11 de maig del 2008

El centre cívic de Ferreries tindrà quatre sales i una plaça renovada

L'Ajuntament de Tortosa preveu invertir 1,6 milions en la reforma de l'antic mercat

Després de més de vint anys de promeses incomplides, les entitats veïnals de Ferreries podran tenir un centre cívic a l'antic mercat del barri, més conegut com a Lo Mercadillo. La junta de govern local ja ha aprovat el projecte, que també inclou la reforma integral de la plaça del Mestre Monclús, amb un pressupost superior als 1,6 milions d'euros. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va detallar que la reforma permetrà habilitar una gran sala polivalent a la planta baixa de l'edifici.

La regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, va recordar que la reforma integral de l'antic mercat de Ferreries era un dels compromisos electorals del govern municipal. De fet, la instal·lació d'un centre cívic i cultural a Lo Mercadillo també es va incloure en el pla d'acció municipal (PAM), i el govern de Ferran Bel ja ha sol·licitat una subvenció al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Roigé va assenyalar que el projecte tenia moltes possibilitats d'accedir a la primera anualitat del PUOSC. Fa uns dies, la Generalitat ja va confirmar que el projecte ha rebut una subvenció de 600.000 euros. Però Roigé va remarcar que si no hagués estat així l'Ajuntament estava decidit a començar les obres, encara que fos només amb recursos propis. «La nostra idea és començar les obres abans de l'estiu, amb l'objectiu que el centre cívic puga entrar en funcionament en poc més d'un any, potser a finals del 2009», va afegir.
En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha aprovat, en el marc de la junta de govern local, el projecte que ha redactat l'arquitecte Josep Camps Povill, el mateix que va dissenyar el CEIP Cinta Curto, també a Ferreries. «És un arquitecte que coneix molt el barri, perquè també és de Ferreries», va destacar la regidora d'Urbanisme. Roigé va explicar que el projecte preveu una reforma completa de l'antic mercat, tot i que tant l'estructura com la façana estan prou bé. «Però caldrà rehabilitar el sostre i també fer una millora integral de l'edifici», va advertir. A més, la regidora va avançar que el resultat final serà espectacular, ja que el projecte ha tingut en compte que Lo Mercadillo és un dels edificis més característics de Ferreries. «D'alguna manera, quedarà integrat a la nova plaça, que farà una mica de pendent», va dir.

>Despatxos i nous jocs infantils

L'antic mercat de Ferreries està ocupat actualment per algunes entitats culturals i juvenils, tot i la degradació de l'edifici, que durant els últims anys ha estat objecte de diferents projectes que no han acabat de tirar endavant. La proposta més recent va ser la instal·lació de l'escola d'hostaleria de les Terres de l'Ebre, l'any 2005, però el projecte es va desestimar per falta de pressupost. Durant la precampanya de les eleccions municipals, el convergent Ferran Bel va proposar fer-hi un casal cívic i cultural per al barri, i l'exalcalde socialista Joan Sabaté va contraatacar amb l'antiga idea de posar-hi la seu de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). El projecte impulsat ara pel govern de Bel preveu una gran sala polivalent a la planta baixa, que es podrà dividir en tres sales grans més una sala més menuda. A la part de dalt, hi haurà una sèrie de sales de reunions i despatxos que podran recuperar les entitats. La plaça Monclús tindrà nou mobiliari urbà i una nova zona de jocs infantils.

El Punt (11-Maig-2008)

4 comentaris:

  1. Olé, olé, olé.

    Si totes les obres que està engegant aquest consistori s'acaben abans de les properes eleccons, jo li enviaré un carta escrita a l'alcalde felicitant-lo.

    Ja era hora que els polítics de Tortosa es dediquessin a Tortosa i no a la seva carrera política.

    (I per que no hi hagi cap dubte, ni he estat, ni sóc, ni seré mai convergent)

    ResponElimina
  2. Precisament, en l’anterior govern municipal, aquest solar era un dels que perillaven per la seva bona situació on teòricament als baixos es reubicava una empresa paramunicipal. En altres solars ja no s’ha arribat a temps dons ja han estat desafectats del domini públic convertint-los en bé patrimonial i posteriorment venuts...
    Felicitats al barri !

    ResponElimina
  3. Sr Mc Calan,
    a què es refereix quan diu a que en altres llocs ja no seran a temps? No serà a un geriàtric que volen fer al costat d'un barranc sense cobrir?
    Sempre se és a temps. I si no que'ls hi pregunten als del Fortin de la Reina de Tarragona. Les coses mal fetes s'han de poguer arreglar.

    ResponElimina
  4. Cortesia a la Núria:
    Però que tindrà a veure el Fortí de la Reina amb el que acabo d’escriure ?
    Estem parlant de la reversió d’unes instal•lacions que son de titularitat publica al barri de Ferreries.
    I efectivament, un exemple al que no s’ha arribat a temps es el que vostè anomena, però n’hi han molts mes dintre el terme municipal..
    L’afany de fer calaix per pagar determinades obres que tots recordem propicià aquesta practica...
    Espero haver-li contestat

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta