17 de maig del 2008

La PDE recomana als partits que no porten pancartes pròpies a la manifestació

El moviment social «radicalitzarà» el missatge després de l'acte d'Amposta amb més pressió sobre els polítics locals

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ja ho té tot a punt per a la manifestació que demà recorrerà Amposta, per expressar al carrer quin és el rebuig del territori al transvasament urgent a Barcelona. «Les nostres previsions és que hi haurà molta gent, i som molt optimistes», va remarcar ahir un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello. De fet, durant les últimes hores la PDE no ha deixat de rebre adhesions i mostres de suport importants, com la del sindicat Unió de Pagesos o la de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. El moviment social pretén que la manifestació d'Amposta siga un èxit per forçar el govern a retirar el projecte de la interconnexió de xarxes, però sobretot per reclamar un canvi d'actitud als polítics del territori.

«Hem detectat que la gent està molt sensibilitzada i indignada per la interconnexió de xarxes, però també per la gestió que la Generalitat ha fet de la sequera», va assenyalar el portaveu de la PDE. «Les notícies sobre la falta d'aigua canvien cada hora, i totes deixen en evidència la descoordinació i les contradiccions del govern», va recordar Panisello. De fet, va anunciar que la PDE té previst «radicalitzar el missatge» antitransvasament després de la manifestació de demà, i que sobretot augmentaran la pressió sobre la classe política del territori. «A partir de dilluns, els polítics de les Terres de l'Ebre han de ser més actius i fer tot allò que no han fet els últims tres mesos», va assenyalar el portaveu.
Així, Panisello va destacar que fins ara la PDE només ha exigit la dimissió del conseller de Medi Ambient, però que a partir d'ara substituirà «les peticions de coherència» als polítics territorials per un altre tipus de missatge. Segons el portaveu, la PDE exigirà «l'assumpció de responsabilitats», i no descarta publicar cartells amb les cares dels representants del tripartit que donen suport a la interconnexió, com va fer amb els càrrecs del PP i CiU durant la lluita contra el Plan Hidrológico Nacional (PHN). Però amb vista a la manifestació de demà, la PDE recomana als partits del territori que no porten pancartes pròpies ni cap símbol polític, per evitar el rebuig de la gent. «No és una manifestació per escridassar ningú i, per tant, demanem a la gent que es manifeste amb civisme».

>Actes d'avui a Tortosa

L'Agrupació de Venedors del Mercat de Tortosa i la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) celebraran avui al migdia una festa reivindicativa al mercat, amb l'objectiu d'escalfar els motors amb vista a la manifestació de demà. Segons el portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, els venedors del mercat portaran les camisetes blaves amb el nus contra el transvasament, i també hi haurà xarangues i diferents activitats d'animació. A més, aquesta tarda els Jóvens en Defensa de l'Ebre faran un taller de pancartes a la plaça de l'Àngel de Tortosa. A partir de les sis de la tarda, la branca juvenil de la PDE elaborarà la seua pancarta per la manifestació de demà, i ajudaran la gent que en vulgui preparar de pròpies. D'altra banda, la PDE recomana arribar a Amposta mitja hora abans de les dotze del migdia, per evitar col·lapses de trànsit, i a Tortosa ha convocat una caravana de cotxes que sortirà a dos quarts d'onze del matí del passeig de les Bicicletes.

El Punt (17-Maig-2008)

Foto: Manel Zaera a Flickr

Més informació a El Punt:
-En contra des de l'Ebre
-
La Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments neix amb unes 40 entitats adherides
-
Samarretes esgotades
-
Manolo Tomàs planteja la dissolució del CAT
-
La FAVB, a la manifestació
-
Montilla diu que el govern ha actuat «amb sentit comú»
-
Reus i l'aigua per al Camp
-
L'aigua dels pantans supera el dèficit amb què l'Estat justificava el transvasament
-
De la Vega diu que cal
-
La reparació d'una fuita fa vessar aigua durant una hora a Tarragona

3 comentaris:

  1. que la propia gent de Barcelona (Federació de Veins) ha pogut veure l'engany, malgrat TV3 i Catalunya Radio, és molt fort!!

    Llavors, per a qui volen l'aigua, o l'obra? Qui guanya aqui ?
    Des de luego, que no serem els ciutadans ni d'aqui ni de Barcelona.

    Catalunya sencera: La Catalunya (que pensen que tenen) Enganyada.
    Tothom a Amposta demà, plogui o no plogui :)

    ResponElimina
  2. Brian et responc, amic meu els tentacles del capital son molt allergats... Si fer el transvasament cap al sud donava negoci a Florentino Pérez, expresident del Madrit, ara és Aigues de Barcelona qui farà el negoci. I saps qui és el màxim accionista d'AGBAR? La Caixa? I sabies que la Caixa és qui finança els projectes d'ajut al tercer món que hi dedica la Genralitat de Catalunya, Els favors es paguen...
    Demà pel matí a les 12:00 a Amposta. No hi faltis!!

    ResponElimina
  3. sapo roig, si tots los favors i deutes a pagar fossen per ajut al tercer mon,seria una cosa

    però els favors i deutes que es tenen son molt mes prosaics, tenen a vore en coses molt mes mundanes que l'ajuda al tercer mon

    amb esta obra estem pagant la campanya publicitaria de la darrera campanya electoral,
    estem pagant el SI TU NO VAS, ELLOS VUELVEN

    si feu memòria recordareu que cada dia, durant els 15 dies de campanya, ens sorprenien en un nou eslogan o en nova propaganda ,

    ara tot això s'ha de pagar i ja saps QUE LO QUE NO ES PAGA EN DINERS, SE PAGA EN DINADES

    OS ESPEREM TOT A AMPOSTA
    LO RIU ES VIDA, NO ALS TRASVASAMENTS

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta