11 d’abril del 2008

Fets consumats i querella ecologista sobre el transvasament del Segre

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va suggerir ahir que el govern estatal no podrà negar-se al transvasament del Segre en una situació de sequera, i sobretot quan ja estiguin fetes les obres que permetin la transferència. En declaracions a Catalunya Ràdio, Zaragoza va mostrar-se convençut que el transvasament del Roine «no es farà mai» i va afegir que no tindria sentit perquè la construcció de dessalinitzadores són la solució «estructural» a la falta d'aigua. Amb tot, el dirigent socialista va afirmar que l'Estat tindrà l'obligació d'autoritzar la captació del Segre. «Madrid té competència sobre donar permís perquè passi l'aigua, no sobre fer l'obra», va sentenciar Zaragoza, que va preguntar-se «a veure quin govern diu que havent-hi aigua no es pot obrir l'aixeta perquè està prohibit». Unes declaracions que, en roda de premsa, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, no va voler valorar, ja que encara no les coneixia de primera mà.
En aquest context, la Federació d'Ecologistes de Catalunya va anunciar ahir que iniciarà accions legals contra el director de l'ACA, Manel Hernández, per haver encarregat les obres del transvasament del Segre sense haver-les fet públiques ni haver fet estudis d'impacte mediambiental. El portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez, va reiterar que aquest tipus d'actuacions representen un delicte de prevaricació i va insistir que «no es poden permetre». En aquest sentit, els ecologistes van denunciar que Medi Ambient hagi encarregat les obres per al 15 d'abril «sense autorització de Madrid ni informes d'impacte mediambiental». Segons Vàzquez, el missatge del govern sobre la sequera és «alarmista i exagerat». De fet, el secretari de la federació, Josep Muné, va demanar la dimissió de Baltasar per la seva «baixa capacitat tècnica» i per haver mentit sobre les obres del transvasament del Segre.

El Punt (11-Abril-2008)

Foto: PSC

10 comentaris:

  1. on estan els sociates que diuen que el PSOE no permetrà un transvassament de l'Ebre? el govern estatal vol transvassar mitjançant la interconnexió i la generalitat pel Segre. SOCIATES TRAÏDORS A LES TERRES DE L'EBRE!!!

    ResponElimina
  2. au au, tots a la foguera¿?...

    exagerat, prente una tila

    ResponElimina
  3. si si, a la foguera, igual com vostes els sociates des de detras de les pancartes vareu posar a la foguera als de CiU.

    TOTS SOU IGUALS QUANT ARRIBEU AL PODER I TENIU ELS SOUS QUE TENIU

    Ja s'ha perdut l'etica dels bons politics perque els que tenen etica tindrien que dimitir per presionar perque no hi hagi transvassament.

    Per cert, no soc l'anonim de les 10.34 soc un altre anonim i respecte a la tila ultimament s'han esgotat a les botigues per als del PSC per tenir que tragar el que tenen que tragar.

    Visca el centralisme de Barna, a les TTEE tot lo dolent, a la capital tot lo bó.

    ResponElimina
  4. Aquí a les Terres de L'Ebre Franco ja va fer un canal que en aquells temps va valdre molts quartos i l'aixeta no se va obrir mai. En això pot passar lo mateix.

    ResponElimina
  5. No és que el Govern Central digué NO, que dirà que NO , tan si és fa com si NO és fa , el que potser dirà que NO , serà el riu Segre , com lo Ter , Llobregat , Cardoner i molts més.
    És curiós veure com el PSC , enceta el meló dels transvassaments i faigue el joc al PP, no seran sol cessions d´aigües dels regants , sino que donaran ales al PP, per parlar de transvassaments .
    La Senyora De la Vega ha apartat a la Senyora Narbona i asumeix ella personalment les actuacions , de moment a Valencia i Murcia sol entren a negociar cessions d´aigües dels regants del Delta , ara que el arròs va baratet , si el PSC tira endavat el tema del trasvassament del Segre , aniran a lo bruto i parlaran sense embuts del Transvassament de l´Ebre.

    ResponElimina
  6. El govern catalanista d'esquerres ja ha començat les obres del transvassament de l'Ebre, on són les manis?

    ResponElimina
  7. Pero algun del il·luminats/des que polulen per aqui em por dir com se soluciona el tema
    A
    R
    A

    I

    A
    Q
    U
    I
    Per favor no em digueu que amb l'aigua del cel.

    ResponElimina
  8. com se soluciona el tema ?

    Dillums la Senyora de la Vega farà "l´Anunciació" i a partir del dillums compta tres o quatre mesos d’embaràs.

    ResponElimina
  9. Este "saragossa" es un mercenari sense escrupols, l'envien davant a fer la feina bruta, i despres els altres per darrere fan el que fagi falta, per tal de portar aigua als seus votants, i encara hi a tontos a TTEE que els tornen a votar.
    Estan cecs.

    ResponElimina
  10. I que voleu, si han vist que som una colla d'arroplegats, ja que tres despres del antitranvasament vam tornar a votar per majoria a CIU, principal promotor del transvassament a Catalunya.

    Per a mi que facin lo que vulguen, tot estara ben merescut.

    A vore si madurem¡¡¡¡¡

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta