22 de març del 2008

Tortosa exposa a «Peces de col·lecció» el millor art de les últimes avantguardes

La sala Antoni Garcia de l'antic escorxador mostra 38 obres originals d'autors com Picasso, Miró, Tharrats o Tàpies

Tortosa va inaugurar dijous al vespre l'exposició Peces de col·lecció, que es podrà veure fins al proper 11 de maig a la sala Antoni Garcia de l'antic escorxador. La mostra recull 38 obres originals dels principals artistes de les avantguardes dels segles XX i XXI, que han estat cedides per algunes de les millors galeries d'art de Catalunya. Així, a Peces de col·lecció es poden veure pintures, dibuixos, escultures i collages d'autors tan importants com Picasso, Miró, Juli González, Tharrats, Tàpies, Ràfols Casamada, Clavé, Cuixart, Guinovart, Barnils, De Felipe, Gaset, Pujana-Arrieta o Espinach. Després de passar per Tortosa, l'exposició marxarà a Sant Boi de Llobregat, però serà substituïda per una altra mostra amb 160 gravats originals de Francisco de Goya.

Peces de col·lecció és una exposició itinerant, produïda pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del programa de circuits i difusió cultural de la direcció general de Cooperació Cultural. En concret, la mostra és un projecte expositiu del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, que ha fet una selecció de 38 obres d'artistes capdavanters de les avantguardes dels segles XX i XXI, com Tàpies, Ràfols Casamada, Guinovart, Picasso o Miró, en diferents disciplines artístiques com la pintura, l'escultura, el dibuix, l'obra gràfica, el collage o la fotografia. La mostra ja ha passat per Ripollet i el Prat de Llobregat, i després d'instal·lar-se a Tortosa també ha de visitar Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Corbera de Llobregat. Tot seguit, la següent mostra que es veurà a la ciutat de l'Ebre serà una exposició amb 160 gravats originals de Goya.
Però a Tortosa, Peces de col·lecció es podrà visitar fins a l'11 de maig, de dimarts a divendres des de les sis de la tarda fins a les vuit del vespre; i els dissabtes, també des de les dotze del matí fins a les dues del migdia. En canvi, els diumenges i els dies festius, l'exposició romandrà oberta només des de les dotze del matí fins a les dues del migdia. A més a més, l'Ajuntament tortosí ha previst la realització de visites guiades a l'exposició, que es faran cada dissabte, a partir de les dotze del migdia, i que seran gratuïtes. Durant la presentació de Peces de col·lecció, el regidor de Cultura, Joan Caballol, va remarcar que hi participen un total de dinou galeries d'art de Catalunya, que han cedit les seues peces. «La comparació que podem fer és que si els millors sommeliers triessin el vi sempre tindríem els millors vins assegurats», va dir Caballol, que va destacar que Peces de col·lecció ha estat una oportunitat única per fer portar les 38 peces a Tortosa. Sens dubte, un dels plats forts de l'exposició és el gravat Las bañistas sorprendidas, de Pablo Picasso, al costat d'un altre gravat de Miró, titulat Porter d'eau IV, cedits tots dos per la galeria Dolors Junyent de Barcelona.
El Punt (22-Març-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta