27 de maig del 2008

L'empresa que s'ha d'instal·lar al Catalunya Sud compra 'El Periódico'

El grup extremeny Alfonso Gallardo, que segons va saber-se la setmana passada ha previst instal·lar una planta al polígon industrial Catalunya Sud (creant uns 500 llocs de treball directes), ha tornat a ser notícia aquesta setmana. En aquest cas, per haver-se quedat el 80% del Grupo Zeta, editora d'El Periódico de Catalunya, per una suma superior als 500 milions d'euros. Així ho explica avui el diari digital E-Notícies, que ha fegit que el fill d'Antonio Asensio encara manté un 20% del capital, amb la intenció de continuar una línia de negocis en el sector àudiovisual i les noves tecnologies. L'encarregat de destapar l'operació va ser el secretari general del PSOE d'Extremadura i expresident de la Junta, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, que durant un acte amb Zapatero, diumenge passat, va assegurar que Alfonso Gallardo "acaba de comprar" el Grupo Zeta, així com dues siderúrgiques al País Basc. El grup Alfonso Gallardo centra la seua activitat en el sector siderúrgic i actualment és el principal productor d'acer a l'Estat. Les seues plantes es troben a Extremadura, Madrid, Astúries i el País Basc, i per tant la seua factoria de Tortosa seria la primera de Catalunya. Però la compra de l'empresa editora d'El Periódico no és la primera incursió del grup Alfonso Gallardo en el sector de la comunicació, ja que fa just un any va comprar al grup Prisa el 100% del Correo de Andalucía i més del 59% del Diario de Jaén, per un total de 19 milions d'euros. A més, només uns mesos abans, ja havia adquirit el diari Odiel Información de Huelva, al costat d'un grup d'empresaris andalusos, i també és el propietari d'una companyia paperera que té molts periòdics espanyols i estrangers com a clients.

Enllaços d'interès:
-Un grup d'empreses extremeny podria crear 500 llocs de treball
-El grup Alfonso Gallardo vol obrir una planta de producció d'acer al polígon Catalunya Sud
-Malestar de l'alcalde de Tortosa
-Ibarra dóna per feta la venda de Zeta a Gallardo, però el grup ho desmenteix
-Asensio ven El Periódico a un empresari extremeny
-El Govern pateix per l'edició catalana d'El Periódico

Foto: Grupo Alfonso Gallardo

1 comentari:

  1. Tant de bo siguin certes les informacions i acabi instalant-se aqui, ja li fa falta una empresa gran a la nostra ciutat i tants llocs de feina.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta