11 d’abril del 2008

Els regants del Delta continuen sense parlar de venda d'aigua a Barcelona

Just dos dies després de la reunió que van mantenir amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a Reus, les dues comunitats de regants del Delta van enviar ahir un comunicat conjunt. En el document, signat pels presidents, els regants del Delta afirmen que durant la reunió van rebre informació sobre la possible aportació d'aigües subterrànies de Tarragona i Reus per a Barcelona i el seu entorn mitjançant vaixells. També es va acordar que l'ACA informaria els regants «puntualment» sobre la situació de l'enviament d'aigua a Barcelona des del Camp de Tarragona. Finalment, es va tractar sobre la situació administrativa de les obres per modernitzar els regadius del Delta, així com de la finalització dels projectes pendents del pla d'obres del delta (PODE), vinculat a la cessió de cabals que els regants van acceptar fer als anys vuitanta i que permet fer el minitransvasament a Tarragona. En canvi, el comunicat dels regants no diu que durant la reunió es negociés la venda o la cessió dels possibles excedents del minitransvasament per solucionar la falta d'aigua a Barcelona. Però el document tampoc desmenteix obertament les diferents informacions que així ho assenyalaven. En aquest sentit, cal recordar que diferents fonts del govern, com ara el director territorial de Medi Ambient a l'Ebre, Víctor Gimeno, van manifestar dijous que el tema no es va arribar a posar damunt de la taula, tot i que el conseller Baltasar va confirmar que ja havien començat a negociar amb els regants.

El Punt (11-Abril-2008)

Foto: Comunitat de Regants de l'Esquerra-Sindicat Agrícola de l'Ebre

2 comentaris:

  1. Pos ha digut parlar sa iaia dels regants, perque lo transvasament ja esta aprovat per Zapatero i Montilla.
    Exacte. Ja sabem que seran los regants qui vendrà l'aigua a Barcelona i la cobrarà dues vegades.
    No em pensava viure en un pais de venuts.
    Ara, no més cal que comencen a dimitir un per u tots aquells que ens van vendre les promeses de que l'aigua no sortiria.
    Ens han enganyat com al més ruc.
    Lo PSC ha decidit per l'Ebre, els ebrencs i imposarà, per les armes si cal, lo transvasament de l'Ebre i l'interconnexió de xarxes

    Aviam antastan tots estos que han cobrat en lo cuento que ens representaven. Indignes, que feu escalfant la cadira de la tració? Dimitiu si sou ebrencs, ja que sinò el poble us ho exigirà!

    DIMISSIÓ POLÍTICS TRANSVASSISTES!
    NO ENS SERVEIX LA DEMOCRACIA QUE ENGANYA, ROBA I MALTRACTA.
    ZAPATERO I MONTILLA DIMISSIÓ!

    ResponElimina
  2. la vanguardia d´avui

    La extensión del trasvase del Ebro a Barcelona costará 150 millones
    Generalitat y Gobierno prevén que las obras se ejecuten en seis meses y se aprobarán por decreto el viernes

    Prolongación del minitrasvase del Ebro hasta Barcelona, que es el pacto que están ultimando el Gobierno y la Generalitat para resolver a corto plazo el problema de la falta de agua en la región de Barcelona, costará 150 millones de euros. La intención de las dos administraciones es cerrar el acuerdo en breve, a fin de que el Gobierno pueda aprobar la realización urgente de la obra, con un real decreto, en la primera reunión del nuevo Consejo de Ministros, el próximo viernes. Ello garantizará que la conexión entre la cuenca del Ebro y la del Ter-Llobregat pueda estar terminada en seis meses, el plazo crítico para evitar las restricciones en el área de Barcelona y cuyo cumplimiento la Generalitat considera fundamental para poder dar el visto bueno a la solución.


    La obra implicará construir una nueva conducción de alrededor de 60 kilómetros entre Tarragona y Olèrdola, en donde el caudal procedente del sobrante del minitrasvase del Ebro conectará con la red del Ter-Llobregat que suministra el agua a la región de Barcelona. En espera de la formalización del acuerdo, ayer por vez primera el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, reconoció que, oficiosamente, la "opción preferida" por el Gobierno no es otra que la conexión entre Tarragona y Olèrdola. El procedimiento para sellar el acuerdo incluirá un informe de la Agència Catalana de l´Aigua (ACA) favorable a la que será la alternativa al polémico - y rechazado por el Gobierno- trasvase del Segre y el pronunciamiento del Govern en la misma línea, previo a la aprobación por el Consejo de Ministros.

    El titular de Medi Ambient abundó en la idea de la inminencia del pacto al admitir igualmente que en ningún caso las obras del Segre empezarían sin acuerdo con el Gobierno, al contrario de lo que el día anterior había anunciado el PSC a través de su secretario de organización, José Zaragoza. El hecho es que, aunque públicamente se siga insistiendo en el trasvase del Segre, en medios del Govern se es consciente de que la salida es la prolongación del minitrasvase del Ebro y de que lo único que falta es anunciarla. La documentación que José Montilla entregó a Artur Mas en la reunión que tuvieron el lunes ya apuntaba en esta dirección, y ayer Francesc Baltasar no vino a hacer más que corroborarla, aun cuando la agrupación de ICV - la formación del conseller- en Tarragona emitió una nota para advertir de que la ciudad "no está en condiciones" de ceder agua a Barcelona.

    En espera de la formalización del acuerdo, el Gobierno ha iniciado contactos con diversas empresas constructoras para la realización de la conducción entre Tarragona y Olèrdola. Entre ellas estaría Sacyr, que habría llegado a considerar que se podrían efectuar incluso en el tiempo récord de tres meses. El Gobierno, sin embargo, habría estimado como demasiado arriesgado el plazo y parece que finalmente se inclinará por una empresa especialista, conocedora de la zona catalana, que, según diversas fuentes, será Aigües de Barcelona (Agbar), que es la única que reune tales características y que ya se ocupa del suministro a la zona. La empresa, en cualquier caso, habría garantizado que las obras pueden ejecutarse y estar en servicio en los seis meses imprescindibles para evitar las restricciones.

    Suposo que l´aigua de la nova canonada es la de la cesió dels regants de l´esquerra i la dreta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta