11 d’abril del 2008

Els veïns del Canalet estudien tallar l'eix de l'Ebre per forçar un altre traçat

La plataforma veïnal Salvem Lo Canalet ha convocat els veïns de la partida de Sant Bernabé i del poble de Jesús a l'assemblea informativa que es farà diumenge al Casal Jesusenc, a partir de les set del vespre. El col·lectiu no accepta cap de les tres alternatives de traçat de la variant de l'eix de l'Ebre (C-12) que ha proposat la Generalitat en l'estudi informatiu del projecte. De fet, ahir va confirmar que presentarà una sèrie d'al·legacions, una de tipus general i altres de particulars. L'objectiu de l'assemblea és informar els veïns de les diferents gestions i reunions que s'han fet durant les últimes setmanes, sobretot des que el 31 de març la Generalitat va publicar l'estudi informatiu de la variant desdoblada de la C-12 per l'oest de Tortosa i Roquetes. De fet, Salvem Lo Canalet ja ha demanat una entrevista amb el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, a través del delegat de la Generalitat a l'Ebre, Lluís Salvadó. La plataforma creu que les tres opcions del traçat estudiat per Carreteres afectarien negativament la zona de xalets del Canalet i de la partida de Sant Bernabé. Per això reclama un traçat més occidental, paral·lel al canal Xerta-Sénia, perquè l'afectació sobre finques i edificacions seria menor i perquè seria «una opció de futur», menys agressiva amb el territori. A més, la plataforma recorda que el pla d'ordenació urbana (POUM) de Tortosa també té una reserva de sòl a l'altura del Xerta-Sénia, a més de la reserva que la Generalitat va obligar a incloure per autoritzar el nou planejament urbanístic. Així, com que el govern no ha atès ni les propostes de l'Ajuntament tortosí ni les 1.547 signatures que van presentar els veïns, Salvem Lo Canalet presentarà un calendari de mobilitzacions que podria incloure la previsió de fer talls de trànsit al mateix eix de l'Ebre.

El Punt (11-Abril-2008)

12 comentaris:

  1. Bel va prometre que mos ho arreglaria, i jo el vaig votar, per tant on penso anar es a interrompre el ple de l'ajuntament de Tortosa.

    ResponElimina
  2. Que li plantin cara a Bel, i que els conductors poguem anar per el desdoblament jaaa.
    Als del canalet, lo que han de fer es preguntar a l'ajuntament per que la generalitat no agafa el segon traçat. Més d'una sorpresa s'emportaran quan veguin el nom dels propietaris i no estic dien coses especulatives, qualsevol persona pot preguntar.

    ResponElimina
  3. El més sensat i coherent seria que anesin a l'Ajuntament.
    Tota la presió inicial es va fer a aquesta institució,del contrari els tortosins que continuem sense tenir la C12 desdoblada i la paciencia esgotada veurem clarament que aquesta plataforma esta plena de convergens que l'unic que volen es erosionar els governs d'esquerra(parlo delPSC, no confondre amb els vencuts i derrotats que tenen sumisament governant amb ells) alla on governen.

    ResponElimina
  4. El més sensat es que vagin a pataqueta i li demanin que els ho arregle com sempre han fet aquestos.

    ResponElimina
  5. i coherent clar.

    ResponElimina
  6. espero no equivocar-me pero la foto crec que perteneix a la sala de plens de l'EMD de Jesus.
    Pregunto seriosament: davant d'una altra plataforma que reveindique qualsevol questio sobre la qual no estigue d'acord l'EMD, tambe se cediria la sala ( la mateixa) ?

    ResponElimina
  7. Primicia: Fa uns minuts que ha acabat l'assemblea de la plataforma i, encara que la junta proposava tallar la C12 en diumenge a les 12 del mati, l'assemblea ha "decidit" fer-o en divendres i a les 7 per tal de perjudicar mes gent.
    Res de nou, la base -en tant que anonima) sempre es mes radical que la direccio.

    ResponElimina
  8. tallar-la de Jesus fins els quatre camins.

    ResponElimina
  9. Aquesta gent no tenen raó i ara el que tenen que fer es anar a Bel i cia i demanar-li el que els va prometre.
    espero per un altra part que tinguin coneixement i que no ens fotin més com a territori del que ens estan foten.

    ResponElimina
  10. A l'anònim de les 5:59h dir-li que no sóc convegent, he estat apolític tota la vida, però que SI formo part de la plataforma, i com afectat pel desdoblament, lluiatré fins al final, pel nostre canalet.
    Abans de parlar, informeu-vos bé.

    ResponElimina
  11. Tu, si dius que no ho ets, pos no ho seras, pero dels del cap devant te'n diria 3 de convergens amb carnet, i si no es aixi, a l'assemblea de ahir perque li havien de donar la paraula i el micro (cosa que no van fer amb el demes) a Pere Panisello, que estava amb el public, encara que potser es mes culpa d'ell per demanar-la..que no pot resistir esta a algun lloc i no haver de dir la seva.
    Per si no queda clar, el que vull dir es que si volia, que par-les com afectat, no com a EMD posantse medalles. A quantes reunions de la PDE de Jesus va anar? i tambe era un clamor al poble.

    ResponElimina
  12. ais..quanta rabia es respira per aquest blog!!!
    Visca el canalet!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta