2. 634 vots, desplomant-se des dels 4.165 vots (23,59%) als 1.531 vots (9,23%), i perdent també la segona posició aconseguida fa quatre anys a Tortosa. També ha perdut pes ICV, passant dels 911 vots (5,16%) de fa quatre anys als 467 vots (2,82%) d'ahir. Finalment, pel que fa als resultats dels partits minoritaris, destaquen els 44 vots de Ciutadans; els 39 del Partido Social Demócrata (PSD), els 36 vots del Partit Republicà de Catalunya (RC) i els 27 vots del partit antitaurí PACMA.

Podeu veure tots els resultats de Tortosa clicant aquí.

24 comentaris:

  1. Faig nit al temple encimbellat;
    puc, amb la mà, amoixar estels.
    No gose alçar massa la veu:
    tem desvetlar la gent del cel.

    Inscripció en el temple encimbellat

    Li Bai (701 - 762)

    Tant de bo, totes les encimbellades siguen com les de Li Bai.

    ResponElimina
  2. A veure si els d'Esquerra reaccionen i se n'adonen que el menys important d'ERC és la "E". Per fer polítiques d'esquerres ja esta el PSOE (o no). Posar independència entre parèntesi ha deixat molt clar que hi heu renunciat.

    Per cert, Sr. Salvador Pallarés, problemes amb el nostre Himne Nacional? És molt lleig que un candidat que "sembla" nacionalista no es conegui Els Segadors. Lleig, molt lleig.

    ResponElimina
  3. Vaig celebrar amb cava la derrota total, absoulta i contundent d'aquest grupúscul de llepaculs socialistes anomenats esquerra.
    Quan es converteix un partit Català en un partit socialista qualsevol, la gent acaba votant l'original i passa de les males fotocòpies.

    ResponElimina
  4. Com era de veure tortosa es socialista, pero no es sabaterista. Em penso que aquest cop si que sa vist clar.

    ResponElimina
  5. El lider i cap visible del PSC a Tortosa es Joan Sabaté i ha Tortosa el percentatje de vots a sigut superior a la resta de les nostres comarques. No serà que molta gent si que creu que Joan Sabaté es un bon polític?

    ResponElimina
  6. No vulguesiu crear divisió dins al PSC de Tortosa, val mes que tots units ens posem a treballar per que sempre puguesim guanyar.

    ResponElimina
  7. Pos, ho sento, però em penso que tot el contrari, aquest resultat serveix també per reforçar el projecte socialista de Joan Sabaté a Tortosa i l'esperona a renovar aquest projecte i construir l'alternativa al govern de dretes actual a Tortosa. La gent se'n va adonar què va passar a Tortosa si es quedaven a casa i no anaven a votar i ahir van respondre massivament i van donar el seu supor majoritari al PSC, amb un resultat extraordinari. Probablement el març de l'any passat hi va haver un relaxament perquè per la feina feta era impensable un resultat que va tornar la dreta al govern local, segurament calia haver insistit en posar en alerta l'electorat i és evident que el vot prestat del PP va ser també determinant. Però avui, els socialistes han rebut per part de la gent de Tortosa el millor antídot al gerro d'aigua freda de les municipals i estic covençut que aquesta dosi de confiança també evidencia que la gent confia en el projecte socialista encetat per Joan Sabaté i que aquesta victòria avassalladora és la resposta a que li renoven la confiança per conduir els socialistes a una nova victòria l'any 2011.

    ResponElimina
  8. Ser bon politic no significa ser bon gobernant, Tortosa ho va dir ben clar a les municipals

    ResponElimina
  9. JA JA JA JA JA JA JA QUE BO

    ResponElimina
  10. EVIDENTMENT EL JAJAJA VA PER L'ANÒMIM DE LES 3.09

    ResponElimina
  11. Estic convençut de que qui ha una gran majoria dels qui han votat solcialiste no ho ha fet per la figura de Sabaté...Seria donar-li massa importancia, que no té. Si s'ha votat socialiste ha estat per contrarrestar el vot de les dretes recalcitrans del PP. Feu el favor de no mesclar personalismes en la intenció de vot.. Tots sabem qui es Sabaté....

    ResponElimina
  12. Al anónim de les 3,09 PM. Li faria una observació...Que no sap que ja no es període de propaganda electoral ? No faci proselitisme absurd.! Qué tindrá a veure Sabaté amb unes eleccions d'abast estatal...?

    ResponElimina
  13. Hi han militants de partits politics que sembla que tinguin una vena als ulls...Un d'ells l'anonim de les 3,09 PM

    ResponElimina
  14. Si en algo cauen de morros tots los partits es en la seva supèrbia i orgull.
    Si tu guanyes no pots menysprear.
    Si perds no pots perdre el punt d-on ets i respectar, encara que amb el gavinet entre les dents.
    Peró, tots hem de pensar que los temps no estan per fer gaires alegries polítiques.
    Els diputats electes son com fantasmes, sers, d'un altre planeta que. absorbits per les flautes dels corredissos, voten i prou. Se'ls queda el partit per a ell.
    No diguéssem dels designats a dit.
    Com algun senador.
    En fin.
    Tot lo fem per treure!
    A que es una @mariconada@?
    Ja m`enteneu!
    Cada cop mes es un xou que més que decidir un govern, decidim lo Chikiliquatre de torn que, al igual que el personatge de Buenafuente, no deixa de ser l`interpret del que manen el que els poderosos volen.
    La prova, 'es que al mateix temps que s-escollia a Zapatero guanyava Chiliquicuatre.
    No hi ha casualitats!
    Sempre mos representara titella.

    ResponElimina
  15. Molts haurien de apendre de Llamazares i no voler aferrarse a la poltrona...que amb un Lluesma ja em tingut prou

    ResponElimina
  16. I la Marta Cid que diu després de la morrada que s'han pegat a Terres de l'Ebre?

    ResponElimina
  17. He trobat molt encertat l'analisi del Chilikicuatre....Es pot extrapolar al que ha passará aqui.

    ResponElimina
  18. Chilikiquatre=Mindundi

    ResponElimina
  19. ERC està en coma per culpa d'uns dirigents que s'han cregut líders d'una secta. Haurien de tenir present que no per molt insultar a la gent amb laque acabés governant (curiosament), carregar contra la premsa que no els agrada o fer veure que només ells són catalans i la resta com extraterrestres ets més maco o vistòs. Només ets un freakie més, carn d'Eurovision i no pas d'unes eleccions on es juga el futur de tot un país.

    ResponElimina
  20. Majoria del PSC a les Terres de l´Ebre.

    La meva valoració d'Alícia al país de les meravelles pot resultar fonamentada sota els punts de vista que tinc a l'actualitat. Sóc una persona suposadament adulta (per sort, només suposadament), que ha llegit i que s'ha creat unes espectatives, però que quinze o vint anys enrera en tenia d'altres ni millors ni pitjors, si no diferents, com deia aquell presentador. Això em crea el dubte de que si ara rellegís llibres que en la meva adolescència (o abans hi tot) em van semblar deliciosos, potser ara els trobaria poca cosa.
    Vaig llegir Alicia al Octubre del 1982.
    Felicitats PSC, ara a tirar del Carro ,l´història es repeteix , semblem lo ruc donan voltes al pou.

    ResponElimina
  21. a les Terres de l'Ebre han votat al PSC perque ja sabem com se les gasta el PP. Perque amposta es convergent i en canvi mireu com els socialistes han arrassat. Ni PP ni CIU a espanya que mos les van fer passar putes

    ResponElimina
  22. El SR. SAbaté diu que Tortosa és de dretes. Ahir també? Amb més de 8.000 vots pel PSC? Quants en va treure vosté. Un poc més de la meitat. Vinga home. NO faci riure. Plegui. Cap a casa i busqui un bon relleu pel partit que tan bé el va acollir. És hora de tornar el favor al PSC. Plegui.

    ResponElimina
  23. xeic, 3.09, passa'm la botella !

    ResponElimina
  24. Al de les 3:09, com se nota que tens temps ja que de moment no hi ha moviment al senat oi??

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta