9 de maig del 2008

L'aigua estalviada per fer la interconnexió «no podrà passar» pels canals del Delta

La Comunitat de l'Esquerra s'oposa a la mesura i estudia impugnar el decret, però no preveu abandonar la federació

Si la mesura d'estalvi d'aigua a tota la conca ja era difícil d'explicar, el vot contrari de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre encara ha complicat més la solució que ha de permetre el transvasament a Barcelona. El seu president, Lluís Pegueroles, va confirmar ahir que han encarregat un informe jurídic per impugnar el decret que autoritza la interconnexió de xarxes, ja que consideren que vulnera la llei del minitransvasament a Tarragona. A més, Pegueroles va remarcar que l'aigua estalviada al conjunt de la conca no podrà passar pels canals del Delta, que només poden absorbir l'aigua de la concessió que tenen les dues comunitats. «Si hi ha algun estalvi, arribarà fins al mar, però la captació es farà als nostres canals, de les concessions dels regants», va afegir-hi.

La Comunitat de l'Esquerra va votar en contra de la proposta d'estalvi d'1,5 metres cúbics d'aigua a tota la conca, que la junta general extraordinària de la Federació de Comunitats de Regants de l'Ebre (Ferebro) va aprovar dimecres a Saragossa. L'objectiu de la mesura és facilitar el transvasament urgent a l'àrea metropolitana de Barcelona a partir de l'octubre, però ahir el president dels regants de l'Esquerra, Lluís Pegueroles, va voler deixar clars alguns conceptes. «Qualsevol cabal que arribe a l'assut de Xerta i Tivenys, d'aquest suposat estalvi, no entrarà als nostres canals, ja que tenen una capacitat d'absorció molt concreta», va detallar. Així, en teoria el canal de la Dreta té una capacitat de 25 metres cúbics per segon, mentre que el canal de l'Esquerra té una capacitat de 19 metres cúbics per segon. «Si hi ha algun estalvi d'aigua, no podrà passar pels canals, que ja transporten l'aigua que els toca, i aquest estalvi només se n'anirà al mar», va explicar Pegueroles.
Per tant, a la Comunitat de l'Esquerra consideren que no podien votar a favor d'aquest «estalvi voluntari», ja que suposaria donar suport al reial decret llei 3/2008, que els regants voldrien impugnar, ja que opinen que podria vulnerar la llei del minitransvasament. «La captació del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) es fa dels nostres canals, i no podem permetre que els regants del Delta siguem una altra vegada els grans sacrificats, ja que fa 25 anys que estalviem per cedir aigua a Tarragona», va concloure Pegueroles.

El Punt (9-Maig-2008)

Més informació a El Punt:
-La cúpula d'Unió no es mulla contra el transvasament a Barcelona
-No hi haurà moratòria
-Permís a l'Estat per portar aigua del CAT
-El primer vaixell amb aigua potable provinent dels pous de Tarragona arribarà a Barcelona dimarts vinent
-L'ACA dissenya el retorn de l'aigua al riu Gaià respectant les concessions de regants i Repsol

30 comentaris:

  1. Va que plou i no farà falta la canonada!! Pararan les obres? Ahi el conseller Baltasar, d'IC-V deia que no.

    ResponElimina
  2. Si plou prou, i la canonada no s'atura, manifestació davant la conselleria de mediambient!

    ResponElimina
  3. a la Nit AL Dia, fa 15 dies Baltasar va dir que "ojala" plogues, i aixi no caldria fer el tub. Tambe va dir que encara que comencen, si plogues prou, ho aturarien.
    Ara que passa, que ha canviat de opìnio ? quina sorpresa !

    ResponElimina
  4. Cada dia tot ho entenc menos , l´assut de Xerta-Tivenys capta aigua del Ebre per dos canals, a la dreta ( Xerta) i a l´esquerra ( Tivenys). Segons la pagina del Consorci diu textualment que capta l´aigua dels canals de reg de l´esquerra i la dreta del Riu Ebre a l´EB-0 , ubicada al marge esquerre del Riu Ebre a Campredó pedania de Tortosa.

    Jo faig unes preguntes :

    Com passa l´aigua del canal de la dreta a l´esquerra?

    Podria ser que tota l´aigua que surt i sortirà del trasvassament és del canal del marge esquerre que té una capacitat de 19 metres cúbics per segon?

    Quin cabdal real cedeixen els regants del canal de la dreta de l´Ebre?

    ResponElimina
  5. si sempre ens han venut la moto dient que aquesta era una solució temporal i no permanent, perquè ara quan li fan la pregunta de que si ploguès s'aturaria l'obra ja que no seria necessària, el conseller baltasar respon que encara que ploguès, això ja no té aturador possible... Una altra mentida senyor conseller i defensors de la mesura?, quin rerafons hi ha en aquesta obra?... potser obrir els transvasaments cap al sud i així fer que el PSOE pugui guanyar les eleccions al país valencià?... i que fan els consellers palmeros d'icv i erc al costat dels socialistes transvasistes si diuen que ells no ho són?

    ResponElimina
  6. Deplorables declaracions de Baltasar. Mai no m'he cregut el tema de la temporalitat, no em crec que aquesta sigui una mesura puntual per la sequera. De fet, no sé si creure'm que la sequera sigui tan greu. Senzillament, perquè d'aquesta gent no em crec absolutament res. És una obra pensada pel govern espanyol, que tiraran endavant per "baltasars i montilles", i que no ha estat pensada durant les darreres setmanes. Ja van dir que la varen amagar en període electoral.
    De moment, a manifestar-nos dos setmanes seguides i a seguir al peu del canó davant d'aquesta estafa a la ciutadania.

    ResponElimina
  7. Baltasar va resar a la Moreneta per a que plogués.
    Però se li va oblidar dir-li que li resava tan sols de cara a la galeria.
    Baltasar, ara hauras de tornar a resar per a que no plogue més.

    ResponElimina
  8. Perfecte, primer que no es feia el transvassament, després que si, després que si la portaven en barco, després a resar a la Moreneta, ara en tren i perque no amb cadufos...
    Alguna parida mes senyors del govern?

    Que tal anar al pol sud i portar un iceberg arrosegant-lo amb les golondrines i fer una cartilla de racionament per a que en donguin un parell de cubitos a cada un?

    ResponElimina
  9. Quina excusa posaran ara els PSOESOCIALISTOS per fer el transvasament de ZP? Plourà prou per evitar-lo i no l'aturaran, amb quina excusa? Baltasar serà el cap de turc de l'agressió a l'Ebre? Perquè si només era per emergència a causa de la sequera, per què ahir va dir que construiran la canonada igualment? O és que en realitat Baltasar està d'acord amb ZP i Montilla?

    ResponElimina
  10. perdoneu però esta colla de "preocupats per la sequera de la caixa", crec que en lloc de pregar a la moreneta per a que plogues, lo que van fer es invocar a tots los snats haguts i per haver per a que no plogues perque sino se'ls hi desmonta lo xiringuito i hauran de pagar la propagand de la campanya electoral de la butxaca

    ResponElimina
  11. Resulta que no havien de tornar, que ja els teníem dins. Almenys quan governava el PP venien de cara, que els sociates van girant fent tombs i quan agafen la línia recta ja ho tenen tot fet i ningú és a temps d'aturar res.

    El que hem d'aprendre de tot això, i jo el primer, és que perquè ens defensin a l'Ebre i a Catalunya hem de triar els partits d'aquí, i oblidar-nos dels que tenen duplicitat i dels que estan disposats a pactar amb el PP.

    ResponElimina
  12. Clar! tot lligat com que l'aigua no passarà pels canals s'enxufaran dirctament al riu. Aigua quasi assegurada!

    ResponElimina
  13. Aquest últim anònim no va gens malament...El que pasa es que aixó de moment no ho poden dir...Feu una passejadeta pel cami vell d'Amposta i ho tindreu mes clar..El grau de sal en aquest punt d'octubre a maig es tolerable, pero no dir minim..Altra cosa fora en ple del estiu...

    ResponElimina
  14. EMIGDI

    Frederic Casanova no pot ser que naixés al 1789 , si va ser ordenat al any 1903, a la Marfanta també esta malament el teu bloc sembla la NASA i demanes massa coses per dixarte el comentari.

    ResponElimina
  15. Ja fa molts d'anys ( mes de 100 ) que els socialistes estem acostumbrats a la critica destructiva dels grups que defensen la seva parcel.leta en contra dels interessos de la majoria.

    També ho estem a que grups i partits minoritaris s'apuntin com a " guardians del bé " i responsables d'haver parat el rodet quan el temps ens dona la raó, tant a una com a l'altra part de l'espectre ideol.logic.

    Nomes amb la perspectiva que tindrem amb el pas dels dies sabrem qui diu la veritat i qui no.

    I també el temps ens deixarà vore clar qui son els reaccionaris del sXXI, els que s'oposen a l'avenç de la societat, lligant-se també al seu petit mon.

    Es ridicul parlar del sou es vida o de la cadira, son ( perdoneu-me ) arguments feixistes, o es que nomes "los sinyos" es poden dedicar a la politica? o es que algu pensa que els politics que ens governen, que son d'aqui i ens representen no estimen la seva terra?

    El que destruira l'autoestima i el futur de les terres de l'ebre serà un trasvassament però no d'aigua, de materia gris.

    Analitzeu el que s'escriu als comentaris d'este bloc, tant el contingut com el to, les persones que escriuen aixo poden traçar un futur per a les terres de l'ebre?

    i despres d'aturar els trasvassaments , que fem?

    Es tan senzill com això, ara...ja podeu insultar.

    ResponElimina
  16. Mescles cols en bledes. I això de que vatros mos representeu...s'hauría de vore.
    A l'anònim anterior a este: Ja ho tinc! 1789: Any de la revolució francesa, d'aquí ve el lapsus d'Emigdi.

    ResponElimina
  17. Aquesta senyora o senyoreta, es la prova vivent del que he escrit abans.

    Pel que entenc nega que als qui hem votat siguen representants legitims. Pot ser ella te proves també de la historia real de l'11M , ha sido eta ha sido la orquesta mondragon.

    Despres dirà que la gent vota enganyada ( o sigue som tontos )

    Despres parlara del vot de la por ( i tampoc tenim capacitat d'analisi )

    Despres del poder mediatic ( sobretot aqui )

    ja mos ho sabem

    NI cols ni naps, es diu espill.

    ResponElimina
  18. Deixi’m dir-li que la seva “arenga” parteix d’una falsa premissa. I aquesta es que vostè pensa esta en possessió de la veritat, i els demés son tontos o il•lusos.. Pel demes trobo molt be que militi al club, partit o associació que li plagui, però la desqualificació que vostè fa en el seu escrit sol ésser un mal símptoma, fins i tot producte de complexos, en definitiva d’ignorància.
    Faci-ho mirar

    ResponElimina
  19. Un altre.

    Al contrari, torni a llegir-ho, tracte d'entendre quants dubtes plantejo.

    Reflexió.

    ResponElimina
  20. No té res a veure, però...

    El Punt-Girona d'avui:

    El nou pont sobre el riu Ter de Girona, que unirà la zona del Trueta amb el Pont Major, acabarà costant quatre vegades més del que es preveia en un principi. El Consell de Ministres va aprovar ahir la licitació d'aquest nou pont per un valor proper als 23 milions d'euros.

    ResponElimina
  21. Esta molt be tenir dubtes, però estaria millor aportar solucions...No li sembla?

    ResponElimina
  22. Anònim de les 8.21. Gràcies per corregir-me la data. No me n'havia adonat. Va nàixer el 1879. No sé que vols dir ben bé quan dius que "demano massa per deixar un comentari". No tinc activat res, és l'habitual de vilaweb suposo.

    ResponElimina
  23. " hasta la victoria sempre", una mica pretencios no? encara que revolucionaria frase per a començar un escrit amb "Aquesta senyora o senyoreta" , vols dir que les dones a partir d'una determinada edat no ho son totes senyores? o sempre son senyoretes mentre no es casen?
    Ai, ai, aquest masclisme transversal!!!!!!!!
    Pel demes, deixam dir-te que estic prou d'acord amb el que dius.

    ResponElimina
  24. EMIGDI soc l´anònim

    No vaig puguer deixarte la rectificació a la teva pagina.

    Ja vaig entendre que el 8 anaba abans del 7 i que volies dir 1879.

    Felicitats per la teva tasca !

    ResponElimina
  25. "Hasta la victoria siempre". Això és una frase atribuïda al Che Guevara. Cal recordar que el Che va morir en combat defensant los seus ideals en un país estranger. Així per a començar, i en la meua experiència, no conec ni un sol socialista actual que estigue disposat mínimament a jugar-se lo pellejo per uns ideals. En tot cas ho farà per motius bastant més mesquins.
    Segons s'en desprén del text que acompanya un nom tan simpàtic, los que lluitem contra el transvasament som uns reaccionaris perquè estem en contra de la modernització blablabla, del segle XXI blablabla. Molt bé, molt bé, però un tranvasament no és un tipus d'obra especialment modern. Estes grans obres d'enginyeria,a mi més bé me recorden les de la construcció del canal de Suez o Panamà, i d'altres per l'estil que es van portar a terme al segle XIX i XX. Un transvasista no és, en cap cas, un innovador.
    Cal recordar que, en la passada lluita contra el PHN, eren CiU i PP los que utilitzaven estos mateixos arguments que tú utilitzes ara en favor del transvasament.
    Los arguments que esgrimim no són feixistes. Són arguments que se poden discutir, rebutjar, o acceptar, però no veig que tinguen res d'intrinsecament feixista. A mi me semblen molt encertats. Per cert, què saps tú lo que és el feixisme? No ho vas estudiar al batxillerat?
    Estos petits grupets i "guardians del bé" que tant menysprees, van contribuir, i molt, a la victòria de Zapatero, a la de Maragall al seu moment, i van ser completament decisives per a les passades victòries socialistes a l'Ebre. Donada la teua arrogància, sembla que ara los sociates aneu sobrats de vots. Estaria bé que recordesseu que a l'electorat se l'ha de convéncer, i no insultar. Si comenceu este joc, los que acabareu perdent més sereu vatros, ja que a mi, de moment, ningú me pot obligar a votar-vos.
    Per a acabar, m'agradaria recordar-te que la vostra apreciada Carme Chacón va passar per Tortosa una setmana abans de les eleccions i va assegurar que votar als socialistes era la garantia de la fi dels tranvasaments. Encara espero que algun sociata m'ho pugue explicar.

    ResponElimina
  26. Molt bé, anònim de les 7.08. Estos politiquillos no se'n recorden de que quan venen les eleccions van com uns mansos corderos a demanar el vot. Als quatre dies que els votes ja van de perdona vides com si no necessitessen a ningú. Però la gent de l'Ebre tindrà memòria. Penso recordar per tots els foros fins les pròximes eleccions els seus enganys.

    ResponElimina
  27. El que deia, parleu de mesquins de politiquillos, feu servir adjectius per a despreciar al a classe politica democratica, es el troimf del feixisme populista, d'aqui a tenir un Berlusconi de president hi ha un pas.

    Jo no se quins politics van com a mansos corderos a demanar el vot, no els conec, per a gestionar s'ha de tenir un programa, posar-lo a disposicio del ciutada i sobretot ser valent per aplicar-lo.

    A la cucafera, tens raó amb l'aparent masclisme, haure d'anar en compte. El Nick es pretencios i massa llarg, si torno a escriure ho fare amb un altre ( RED )

    Encara no heu contestat despres de parar els trasvassaments, que?

    ResponElimina
  28. A vere, anem a posar les coses al seu lloc.
    La part bàsica de la participació popular en la democràcia consisteix en exercir el dret a vot, el qual al nostre país és cada quatre anys. Després d'això deixem les mans lliures als partits polítics per a que apliquin els seus programes.
    Es dóna el problema que els polítics professionals, que coneixen millor que ningú tots aquests mecanismes de disputa i exerciment de poder, menyspreen profundament l'electorat. L'enganyen constantment i el manipulen. No només la ciutadania en general, sinó els seus propis votants tradicionals. Com explicar sinó, que una persona que avui és ministra passi una setmana abans per Tortosa assegurant que votar el seu partit és la garantia del final dels transvasaments? Com explicar sinó, que un conseller de medi ambient i un altre de nosémassabélquè, que deuen el seu lloc a la lluita antitransvasista, proclamin, només una setmana després de les eleccions, una emergència nacional per la sequera, i tot seguit se tiren de ple a implementar transvasaments? Què no hi havia sequera abans de les eleccions o què? Què no fa molts anys que estan al govern per a prevenir estes situacions o què? Com explicar sinó, que el tercer partit en discòrdia ni digui que sí, ni que no, sinó tot al contrari?
    Los polítics professionals estan abusant de les debilitats del sistema democràtic per a marcar gols a la SEUA PRÒPIA gent. Això és molt greu, no se pot prendre en conya.
    Ara només podem esperar durant anys fins a les pròximes eleccions per a poder redreçar les coses. Ho trobo immoral.
    Ens trobem en una situació en la que aquells que tan se plenen la boca parlant de "democràcia", "solidaritat", "responsabilitat" i altres paraules tan boniques són els que precísament estan buidant de contingut els mateixos termes. Els polítics professionals s'estan carregant la mateixa democràcia que els hi dóna de menjar.
    Che Guevara, tens raó: d'aquí a que arribe un nou Berlusconi només hi ha un pas, però ha de quedar ben clar que la culpa és fonamentalment d'una classe política mediocre, mesquina i embustera que no causa més que frustració.

    ResponElimina
  29. Després de parar els transvasaments, dius? Com si fos poca cosa!

    ResponElimina
  30. fa quatre anys erem troskistes, ahir neocarlins i ara "reaccionaris del segle XXII",

    a vore!!!!!!!!!!!! QUIEN DA MASSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!

    company "hasta la victoria siempre...", si això es ser reaccionari, trobo que fa 8 anys, tu que ara vas de "evolucionador" també eres tan reaccionari com natros
    la diferencia es que algun continuem dient ara, lo mateix que fa 8 anys, cosa que t'alguns altres no es pot dir lo mateix

    tu dis-li com vulgues però jo n'això li dic COHERENCIA


    susanna abella

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta