17 de març del 2008

Tortosa xifra en un 45% les fuites i el consum fraudulent a la xarxa d'aigua potable

L'Ajuntament de Tortosa perd a la xarxa el 45% de l'aigua que surt dels dipòsits, segons va confirmar la presidenta de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP), Meritxell Roigé. El registre correspon al desembre del 2007 i té en compte tant les fuites com el consum fraudulent d'aigua. «Estem fent campanyes d'instal·lació de comptadors i també intentem detectar els habitatges amb mànegues connectades directament a la xarxa», va precisar Roigé. De fet, va afegir que durant el primer trimestre la situació ha millorat notablement, tot i que encara no han actualitzat les dades. Amb tot, l'EMSP sí que pot comparar el 45% amb el registre del 56% que l'empresa municipal tenia a finals de l'any 2006. «Continuem treballant, fent reparacions a la xarxa quan detectem una fuita, renovant els comptadors i intervenint quan hi ha algú que agafa l'aigua de manera il·legal», va dir. De fet, Roigé va detallar que la zona de la ciutat amb més casos de frau és el barri de Santa Clara i que l'EMSP ha incrementat la col·laboració amb la policia local, ja que de vegades és «molt complicat» combatre les connexions il·legals. «Si no sabem el grau de frau, no podem saber quin és el percentatge real de pèrdues per fuites», va advertir Roigé, que va recordar que el frau provoca consums excessius perquè no cal pagar l'aigua.
D'altra banda, la també regidora d'Urbanisme va remarcar que amb les obres del pla integral del nucli antic (Pincat) es renovaran les conduccions de bona part de la ciutat històrica. De fet, el pla director d'abastament de Tortosa, presentat el 2004, advertia que el nucli antic i el poble dels Reguers registraven les pèrdues més importants del municipi, d'un 73,5%. Al nucli històric, perquè hi ha canonades més que centenàries, la majoria obsoletes. I a les pedanies com ara els Reguers, Campredó (61,5%), Bítem (53,9%) i Jesús (59,5%), perquè les xarxes es van fer a la postguerra, amb materials de baixa qualitat. Segons el pla director, la mitjana de fuites a Tortosa era del 48,3%, quan la ràtio de referència catalana era del 24,9%.

El Punt (16-Març-2008)

Més informació a El Punt:
-La xarxa imperfecta
-Reus és la ciutat gran amb menys pèrdues
-CiU diu que una mina en perd molta
-Cambrils i la pressió turística
-Tarragona té una eficiència del 83%, segons l'ACA
-Unes 80 entitats del Camp volen una consulta popular per decidir la cessió d'aigua a Barcelona
-Demanen el suport de l'Ebre

7 comentaris:

  1. ¨
    ¨
    - Jo no se que dir! Tu que trobes?
    - Que a algú no li ha caigut la cara, encara. Si garrulet! De vergonya home!
    - Aquí hi han coses que no quadren! O sigue que los famosos pous i cisternes de les cases son... bosses de fuites! Que treiem aigua dels pous, la pugem a Mig Camí i després la deixem anar a lo ample. Pos no ho sabia! Tants anys a n'aquella casa i mira que no dir-m'ho!
    - No t'esmelegues Joan! Ja sol passar. Qui mes crida, més la caga!
    Ja ho diuen. Molta pintura, poca pared.
    - Ai Lluisa! No m'ho recordes! Que estaré un més anant amb ulleres de Sol i, al cafe,... ni entrar-hi.
    - Dixau correr! Que més se va perdre al 96!
    - Per cert, t'has baixat ja Gabriel? Per n'allò dels "Angels Caiguts".
    - Voy...Quin és lo topping manta de torn?
    .....

    ResponElimina
  2. Respecte al problema dels Top manta que parles avui, crec que el problema és econòmic.

    Probablement bastantes persones vivim per damunt de les nostres possibilitats. Només amb el que paguem per la vivenda, poca cosa queda per a les "altres despeses". Els Top iogurs no existeixen en format "top", però sí en format "Super" (Dia, Lidl, etc.) perquè les persones puguem arribar a fi de mes. De sobte, ens trobem que han aparescut més classes socials. I una d'elles és la dels que un cop han fulminat els sous degut a les hipoteques, van a comprar el menjar als Lidls... i els paraigües ( ojala plogui d´ una vegada ) als Top manta.

    Faran algo els politics?

    Evidentment no, perquè seria desequilibrar un tingladillo que s'aguanta pels pèls, però s'aguanta i sobretot per los barcos i pous que son la esperança de molts i moltes , perque de fuites , de haberlas ailas i tot sembla lo fum, fum , fum.........

    Lucifer va ser arcangel ¿

    Com diu la sabiesa popular hi ha d’haver gent per a tot. Parlen de l’Àngel de la Guarda, de ser creients i d’ajudar a comunicar-se amb ells; a mi el que em semblen és una colla de bromistes que s’ho passen força be i que comparteixen la afició d’empaitar (o més aviat inventar-se) àngels caiguts.

    Per cert no va ser el 96 , va ser el 1898, pensa que KUBA , es lo meu producte estrella , la cosa també anava de barcos!

    ResponElimina
  3. Si seguixes aixi acabaras a la tertulia de La Ventana de la SER.
    Anims.
    Ja que parlem per a vius!!!.

    ResponElimina
  4. Tot aixo, durara fins que sigue la immensa majoria la que vagi al Dia, Lidl etc. Avui encara es va majoritariament al Caprabo, Carrefour, Mercadona, Suma o SPAR ( vaja publicitat)
    Mentre es vengue mes llet Pascual, Danone o Nescafe en conte de la marca blanca, anirem resistin i ningu ( d'aquests) te dret a queixarse de res.

    ResponElimina
  5. au, que patiu del mal de no saber on posar la cullerada!
    ni saber llegir!
    així qualsevol perd aigua, u oli!

    ResponElimina
  6. Llegir els teus relats és com entrar a la dimensió desconeguda, on... tot és possible!!
    Esperava el teu relat amb candeletes ....M'he quedat sense respiració amb, les pèrdues d'oli i les fuites d´aigua , jo crec que com hem perdut tot l´oli ara perdrem tota l´aigua.
    Perque hem perdut tot l´oli ?
    Per una raó elemental, no tenim màquina i el més gros tampoc tenim maquinista, i si no tens màquina, ni maquinista, ja no pots perdre oli.
    Perque perdrem l´aigua ?
    Per les fuites , lluites i perque som pocs i diuen què hem de ser solidaris amb la majoria , simplement "Democràcia".
    Em sembla, però, que ho tenim malament. El qui te més feina del nostre poblat és el psiquiatre, perquè som un poble amb esquizofrènia. La nostra tribu és plena de romans disfressats de gal.ls, de gal.ls que volen ser romans i destruïr la seva pròpia tribu, i de gal.ls poricos i enfadats entre si.

    ResponElimina
  7. ara si que ho tinc clar:
    em vaig a fotre una ratlla.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta