3 d’abril del 2008

Tortosa acaba les obres del Portal del Rastre i dignifica un tram de la muralla

Els treballs han costat uns 235.000 euros i és un dels primers projectes finançats per la llei de barris

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va certificar ahir l'acabament de les obres de reurbanització del carrer Portal del Rastre, al nucli històric de la ciutat. De fet, l'Ajuntament ha destinat uns 235.200 euros al projecte, que forma part del pla integral del nucli antic (Pincat). A més, Bel va anunciar que el 20 d'abril adjudicaran altres obres que es pagaran amb els ajuts de la llei de barris, com ara la renovació dels carrers de la Rosa, Taules Velles i plaça de la Cinta. Tot seguit, el consistori també emprendrà altres obres incloses en el Pincat, com ara la millora dels carrers del Carme, Mercaders, Gil de Frederich, Censal Sacosta i plaça de l'Absis.

No és el primer carrer que s'urbanitza amb els diners de la llei de barris, ja que l'Ajuntament tortosí encara no ha enllestit la renovació del carrer Sant Domènec. Però el Portal del Rastre sí que és el primer carrer del qual s'han acabat les obres. La reurbanització del Portal del Rastre ha comportat la reforma integral del vial que comunica el carrer Providència amb els accessos a Sant Josep de la Muntanya, al castell de la Suda i al barri de Remolins, però també amb l'hospital Verge de la Cinta i amb el sector de la Simpàtica. El carrer Portal del Rastre tenia un ferm en males condicions i un enllumenat públic deficient, tot i que és una de les cruïlles més importants i transitades del nucli històric. Així, els treballs han consistit en la urbanització i pavimentació, la construcció de voreres amples i la instal·lació d'un nou enllumenat públic. A més, s'ha renovat tota la xarxa d'electricitat i el sanejament, i s'han tornat a canalitzar els diferents serveis, amb un nou sistema de recollida de les aigües pluvials de la zona de Sant Josep de la Muntanya.
Bel va destacar la celeritat amb què s'han fet les obres al carrer Portal del Rastre i va recordar que es tracta de la primera obra gestionada per Gumtsa, l'empresa urbanística municipal. L'alcalde va precisar que els treballs es van començar al novembre, amb un període d'execució de tres mesos. Segons Bel, les setmanes de retard que s'han acumulat són assumibles, ja que s'han fet alguns canvis en el projecte. Amb tot, Bel va remarcar que volen tancar «sense desviacions» el pressupost de l'obra, que es va adjudicar a la constructora Lubasa per 235.200 euros. «No totes les obres podran tancar-se sense sobrecostos, però com a mínim no seran desviacions de més del 70%», va garantir. Bel va afegir que l'obra s'ha completat amb la construcció d'un pas elevat davant del CEIP La Mercè, que va ser una petició dels veïns al regidor de barri.

> Passeig de Ronda i Avançades

L'alcalde va afegir que l'obra del carrer Portal del Romeu, a més de millorar l'accés al parador de turisme del castell de la Suda, també ha permès recuperar un sector important de la muralla. De fet, s'ha renovat la il·luminació d'un dels trams més visitables de la muralla, que tindrà un enllumenat especial a les nits. Bel va precisar que només ha calgut fer alguns retocs en el projecte, a instàncies de la comissió territorial de Patrimoni, ja que s'han suprimit uns arbres que impedien la visió completa de la muralla. L'alcalde va dir que la millora del Portal del Rastre és una actuació que quedarà lligada amb la continuació del passeig de Ronda, un cop feta la reforma integral del barri del Castell. A més, Bel va destacar que la millora dels accessos ha de servir, també, per aprofitar la recuperació de les Avançades de Sant Joan.

El Punt (3-Abril-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta