29 d’abril del 2008

L'alcalde d'Ulldecona deixa ERC pel transvasament a Barcelona

Millan afirma que justificar la interconnexió és una «traïció» a la gent de l'Ebre

L'alcalde d'Ulldecona, el republicà Lluís Millan, serà la primera baixa d'ERC pel suport del partit a la interconnexió de xarxes que portarà l'aigua de l'Ebre a Barcelona. Com ja havia anunciat dijous, Millan ha pres la decisió d'esgarrar el carnet després que ERC anunciés ahir que els seus diputats a Madrid s'abstindran en la votació sobre el reial decret llei de la sequera. L'alcalde oficialitzarà la seua decisió al ple de dilluns, però va dir que encara cal valorar si afectarà el pacte de govern d'Ulldecona.

«Em sembla inconcebible, penós i lamentable que ERC es plantege l'abstenció en la votació del decret llei al Congrés dels Diputats», va afirmar ahir l'alcalde d'Ulldecona, que deixarà Esquerra després de 21 anys com a militant. En aquest sentit, Lluís Millan va precisar que aquesta setmana reunirà la secció local d'ERC per comunicar-los la seua «decisió personal», ja que no intenta implicar l'altre regidor republicà, Josep Rodrigo. De fet, Millan va afegir-hi que encara no havia comunicat la seua baixa al president regional d'ERC, Gervasi Aspa, amb qui ahir sí que va parlar per tenir la seguretat que finalment Esquerra no s'oposarà avui al decret de la interconnexió.
Segons l'alcalde, al ple de dilluns portarà una moció del grup d'ERC contra els transvasaments, per fixar la posició de l'Ajuntament d'Ulldecona sobre la qüestió. Amb tot, Millan va aclarir que la seua renúncia a la militància d'ERC no hauria d'afectar el pacte de govern amb el PSC, tot i que els socialistes donen suport a la interconnexió de xarxes com a mesura d'emergència. «En tot cas, serà l'actual secció local d'ERC qui haurà de pronunciar-se», va afegir-hi Millan, que a l'octubre hauria de ser substituït a l'alcaldia per la diputada Núria Ventura. «Em pensava que al territori hi hauria més baixes als partits, si finalment s'aprovava el transvasament, però no voldria jutjar ningú ni ser cap exemple», va advertir l'alcalde d'Ulldecona. «Però en el meu cas, no estic enganxat a cap cadira, i per davant de tot hi ha la coherència personal i la meua dignitat», va dir. Segons Millan, el suport a la interconnexió és una «traïció a la gent de l'Ebre que durant anys ha lluitat contra els transvasaments».

>Salvadó no assistirà a la manifestació d'Amposta

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, va anunciar ahir que dirigents d'Esquerra a les Terres de l'Ebre, així com «càrrecs orgànics i institucionals» dels republicans al territori participaran en la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha convocat pel 18 de maig a Amposta. Amb tot, Ridao va confirmar que no hi haurà altres «dirigents nacionals del partit», però va afegir-hi que no desautoritzaran els càrrecs que hi vagin perquè ho faran per «coherència». En qualsevol cas, qui no hi serà és el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, segons va confirmar el mateix Lluís Salvadó en declaracions a Ràdio Ebre. Salvadó havia amenaçat de dimitir si el govern tirava endavant el transvasament del Segre.

El Punt (29-Abril-2008)

Foto: Roser Royo (El Punt)

43 comentaris:

  1. Bravo per Millan. Volem càrrecs nacionals d'ERC a la manifestació i dimissions anunciades però ara silenciades. Salvadó dimissió

    ResponElimina
  2. gràcies Sr. Millan, al menys algú no pensa mes en la cadira que en la gent que els va votar, felicitats.

    ResponElimina
  3. Els qui haurien de dimitir són els transvasistes del PSOE. Aquí només sembla que es demani coherència a uns, i la gent acaba votant sempre el PSOE. Molts dels qui demanen les dimissions dels d'ERC, s'haurien de plantejar el seu vot. A qui van votar a les estatals? Potser també són igual de còmplices del transvasament, depenent de quina papereta van posar. Molt de demanar coherència, i acaben votant ZP, el gran transvasista.

    ResponElimina
  4. Haurien de dimitir els dels tres partits. Però si no ho fan ara, és igual perquè ja farem memòria a les eleccions i els farem dimitir natros

    ResponElimina
  5. pero que dieu ?,si Millàn no deixa la cadira, segueix en el càrrec, el que deixa és el partit. Només recordar-li que el seu company de manifestos Carretero vol el Roine.

    ResponElimina
  6. Si, que dimiteixin tots i que a les eleccions ens defensi el partit andalucista.
    Si us plau deixeu la gent antitransvasista allà on sigui, no equivoquem l'enemic!

    ResponElimina
  7. Que nerviosos esteu els d'ERC. Potser vos sentiu malament en això de la dimissió de Millan?
    Per cert,anònim de les 9.32 perquè no fan el mateix la resta d'alcaldes d'ERC com per exemple Paco Gas, el gran antitransvasiste.Tornen el carnet i a lo millor poden seguir d'alcaldes.

    ResponElimina
  8. El de les 9.32,què no saps que quan un no és militant no és de cap sector?
    I per cert si el partit andalucista ens ha de defensar, seran millor que els catalans que només ens traeixen.

    ResponElimina
  9. Eics ! tranquils, voltors, que aixó ens ha de preocupar, si de cas, als d'esquerra, i no a tots els sociates que esteu escrivint!

    ResponElimina
  10. Tots aquests del PSOE tenen una barra. Parlen de les dimissions dels altres, i dels d'ells no en caurà cap, i no les demanaran. Repto a tots els del PSOE a demanar les dimissions dels seus representants, i a acceptar que va ser una cagada votar-los. Segur que no n'hi ha ni un que ho faci.

    ResponElimina
  11. Paco Gas no ha de dimitir. Per què no demaneu la dimissió de Sabaté? Aquest sí que és un trepa transvasista.

    ResponElimina
  12. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  13. ARa, tan sols vull felicitar a este alcalde per la seua coherència i la seua defensa incondicional del territori i de la gent que el va votar.
    Un exemple a seguir, sí senyor!

    ResponElimina
  14. I lo sinyo Governador ara no anirà a la manifestació i no dimitirà ???

    Proposo un altre encadenament a la porta de la Delegació i la catifa de sal tots los dies.

    Salvador plega !!!

    Un sou no ho justifica tot, em recordes a l'ex-delegat "gallineta".

    ResponElimina
  15. Molt bé Millan. Així haurien de fer tots els polítics de les Terres de l'Ebre de partits transvasistes

    ResponElimina
  16. Els polítics de les Terres de l'Ebre ja no ens seveixen. Per a natros no son fiables ni els creiem i per als seus partits no són més que titelles que fan el que se'ls diu i no tenen ni l'orgull de marxar quan no estan d'acord.
    Les Delegacions, com em temia no són més que agències de col·locació.

    ResponElimina
  17. No se perquè però a mi em sembla que aqui hi ha molta gent de CiU que escriu com si fos del PSC.
    Cada dia això fot més pudor d'estar instigat des de els racons més amagats de la dreta catalana, (llamese ciu llamese pp).

    ResponElimina
  18. Esquerrans, no vulguesseu vore fantasmes a on no n'hi han.
    Lo que esteu defensant és indefensable.

    ResponElimina
  19. No vos tiresseu les culpes uns als altres que aquí pagaran tots a les eleccions. No vos tornarem a votar més a CAP PARTIT

    ResponElimina
  20. paco gas dimissió, i no soc sociata.

    ResponElimina
  21. Que mes dona que uns siguin del Pichiclín o els altres del Pitaplám? Aqui no mes hi ha una veu popular que es fa sentir i ben forta...Després ja parlarem de matisos...

    ResponElimina
  22. La comedianta cansa, sempre amb el mateix discurs. Considero molt desagradable demanar la dimissió dels antitransvasistes, ja que els grans beneficiaris serien els socialistes. Transvasistes de cap a peus, recordem Borrell. Paco Gas és un polític íntegre. que plegui Sabaté! Aquest no deixarà mai el càrrec, aquest necessita una cadira i grossa. La comedianta del PSOE no en parla mai, només es preocupa dels seus excompanys, que de ben segur estan més que tranquils sense ella. Mai no he militat enlloc, però continuaré votant ERC, per la confiança que em mereixen la gent de l'Ebre. Els de Barcelona són figues d'un altre paner. Ara sí, per dolents que siguin, per tenir més seny que la comedianta no cal gaire.

    ResponElimina
  23. Anònim de les 3:48,
    és normal que als de Esquerra vos canse sempre el mateix discurs. Vatros esteu acostumats a canviar-lo cada dos per tres.
    Jo sempre he dit i diré lo mateix.
    Pregunta-li als sociates si estan contents amb mi. Estic segura que no em poden ni vore.
    I torno a repetir encara que et canse: Tan transvasistes són los sociates com vatros. I en qualsevol cas, qui ha donat lo poder als sociates per a governar?

    ResponElimina
  24. A vere si encara vos/ens pensareu/em que el que aqui diem es representatiu de la ciutadania.No sera mes haviat representatiu de quatre funcionaris agraits, quatre que volen ser-ho, quatre que ho han sigut, quatre militants honestos ( de tots els partits ) quatre.........etc.
    Com entreteniment pot estar be, pero poca cosa mes.
    En quant al Sr. Millan, si no entrem en hipitesis varies, cal felicitar-lo i prou. Ara be, no puc estar de pensar: hagues fet el mateix si el fet de plegar del partit, comportes plegar d'alcalde?

    ResponElimina
  25. Molt bé comedianta,estic d'acord amb tú i a l'últim anònim dir-li que jo conec bé a Millan i deixaria el partit encara que tingués que deixar de ser alcalde.
    Al de les 3.48 dir-li que no és lo mateix Toni Borrell que és molt honest a Paco Gas que se sent molt bé assentat a la cadira

    ResponElimina
  26. Felicitats Millan!
    Almenys fas el que dius!

    ResponElimina
  27. Comedianta, a mi també em canses. I si dimities tu d'escriure, al menys la llengua catalana sortiria beneficiada.

    ResponElimina
  28. Deixar d'escriure?
    I com vos ho farieu los d'esquerra per a recordar-vos vators solets del que dieu tan sols fa quatre dies?
    No, no. Si estàs cansat, assentat a una bona cadira d'estes que sabeu trobar tan bé.

    ResponElimina
  29. sortosament a la comedianta no li donaran mai cap cadira. Pobrets de tots nosaltres si li donessin. M'apunto als qui demanen que deixi de destrossar el català. No hi ha ningú que escrigui tan malament, i que despreciï la llengua com ho fa ella. Que dimiteixi de la llengua!

    ResponElimina
  30. tornem-hi amb els talibans de la llengua PEDANTS.

    ResponElimina
  31. La comedianta vos molesta perquè vos diu massa veritats

    ResponElimina
  32. Feu pena tots els polítics d'estes terres. Vos penseu que sou alguna cosa i als partits vos tenen per no res. Només sabeu fer-vos la foto al costat dels consellers caent-vos la bava i no sabeu posar els collons damunt la taula. Si tots fesseu com Millan tot seria una altra cosa. No sou més que una colla de mediocres.

    ResponElimina
  33. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  34. Se m'oblidava i tots estos que teniu blocs i que esteu tot lo dia fent lo lleponet no vos esmeresseu tant que aquí la gent no es tonta i tots sabem qui és qui

    ResponElimina
  35. 8:29, he criticat com d'altres alguna vegada a la comedianta, pero el que li dius tu es de :
    MASCLISTA, COVARD, i una mica IMBECIL.
    La pots intervindre , Gustau.
    Pero mentres arrives, aqui queda....

    ResponElimina
  36. Anònim de les 8.30, la teva condició sexual potser podries plantejarte-la ara, perque no tens ni la tercera part de collons que te ella. Per aix+o vos molesta tant als valents que aneu opinant per aquí.

    ResponElimina
  37. Ja. no "La".

    ResponElimina
  38. Si el Sr. Millan funda un partit.

    Jo el votaré

    MANS NETES

    ResponElimina
  39. Felicitats al Senyor Millan!!!
    Per la seua honestitat, coherència i dignitat!!!
    Ets un FALDUT COLLONUT!!!

    ResponElimina
  40. Millan, funda un partit que et votarem.
    Volem polítics dignes no trïdors.

    ResponElimina
  41. Millan, d'això se'n diu coherència.

    Per als que s'escarrassen en demanar que dimiteixin els socialistes: Montilla no pot dimitir, és l'instigador del transvasament. Ho han de fer els que li van donar suport per treure del govern un altre transvasista.

    ResponElimina
  42. Deixar el partit pero mantenir la condicio d'alcalde i com a soci de govern el psc, es com si res

    Molt bonic de cara la galeria

    Despres del congres d'ERC a l'estiu, tots al puesto de nou, i si no ja ho veurem

    ResponElimina
  43. Estic cansat i fastiguejat,... resulta que sempre tenen de dimitir els mateixos,..sempre es ERC la responsable de tot, fins i tot els acusaran d'ahver matat a Kennedy,.....
    Resulta que ICV i els Sociates no tenen cap responsabilitat,....
    Mireu a qui vau votar les darreres eleccions "parallofes", que sou una colla de "parallofes",....
    Els Socialistes em foteu fastic,... això es el voldrieu vatros que dimitis la gent d'ERC,... per ocupar mes llocs i mes cadires.
    Vau dir No al transvassament,...
    Vau dir que aprovarieu l'estatut que surtis del parlament de Catalunya,......
    ,...i ara ademés el finançament el voleu aplassar,.....
    i a sobre la culpa la te esquerra, aneu a mamar!!!!!!!!,...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta