30 de maig del 2008

Tortosa i l'Incasol reformaran el barri de Sant Jaume de cap i de nou

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el subdirector de l'Institut Català del Sòl (Incasol), Lluís Berenguer, van presentar ahir un conveni que posa les bases de la reforma integral del barri de Sant Jaume. Bel va destacar que es tracta d'un dels barris més tradicionals i més degradats del nucli històric de Tortosa, i que en gran part va quedar fora de la zona d'actuació del pla integral del nucli antic (Pincat). La intenció del govern tortosí és tenir un esborrany del projecte abans de final d'any, i com a mínim començar a executar-lo durant els tres anys vinents. Així, la rehabilitació del barri de Sant Jaume afectarà una superfície d'uns 10.241 metres quadrats, englobada entre el passeig de Ronda del castell i els carrers Costa de Capellans, Santa Anna i Rasquera. El ple de l'Ajuntament haurà de ratificar dilluns aquest conveni, que preveu la realització d'un concurs d'idees que també ha de servir per elegir els cinc equips d'arquitectes que després hauran de redactar el projecte definitiu. Al mateix temps, també es faran estudis topogràfics i de l'estat de les edificacions, per determinar quines són les actuacions més urgents. Tot i així, Bel va recordar que un 50% dels habitatges del barri de Sant Jaume estan en estat de runa. «Hi ha solars que s'han convertit en abocadors de runes i alguns ja els hem pogut netejar, però per poder començar a treballar caldrà entrar amb una tanqueta», va dir. A més, també es faran estudis arqueològics i de caràcter social. A diferència del barri del Castell, del qual també hi ha un projecte de reforma, al barri de Sant Jaume caldrà fer un programa més intens de reallotjaments.


>Accelerar més el Pincat

La comissió de seguiment del Pincat va dur a terme ahir la primera reunió del 2008, amb l'objectiu de fer balanç del grau d'execució dels projectes inclosos al programa de la llei de barris. L'alcalde de Tortosa va detallar que s'han redactat projectes per a més de 20 carrers, i que l'Ajuntament ja està agafant una «velocitat de creuer» que li permetrà retallar el retard que acumulava el Pincat. Segons Ferran Bel, Tortosa està a punt d'assolir un 20% d'execució dels projectes previstos, i esperen poder tancar l'any al voltant d'un 40%. A més, Bel va assenyalar que treballen en una modificació del Pincat i en una possible pròrroga d'un any més, fins al 2010.

El Punt (30-Maig-2008)

Foto: Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Tot això ho trobo molt més interessant i lògic que no fer que els tortosins haguessem d'anar a viure tots a la perifèria desertitzant lo rovell de l'ou de la ciutat.
    Feu vivenda digna al centre de Tortosa, amb fàcil accesibilitat als serveis, i no caldran Portes de Tortosa i coses per léstil que tan sols serveixen per a l'especulació i per a que quatre promotros se facen rics.

    ResponElimina
  2. Es pot estar a favor o en contra del govern de Tortosa, però el que esta clar es que alguna cosa es mou, a vere si finalment Tortosa pot gaudir d'un barri antic arreglat tot l'any...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta