25 de març del 2008

Segon comunicat de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa sobre la processó del Silenci

Després del comunicat emès en data 21 de març on denunciavem públicament la polèmica generada per les maneres i moment en que s’ens va comunicar la negativa a participar en la processó del silenci de dijous sant en les dolçaines de la nostra banda, volem fer rectificacions a l’esmentat comunicat ateses les disculpes rebudes fins al moment.
Entenem i donem per bones les disculpes presentades pel Sr. Josep Baubí responsable de premsa de l’Agrupació de Confraries de la setmana Santa de Tortosa, a modo de comentari en el conegut blog de notícies de la Marfanta. Tal vegada volem expressar-li el nostre recolzament i respecte en l’argumentari general exposat, detallant la concepció per part de la seva confraria impulsora de l’esmentada recuperació d’aquesta processó.
Després de retirar mitjantzant aquest comunicat la declaració del Sr. Josep Baubí com a persona non grata per la nostra entitat, li demanem disculpes i l’emplacem a continuar treballant per aconseguir la processó desitjada.
Tal vegada amb els arguments de l’esmentada processó del Sr. Baubí, no entenem perquè s’ens convoca a participar-hi donat que per més sorts que siguin els tambors, 80 tambors fan molt soroll, quedi clar també que ja vam advertir de la composició de la nostra banda, i fins cinc minuts abans de la processó ningú va fer cap comentari al respecte.
Sense mès aprofitem aquest comunicat per donar el tema per tancat atés que per la nostra part no tornarem a ser el problema de cap altra processó.

En representació de l’entitat:
Ignasi Irazusta Cardús
Vicepresident- portaveu, de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa

27 comentaris:

  1. que es gralles a una processó d'aquest àmbit no pguen molt, pero.

    ResponElimina
  2. no son gralles. son dolçaines. i el que no es pot fer es dir cinc minuts abans que no poden tocar amb elles quan des del primer moment es sabia que la colla jove tocaria amb dolçaines

    ResponElimina
  3. el comentari de les 12.37, es completament falç el seu cap domingo o s'ahvia.

    ResponElimina
  4. és com si a la processó de la cinta toquen guitarres eléctriques....

    Pero si s'havia dit que tocarien, haurien d'haver tocat.. encara que desprès, POTSER, haguès portat més repercusió de la que ha tingut no haver tocat

    Tot s'ha de dir, la colla posa molta i.lusió per fer les coses i cal felicitar-los

    ResponElimina
  5. Quin ridicul, no?
    Per cert, Sr. Irazusta, " tal vegada" vol dir potser (quizas en castella)no m'extranya que hagin de rectificar els comunicats, ara declarant persones non grates, ara demanan dimissions ara...... etc. a vere si ens repasem els comunicats - en el fons i en la forma- abans de fer-los publics.
    Ara que torna a ser grat, podrieu contractar al Sr. Baubi com a responsable de premsa.

    ResponElimina
  6. I si lo comentari a la Marfanta no l'ha fet Baubi i ara resulta que l'ha fet Bambi

    ResponElimina
  7. Anonim de les 3:28 PM
    abans de palar enterat, si aixo que dius es cert ,Domingo va dir que el grup d'ell son dolçaines i tambors i axi ho va dir a la reuniò que ell va vindre i ningu li va dir lo contrari, lo que no es pot fer es que a les 11:45 del dijous te diguen que dolçaines no, i tambors si el grup som tots i es molt lamentable que 35 dolçaines sen tinguem que anar cap a casa i els altres a tocar.
    (Es com si diguesen a una familia de pare, mare, fill i filla que els diguen , domes surt la mare i la filla lo pare i el xiquet no toquem perque ho dic jo).

    I la dimissió es fruit de que els joves que han estat ensajan durant el seu temps lliure i estan molt dolguts, jo penso que tot a estat fruit de que les coses es tenen que parlar quan es hora, i no quan ja estem vestits i a punt de fer-se la processo.

    On estaven el que representen la cofradia nostra, per dir si ó no surtiem.

    I que els representans de les altres cofradies ens diguen solament surten los tambors ¿i els altres que?

    ResponElimina
  8. sou uns cagats tots, primer tireu la pedra i despres amague la ma.

    ResponElimina
  9. al final menjarem dolçaines!

    ResponElimina
  10. non grates jajajajajjajajajaj

    ResponElimina
  11. Ridícul depenent del significat de la paraula
    per a mi aquesta rectificació no és ridícula
    ridícul és que tenim uns passos històrics i artístics abandonats de la mà de Déu durant tot l'any en un almacen a mercé de la pols, humitat i altres.
    ridícul és tenir que restaurar una Mare de Déu dos cops en dos anys per aquestes condicions i dits trencats
    On està el president de la cofradia que s'hauria d'encarregar d'aquest tema?
    O el títol de president de cofradies és tan sols una setmana a l'any
    rídicul són tans de càrrecs de poder dins d'una celebració cristiana que en teoria hauria de ser mostra d'igualtat
    ridícul és demanar a uns que necessiten l'aire per poder tocar, que es posin caputxes per cubrir-se la cara, i els altres que van amb el bastó de mando hagin de lluir els seus rostres coneguts per tothom
    i per què no,
    ridícul els medallons dorats i joies extres, acompanyant a un crist que va nèixer a la pobressa

    i un anònim mai pot acusar a algú de ser un cagat

    les classes de català sobren, perquè de classes en podem rebre tots, falÇ?

    les dolçaines a una processó del silenci, no són tan extravagant com es pensa, busquem informació i mirem què acompanya al Crist en aquests actes de silenci, busquem qui manté silenci

    però aquesta no era la notícia

    per lo vist s'ha invitat a un grup de heavy metal al liceu de Barcelona

    i al final s'ha aplaçat el concert

    Bambi

    ResponElimina
  12. Evidenment que es ridicul, el primer comunicat i la rectificacio posterior, deixant sense efecte la declaracio de persona non grata, pel fet d'haver rectificat ( sense cap garantia que fos ell) per mig d'aquest bloc. Aixo no treu que tot el que voste possa com a exemple de ridiculeza tambe ho sigue, i algunes coses de les que diu inclus vergonyoses.

    ResponElimina
  13. No acostumo a escriure, però desprès de veure tants de comentaris i tanta polèmica sobre auqest tema no puc evitar-ho. Primer de tot dir que tot el coneixement que tinc sobre el que ha passat, és llegit en aquest blog i, la impressió que em dona és que hi ha hagut molta presipitació per part de tots. Personalment no em soprén l'actitud ni de Baubí ni de Domingo, ja que els conec a tots dos i són reaccions pròpies d'ells. Deixant de banda uns comportament infantils i de molt mala educació, no está de menos que hi hagi voluntat per part de la colla de vulgué solucionar el tema, encara que l'hagin "cagada" en tots dos comunicats. Crec que aquest mal entés pot solucionar els posibles que hi hagin en un futur i, pot servir per a assentar les bases de properes edicions de la setmana santa de Tortosa. És positiu que hi hagi ganes de readresçar aquesta situació i esperem que així sigui, no només per als actes religiosos, sino per a que no torni a passar en cap acte més.

    ResponElimina
  14. Al marge de tot el que s'ha dit per totes les parts, considero els comunicats encertats, el primer denunciant els fets i posant nom als responsables, i el segon considerant les disculpes.
    Particularment penso que és normal el nivell de la crisi donat que al marge dels interesos creats en l'encarnissament personal al de sempre, ningú pot amagar que al darrera hi ha molta gent i la veritat penso que de tontos no en tenen res de res.
    Als responsables de la setmana santa poseu seny i interpreteu en conjunt la setmana santa, no podem perdre una formació com aquesta per una falta de comunicació en un parany ben preparat pels poders fàctics de la setmana santa tortosina.
    A tot això pregunto?? el bisbe està al corrent de la polèmica.... poder seria un mediador interessant i interessat.

    ResponElimina
  15. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  17. La historia es está:

    Un Pare, Mare, Xiquet i la Filla, s'aixequem i pasen el dia pensant quea la tarda aniram a la casa de Senyor.

    Arriben al portal i un Angel els diu, paseu, paseu que la casa es de tots. Tots contens entren i a l'entrada de la Iglesia hi ha un home i diu... Solament entra la Mare i la Fila, los demes no.

    Esta es la historia.

    ResponElimina
  18. Per a fer-ho més bonic i no tan monoton podries dir: hi havia una vegada un pare anomenat Pastisset, una mare anomenada baldana...

    Va home va! Crec que no cal remenenar tan la m***a!

    Opino igual que l'anònim de les 3:42!!!

    ResponElimina
  19. "I a la bandolera arriba la primavera el 20 de març"....com diu la cançó de Serrat... vale ja de ficar-nos en la colla que només fa que voler transmetre la tradició de les terres de l'Ebre, com, gràcies a Deu, altres colles de la ciutat. Acabem ja, però en el fons, que be que aqui podem dir-nos las coses a la cara. Gràcies a tots els de la colla, a Domingo,i al Sr. Baubí. Gràcies per poder viure en una terra on podem expresar-nos lliurament...
    Ah, i al Sr. Borrell, desitjo que li hagin anat be les vacances, ja que deu haver marxat de Tortosa després de la processo del silenci...com no ha piulat en tot això...no se'n deu haver enterat....

    ResponElimina
  20. Domingo es molt treballador, però es un bomba de rellotgeria i sols es qüestió de temps que esclate.

    ResponElimina
  21. besem los peus als de la Colla jove! no et fot!

    ResponElimina
  22. Tot plegat em fa olor d'idiolatria.
    Un consell al sr. Bel: lligue curtet al sr. Domingo de cara al renaixement, no sigue cosa que s'antarrufe i ens quedem - per exemple- sense desfilada.

    ResponElimina
  23. El senyor de la porta del l'esglesia, es Domingo?

    ResponElimina
  24. Saps qui s'antarrufara gen con tu que no prodeu xuclar de la mamella.

    I la desfilada no la fa Domingo, si no, tot lo poble que de debó estima Tortosa i possem diners de la seua buxaca per fer-se lo vestit i no com altres que si no els paguen la roba no sel fan.

    I ara no toca par-lar de renaixement si no de la nit de dijous san, que tot ho paga Domingo aixó es envenja pura i dura.

    ResponElimina
  25. Xuclar de la mamella m'encanta, i si i posso ganes fins i tot a la partener.
    Efectivament, la desfilada no la fara Domingo exclusivament( exactament igual que la cavalcada de reis) pero ja se'n cuida ell i els seus adlaters de que semble que nomes la fa ell.
    Moraleja: si no em compro un vestit per a la desfilada o no surto, no estimo Tortosa. Ole, ole i ole.

    ResponElimina
  26. Anomin de les 6:32PM, que tens contra Domingo,no sira enveija, perque sino, no s'han ten, o sera que tu per molt que t'agrade, xupar de la mamella, ja no pots.

    ResponElimina
  27. Contestar sobre l'enveja ho trobo inutil, pero, tu, no se si t'endones conte que el que estas fent amb el teu argument de la mamella es accepta que Domingo si que hi xupa.
    En quant a el susodit personatge, no se ni la cara que te.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta