11 de juny del 2008

L'empresa Tortosasport absorbirà el personal del patronat municipal

El ple de Tortosa va aprovar ahir la creació de la nova empresa municipal Tortosasport SL, que substituirà l'actual Patronat d'Esports. L'alcalde tortosí, Ferran Bel, va confirmar que els treballadors del patronat seran absorbits per Tortosasport, de la mateixa manera que ho van ser els treballadors de l'antiga empresa d'aigües quan va crear-se l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). A més, Bel va explicar que el personal tindrà les mateixes condicions salarials, com a mínim fins que es negocie el nou conveni, «cosa que no passarà aviat». La creació de Tortosasport va rebre el suport del grup municipal del PSC, a l'oposició. El portaveu accidental del PSC, Eduard Ena, però, va acusar el govern de CiU i ERC de «copiar» un model de gestió «típicament socialista», basat en societats mercantils. Bel va replicar Ena amb ironia, recordant-li que, a més del de Barcelona, també hi ha ajuntaments, com el de Madrid, del PP, i el de Sant Cugat del Vallès, de CiU, que tenen empreses municipals. «Adoptem aquest model perquè permet fer una gestió moderna», va dir l'alcalde, que va recriminar el PSC per no haver creat l'empresa de gestió esportiva durant els vuit anys de mandat de Joan Sabaté, però sobretot per haver tingut inactiva la societat urbanística Gumtsa. De fet, Jaume Forcadell (ICV) va decidir abstenir-se, ja que considera que la creació de Tortosasport representa la duplicació dels instruments municipals, perquè assumirà competències urbanístiques, fins ara pròpies de la Gumtsa.
A més, el ple va aprovar el nou pla especial d'antenes de telefonia mòbil, que regularà la instal·lació d'aquestes infraestructures a Tortosa, on ja hi ha onze antenes. Bel va garantir una posició «ferma» de l'Ajuntament a l'hora de regularitzar algunes antenes, i també per obligar els operadors de telefonia a compartir les instal·lacions. El nou pla també serà clau per resoldre el conflicte per l'antena de Retevisión a Jesús, construïda sense llicència el 1999.

El Punt (11-Juny-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta