14 de maig del 2008

VilaWeb TV dedica un especial de quatre programes a l'Ebre

A través del bloc de la Plataforma en Defensa de l'Ebre hem sabut aquest matí que VilaWeb TV ha començat avui l'emissió de l'especial de quatre programes que ha dedicat a les Terres de l'Ebre i la mobilització social contra el transvasament a Barcelona, que clourà diumenge amb un altre especial sobre la manifestació d'Amposta. La sèrie, presentada pel director de Vilaweb, Vicent Partal, es titula El País del Riu, i el primer entrevistat és el sociòleg tortosí Jesús Sorribes. L'entrevista a Sorribes es complementa amb un informe sobre les infraestrucutres i els canvis polítics derivats de la lluita territorial dels últims vuit anys contra els transvasaments. A l'entrevista, Sorribes analitza les condicions econòmiques de les Terres de l'Ebre i conclou que el territori no pot continuar sotmès per cobrir les necessitats de l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons el sociòleg, la situació ha canviat de forma radical respecte a les mobilitzacions de l'època del Plan Hidrológico Nacional, ja que només el PP i la Plataforma en Defensa de l'Ebre "no s'han mogut" de les seues posicions. Així, subratlla que la situació actual és motiu de "desconcert i desencís" de la gent de l'Ebre, i adverteix que el transvasament a Barcelona ha estat "una imposició en què no hi ha hagut gens de diàleg", una actitud gairebé colonial que reforça la imatge que les Terres de l'Ebre són un territori que serveix perquè la metròpoli agafe els recursos que l'interessen.
El següent vídeo que és un avanç del que es podrà veure a la sèrie El País del Riu...


7 comentaris:

  1. Enquesta sobre el transvasament. Participa!
    http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080413/53455335732.html

    ResponElimina
  2. L'executiva local, els regidors i militants d'ICV a la Ràpita anuncien que deixen el partit pel tranvasament de l'Ebre a Barcelona

    Gustau, què en saps d'això?

    ResponElimina
  3. Ara Montilla ha dit que d'omplir piscines res de res, no sigue que se'ls hi veigue massa el llautó.
    I lo que mos costarà que "la Caixa" haigue perdonat lo deute als del PSC...

    ResponElimina
  4. Los dos regidors d'ICV que han plegat (un d'ells un altra dona) diuen que Baltasar és un prepotent i demanen la seua dimissió.

    ResponElimina
  5. molt be, quatre de quatre.
    "Un poquito de por favor"

    ResponElimina
  6. Hola Gustau.
    He entrat al teu blog i m’ha semblat molt interessant. M’he permès linkar-te al meu blog perquè hi entraré sovint. Ens parlem.

    ResponElimina
  7. Demà es troba la assemblea dels alcaldes del CAT; vendran l'Ebre?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta