25 de març del 2008

Un internauta del Perú extorsionava dues xiquetes de Tortosa amb fotos sexuals

Les dues germanes de 12 i 16 anys que un home peruà va extorsionar a través d'internet, exigint que li enviessin imatges de contingut sexual, són dues xiquetes de Tortosa. Ricardo Javier Mendoza Navarro (a la fotografia, en una imatge del diari Correo de Perú i en un altra del rotatiu andí La República, durant l'operació policial) va ser detingut dimecres passat per agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la policia peruana, després que el grup de cibercrim de la secció d'investigacions tecnològiques de la Policía Nacional de Barcelona l'identifiqués com el presumpte pedòfil que hauria extorsionat, com a mínim, les dues veïnes de Tortosa i els seus pares. De fet, els pares haurien arribat a pagar uns 4.700 euros abans de decidir-se a denunciar els fets. A més, les dues menors de Tortosa no serien les úniques xiquetes catalanes a qui l'internauta peruà hauria extorsionat, ja que com a mínim hi ha una altra menor a Catalunya (amiga de la germana petita) i podria haver-hi altres xiquetes a Itàlia i Suïssa.
Segons han publicat avui diferents mitjans de comunicació, l'home (d'entre 29 i 32 anys) utilitzava el correu tu-xiko-lindo@hotmail.com, amb el qual es va infiltrar en la llista de contactes de la germana gran. En primer lloc, va advertir a la xiqueta que havia aconseguit la contrasenya del seu correu, i que utilitzaria tota la informació que havia reunit per perjudicar-la, si no es despullava davant de la webcam. Les exigències van fer-se cada vegada més estrictes, i el control del pedòfil sobre la menor es va allargar durant més d'un any i mig. Durant aquest temps, el delinqüent, usant un altre àlies, també va contactar amb la germana petita, de 12 anys, a la qual va amenaçar de destruir tota la informació del seu disc dur si no accedia a les seues peticions, de manera que va aconseguir que ella i una altra amiga també es despullessin. Durant mesos va coaccionar les xiquetes, fins que la germana petita va revelar la situació als seus pares, que van contactar amb el pedòfil i fins tot van accedir a enviar-li diners per evitar la difusió de les imatges, ja que l'home detingut va arribar a reenviar fotografies d'una de les seues filles a la seua llista decontactes, per pressionar la família. Va ser llavors quan els pares van contactar amb l'empresa d'investigació digital Incide, que els va convéncer perquè anessin a la policia. Un jutge de Tortosa ha dirigit la investigació, i després d'unes complexes indagacions, la policia espanyola va comunicar als seus companys del Perú, a través de la Interpol, la identitat i el domicili del pedòfil, que finalment va ser detingut.

Més informació:
-Cae pedófilo buscado por la policía de España (El Correo de Perú)
-
Pedófilo peruano extorsionaba a adolescentes españolas (La República)
-
Extorsionaba a menores extranjeras (Peru.com)
-
Un internauta extorsionava pares amb fotos de les seves filles nues (El Periódico de Catalunya)
-
Detenen un peruà que amenaçava per internet dues nenes de Tarragona perquè li enviessin fotos sexuals (El Punt)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta