3 d’abril del 2008

ICV de l'Ebre s'oposa als plans d'emergència de Baltasar

La direcció d'ICV a les Terres de l'Ebre va refermar ahir el seu compromís amb el territori i amb la nova cultura de l'aigua, així com la seua adhesió al Compromís per l'Ebre, el document que el PSC, ERC i ICV van signar l'octubre del 2003 amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). En aquest sentit, Jaume Forcadell va remarcar que no donarà suport al transvasament temporal d'aigua del Segre que projecta el Departament de Medi Ambient. Segons va dir, la direcció nacional ja és coneixedora d'aquesta posició contrària, que la intercomarcal d'ICV de l'Ebre va prendre en una reunió dimarts a la nit. El president ebrenc d'ICV va recordar que les solucions estructurals que la conselleria de Medi Ambient planteja en l'horitzó del 2009, fonamentades en els preceptes de la nova cultura de l'aigua (estalvi, reutilització, eficiència i dessalinització), haurien de ser suficients per superar la situació crítica a l'àrea de Barcelona. A més, Forcadell hi va afegir que la consolidació d'aquest model de gestió hauria de permetre iniciar la reducció progressiva de la concessió de l'actual minitransvasament de l'Ebre a Tarragona. En aquest sentit, va lamentar la falta de transparència i de diàleg de Baltasar amb els territoris afectats, així com la falta d'acord amb els sectors socioeconòmics implicats. Així, Forcadell va admetre que els ha molestat que el conseller Francesc Baltasar no visités l'Ebre per explicar les decisions del govern.

Dimissió del conseller

Amb tot, Forcadell va advertir que no és l'hora de demanar responsabilitats, sinó de parlar de polítiques, ja que Baltasar «té al davant una feina molt important». «Hauria de posar tota la informació sobre la taula i arribar a acords més amplis per solucionar la situació de sequera», va dir Forcadell. De fet, l'única representant d'ICV a l'Ebre que ahir va reclamar la dimissió del titular de Medi Ambient va ser la portaveu ecosocialista a Sant Carles de la Ràpita, Empar Pérez. «La conselleria ha fet un exercici nefast de comunicació i cal demanar responsabilitats», va afirmar Pérez. La regidora rapitenca va valorar que la gestió de Baltasar per afrontar la sequera representa «una taca a l'expedient d'ICV», i que també haurien de cessar els assessors de Baltasar.D'altra banda, Forcadell va recordar que ICV està en contra de la interconnexió de xarxes, i que no poden acceptar aquesta i altres propostes de CiU per assolir un pacte nacional per l'aigua, com el possible transvasament des del Roine. Segons Forcadell, el fet d'haver renunciat a la interconnexió, que el tripartit va heretar de l'anterior govern de CiU, ja hauria de ser el millor aval sobre les intencions de Medi Ambient.

El Punt (3-Abril-2008)

8 comentaris:

  1. Compromís dels partits polítics per l´Ebre.

    Punt 7- Compromís de no fer pacte de govern amb cap partit politic que doni suport al transvasament de l ´Ebre i al projecte de Connexió de Xarxes abans esmentat.

    ResponElimina
  2. Aixós es coherencia.

    ResponElimina
  3. A mi em sembla que ICV-TE ha reaccionat de la manera en què havia de fer-ho. Sempre és molt difícil per a un partit plantar cara a les decisions de la direcció nacional, i des d'ICV s'ha fet, i no trobaríem gaires altres direccions regionals ebrenques que ho hagin fet en anteriors ocasions, tractant-se d'un tema tan delicat. Jaume Forcadell ha demostrat valentia política i fermesa antitransvasista.

    ResponElimina
  4. Forcadell, dimiteix home

    ResponElimina
  5. Esgarreu els carnets i transvaseulos al Baltasar.

    ResponElimina
  6. m'alegro d'aquest posicionament

    ResponElimina
  7. Emigdi, primer que Iniciativa, va parlar la regional d'Esquerra. És per si t'ha passat per alt.

    ResponElimina
  8. Anònim de les 12.10.
    No se m'ha passat per alt, senzillament el post parlava de Jaume, bon company. Suposo que les teues paraules porten una doble intenció, ja porteu dies amb aquest missatge.
    emigdi

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta