25 de març del 2008

El delta de l'Ebre i el canvi climàtic

El delta de l’Ebre és un dels territoris més vulnerables de Catalunya en l’escenari per l’escalfament global. Per això, fa uns mesos, la Generalitat va encarregar un estudi per analitzar tots els efectes del canvi climàtic sobre el Delta. Si no es fa res, serà una de les zones del litoral català que podrien desaparèixer sota les aigües, aproximadament a partir del 2045. De fet, es calcula que el nivell del Mediterrani podria pujar mig metre abans del 2050. Només que pugés un metre, els efectes serien catastròfics a tota la plana deltaica, i el mar arribaria més amunt d’Amposta. A més, la major evaporació de l’aigua agreujaria el problema de la salinitat. No estem parlant de ciència-ficció. Per tant, no s’entén que alguns continuïn plantejant transvasaments de l’Ebre, encara que siga a través del Segre, que és el seu principal afluent al tram final.

Presència (23-Març-2008)

12 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. No hi haurà cap mani, no cal que en fem, ara que manen els nostres no cal fer cap mani. Les manis eren una excusa per carregar-se convergència.
    Però del transvassament en direm "captació", perquè tot i que vulgui dir el mateix, no podem fer servir la mateixa paraula.

    ResponElimina
  3. Quin cost tindrà la "captació" d'aigua del Segre per emportar-se-la a Barcelona?

    Tot siga per evitar dir transvasament i Ebre.

    PSOE, CIU, VERDS, PP, ERC...Sou tots iguals!

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Potser per tu "tonto" no és cap insult. Per mi sí. Per tant, si vols insultar algú, fes-ho amb nom i cognoms. D'altra banda, la paraula em sembla una falta de respecte greu a les persones amb algun tipus de discapacitat mental. Si tinguessis algú especial a la teua família potser m'entendries.

    La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  6. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. parxes i més parxes
    primer s'haurien d'arreglar altres coses
    com ara massa gent, massa indústries, massa de tot que esta maltractant el nostre medi
    però seguim parlant de transvassaments o captacions
    però aquesta és la solució?
    No, la solució seria un canvi radical en la nostra propi estil de vida consumista
    una idea massa hippy
    Volem aigua, però volem empreses a vinallop que ens donen faena
    lluitem en contra de transvassaments i captacions, però tots anem en cotxe i consumim al màxim, ajudant a un calentament global que impedeix ploure
    Seguim així, haurem d'amagar la nostra pròpia aigua baix el llit com el bé més preciat per a natros
    però mentre, reunions i més reunions que si hi ha un canvi que si no el hi ha, però quines solucions s'aporten?
    a França es creen edificis per arroplegar l'aigua de la pluja, tipo cisterna però a lo gran, on estan les nostres grans cisternes? L'altre problema és que l'aigua de la pluja no és massa pura que es pugui dir.
    Au! a fer reunions i política

    un pessimista hippy

    ResponElimina
  8. l'any passat es va pronosticar els desglaçament dels pols per aqui a 50 anys, els científics s'han quedat parats perquè el grau que s'esperava d'aqui a 50 anys ha passat en un any

    no mos està malament

    au seguiu fent política

    ResponElimina
  9. L’impacte ambiental de les dessaladores
    La producció d'aigua potable en base a aigua de la mar, exigeix un consum elèctric elevat. La producció de l'energia elèctrica, en base a combustible fòssil (gas-oil, carbó, fuel..) té greus inconvenients ambientals: emissions a l'atmosfera de diòxid de sofre i diòxid de carboni, causants de l'efecte hivernacle i de la pluja àcida respectivament, i per tant del canvi climàtic.
    La dessalació suposa un cost energètic 4 vegades superior a les polítiques d’extracció o reutlització, així com 4 vegades més emissions de CO2.
    Igualment té un cost econòmic exagerat
    La producció d’aigua dessalant aigua de mar té un cost econòmic molt elevat. De fet la tona d’aigua surt a un preu que dobla el preu mitjà d’aigua que s’utillitza..

    ResponElimina
  10. UFFFFFFFFFFFF los convergents que coents esteu,

    quan calgue fer manifestacions es faran, mane qui mane i pete qui pete

    l'aigua és incolora, i sobretot incolora politica

    ResponElimina
  11. Més que coents , jo diria distrets amb tot lo merder que hi ha.
    L´aigua també és insípida , mancat de sabor , lo de sempre ni carn ni peix , ni blanc ni negre , ni nit ni dia....., si no tot lo contrari.
    Resumin seria mol avorrit que no hi hagués diferències i que tots fóssim iguals, perquè la diversitat amb l´opinió és la cosa més interessant que tenim. Com es pot viure sense identitat? Si tens una identitat estàs viu, si no, no.

    ResponElimina
  12. Doncs jo no sóc convergent i també estic coent. S'emporten l'aigua i tots estem més preocupats per criticar els de "l'altre bando". Deixeu els interessos de partit (uns i altres)i comenceu a treballar pel territori.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta