26 de març del 2008

ERC de l'Ebre rebutja noves extraccions d'aigua i critica CiU i ICV

La permanent d'ERC a les Terres de l'Ebre es va reunir d'urgència dijous passat, per valorar la situació generada al voltant de la sequera a partir de les declaracions, «sovint contradictòries» de diferents membres del govern català. El president de la federació ebrenca d'ERC, Gervasi Aspa, va lamentar la falta d'informació sobre el tema. «És necessari que es concreti la situació ràpidament i que es generi el debat territorial i institucional necessari al voltant de les diferents alternatives», va afirmar Aspa a través d'un comunicat, que també va demanar un debat seriós que no estiga basat en les especulacions. Segons ERC de l'Ebre, no es poden permetre més detraccions del riu, ja que ni tan sols s'està complint el cabal mínim vigent. Aspa va responsabilitzar els anteriors governs de CiU, però també va criticar la gestió d'ICV. «No han preparat el país per afrontar una situació absolutament previsible», va sentenciar.

El Punt (26-Març-2008)

7 comentaris:

  1. L'Ajuntament de Tarragona va autoritzar, amb els vots del govern municipal (PSC i ERC), la cessió d'aigua de pous propis a l'àrea metropolitana de Barcelona si la situació de sequera ho requereix. El consistori va ratificar així l'acord del consell d'administració de l'empresa municipal d'aigües de la ciutat, Ematsa, que, en cas que es faci el transvasament, ingressarà un euro per cada metre cúbic que s'enviï a la capital catalana. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va defensar que la mesura no afectarà la qualitat ni la quantitat dels pous municipals i va dir que la cessió quedaria cancel·lada en el moment que perillés l'abastament per al consum de Tarragona..

    ResponElimina
  2. Dades "MINI" - trasvassament:

    2 m3/seg = 2 Euros/seg.

    120 m3/minut = 120 Euros/minut.

    7200 m3/hora = 7200 Euros/hora.

    172.800 m3/dia =172.800 Euros /dia.

    Los habitants de les Terres de l´Ebre , som les persones més solidaries del planeta TERRA ?

    ResponElimina
  3. Però què s'empatolla aquest home? Que no s'ha enterat que el PSOE mana a tot arreu "gràcies" a esquerra?
    Que no s'ha enterat que "gràcies" a l'aposta estratègica d'esquerra, convergència no mana ni als ajuntaments, ni a les diputacions, ni a la Generalitat on el poder absolut el té el PSOE?
    Vinga, esquerranosos, prou hipocresia, que no tots els catalans som tan burrus per creuren's les vostres mentides.

    ResponElimina
  4. parxes i més parxes
    primer s'haurien d'arreglar altres coses
    com ara massa gent, massa indústries, massa de tot que esta maltractant el nostre medi
    però seguim parlant de transvassaments o captacions
    però aquesta és la solució?
    No, la solució seria un canvi radical en la nostra propi estil de vida consumista
    una idea massa hippy
    Volem aigua, però volem empreses a vinallop que ens donen faena
    lluitem en contra de transvassaments i captacions, però tots anem en cotxe i consumim al màxim, ajudant a un calentament global que impedeix ploure
    Seguim així, haurem d'amagar la nostra pròpia aigua baix el llit com el bé més preciat per a natros
    però mentre, reunions i més reunions que si hi ha un canvi que si no el hi ha, però quines solucions s'aporten?
    a França es creen edificis per arroplegar l'aigua de la pluja, tipo cisterna però a lo gran, on estan les nostres grans cisternes? L'altre problema és que l'aigua de la pluja no és massa pura que es pugui dir.
    Au! a fer reunions i política

    un pessimista hippy

    ResponElimina
  5. LA COHERÈNCIA D'ERC D'ESTAR ALS GOVERNS I A L'OPOSICIÓ A LA VEGADA HO DIU TOT.....

    ResponElimina
  6. Pessimista Hippy:

    Ja n'estic tip d'haver de vetllar pel medi ambient per a que altres puguin destruïr-lo amb total impunitat.
    Ja està bé de jugar amb les consciències dels treballadors, fent-los responsables de tots els mals que pateix el planeta.
    Ja n'hi ha prou de que els poderosos guanyin diners fins i tot amb el reciclatge i les energies renovables.
    Ja fa temps que s'em va acabar la solidaritat.
    Que l'aigua l'estalvien on els fa falta i si no en tenen prou que traslladin les empreses on n'hi ha, i que no construeixin més habitatges. Clar que si no hi ha habitatges ni empreses no hi ha impostos. Pobrets els de Barcelona.

    ResponElimina
  7. Però fa unes setmanes la diputada d'ERC Marta Cid no defensava la venda d'aigua dels aqüifers de Tarragona a Barcelona obviant que si la poden vendre és perquè en gaudeixen de la del minitransvasament i justificant lo injustificable únicament per salvar-li la cara al seu company de partit sergi de los Rios?
    Que el Sr. Gervasi Aspa no volia fer un camp de golf a Deltebre contravenint els principis de la nova cultura de l'aigua?
    Que ens volen explicar, ara els d'ERC?
    Que ens expliquen on han deixat la coherencia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta