3 d’abril del 2008

La PDE es reuneix amb l'ACA sense assolir cap acord

En una reunió que va allargar-se unes tres hores, convocada per l'ACA a la planta potabilitzadora de l'Ampolla, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va reiterar ahir la seua oposició a qualsevol captació d'aigua des del Segre, però també a la possible interconnexió de xarxes. Els antritransvasament van rebutjar la possible venda d'aigua dels regants del Delta, tot i que l'ACA també els va explicar les altres mesures que està impulsant per resoldre la sequera. «S'està aprofitant la sequera per intentar construir obres estructurals i permanents, com la interconnexió de xarxes i altres transvasaments a l'àrea metropolitana de Barcelona», va valorar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, en declaracions a l'emissora Rac1. «En canvi, tot i l'emergència nacional, la Generalitat no ha revisat la creació de nous regadius ni les noves urbanitzacions, i en pocs dies a Port Aventura inauguraran tres nous camps de golf», va remarcar. En el moment de tancar aquesta edició, la PDE tenia una altra reunió, interna, per decidir les futures accions.

El Punt (3-Abril-2008)

6 comentaris:

  1. Compromís dels partits polítics per l´Ebre.

    Punt 3.- Demanar la retirada del projecte de connexió de les xarxes CAT-ATLL ( DOG 5/8/02 ) perquè representa l´inici del transvasament de l´Ebre i " perquè Catalunya no precisa de més concessions d´aigua d´altres conques"

    ResponElimina
  2. Nota Aclaratòria al Compromís per l´Ebre.
    La PDE vol deixar constància de que la signatura del Compromís per l´Ebre ,tal com es desprèn del document enviat, significa l´oposició a tots els transvasaments inclosos a la Llei 10/2001 del PHN i a qualsevol altre tipus de transvasaments.

    Per tant la PDE en el seu conjunt , i perseverant amb els principis continguts en la redacció compresa en els set punts que integren l´esmentat compromís, aqui reafirmat, enteniem i continuem entenent que tots els partits polítics que el signen s´acullen a la interpretació espressada en el present aclariment.

    ResponElimina
  3. La plataforma es tindria que plentajar si realment representa una part important de ciutadans de tortosa, ja que li recordo que CiU, partit trasvasista , es va quedar a 41 vots de majoria absoluta al ajuntament de Tortosa, lo que significa que ha tortosa el riu importa poc.

    ResponElimina
  4. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va admetre a '59 segons' que va amagar l'afer de les aigües del Segre -que va definir com "la punxada"- "fins després de les eleccions", atès que "tothom era perfectament conscient que seria un debat electoral enorme".

    ResponElimina
  5. El que pasa es que el ministeri ho ha negat.

    ResponElimina
  6. Perqué a Valencia i Murcia i......també volen aigua.

    L´emergencia de l´aigua pot ser estatal si no plou i a Madrid ho saven.

    A Madrid fan politica per tot l´Estat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta