10 de maig del 2008

Primeres protestes a Tarragona i al Delta contra el transvasament a Barcelona

El centre de Tarragona serà aquesta tarda l'escenari d'una manifestació convocada pel sindicat Unió de Pagesos (UP), per protestar contra la captació d'aigua dels pous per abastir l'àrea metropolitana de Barcelona. La previsió dels organitzadors és que un centenar de tractors vagin fins al Balcó del Mediterrani, on es llegirà un manifest que advertirà de la salinització i sobreexplotació dels aqüífers, només uns dies abans que marxi del port de Tarragona el primer vaixell carregat d'aigua. UP, que ha rebut el suport d'associacions de veïns i de la plataforma del Baix Gaià, ha convocat la protesta amb el lema Aigua dels pous, ni una gota. A més, el sindicat també ha demanat més informació sobre quins seran els pous afectats, la instal·lació de comptadors, i l'encàrrec d'informes independents a la URV.
Però aquesta no serà l'única protesta del cap de setmana contra la portada d'aigua fins a Barcelona. Així, la nova Plataforma en Defensa del Delta de l'Ebre (PDDE) ha organitzat per demà al migdia una cadena humana que unirà les poblacions de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja, amb el lema Un pont d'honestedat. Una de les portaveus de la PDDE, Blanca Rullo, va recordar ahir que el punt de trobada serà el pas de barques de Garriga, i que la cadena humana passarà pel Santa Susanna, un vaixell molt vinculat a la signatura del Compromís per l'Ebre. Segons Rullo, el tripartit ha vulnerat el document i ha «enganyat» la gent de l'Ebre. «Hem previst una participació massiva, amb barques esportives i de pesca», va dir Rullo, que també va remarcar la importància de la unitat del moviment social, després de l'adhesió de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE).

El Punt (10-Maig-2008)

Més informació a El Punt:

15 comentaris:

  1. DEMÀ TOTS A DELTEBRE I SANT JAUME

    susanna abella

    ResponElimina
  2. Aquests de la PDDE són del PSOE. La Blanca aquesta és una agent psoecialista.

    ResponElimina
  3. xeics, està plovent ....a quant esten els embassaments ? a quant han de arribar abans de que el tri-partit accepta que tenen aigua i poden arribar fins al maig 09 (recordeu, van dir alguna cosa de que despres de la entrada de la desaladora ja NO ho necessitarien) ? en teoria només els faltava uns 30 o 40 hm, no?
    i quants hm han estalviat la gent de Barcelona i area des de que TV3 anuncia la sequera, m'han dit que han sigut estalvis importants, no?

    Baltasar, fes numeros, que potser que natros som tontos pero si que tenim calculadors ... jo tinc un que, fins i tot, indica quants de vots pots perdre per cada mentira....

    ResponElimina
  4. CiU demana la dimissió de Pi. I allí tranquilet l'ecopsc, Forcadell, més tremptat que un gínjol.

    ResponElimina
  5. Anònim de les 12.42. CiU és i ha estat transvasista. Demana la dimissió de Pi quan no demanava la d'Aznar. És curiós la transmutació que heu fet!!! quant a Jaume Forcadell, és dels polítics més honrats de les Terres de l'Ebre, antitransvasista i coherent amb sí mateix.

    ResponElimina
  6. A Forcadell l'estar en un organisme de venda de l'aigua de l'Ebre no el fa honorable, sinó molt honorable

    ResponElimina
  7. Anònim de les 6.49, sembles la comedianta en format masculí.

    ResponElimina
  8. ah, ara ho ha dit Saura, a les noticies, que per molt que plogui l'obra es farà - encara que no se usa mai, diu, si plou prou, pero no te sentit deixar de fer-ho només perque plou !!!
    conclusio primera; dimissio de Baltasar per mentiros, ja que va dir que inclos es podria aturar a mitad-fer si plogues "prou".

    ResponElimina
  9. Es que un govern pot tenir moltes maneres de morir...Es pot morir de sed i es pot morir ofegat...S'admeten apostes...!

    ResponElimina
  10. donde pongo "i" quiero decir "o".

    ResponElimina
  11. I si no cal, també mos gastarem los 180 millonets d'euros que costa el tubet. Molt bé, com que no tenim necessitats de res més a n'este país!! Dimissió de Montilla i Baltasar, i també de ZP, per mentirosos los dos!!

    ResponElimina
  12. I si no cal, també mos gastarem los 180 millonets d'euros que costa el tubet. Molt bé, com que no tenim necessitats de res més a n'este país!! Dimissió de Montilla i Baltasar, i també de ZP, per mentirosos los dos!!

    ResponElimina
  13. 8:13, tinc vertadera curiositat per saber com has descubert que l'anonim que t'ha precedit, es un home.

    ResponElimina
  14. Anònim de les 8,13. T'equivoques. Ni que furgues i pugues conèixer les IP, encara no tens a Campredó cap bola de vidre per saber qui ha escrit el missatge.

    ResponElimina
  15. REPITO : Es que un govern pot tenir moltes maneres de morir...Es pot morir de sed o es pot morir ofegat...S'admeten apostes fins el mes d'agost del 2008!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta