6 de juny del 2008

Manhattan segons el pinzell de Benet Espuny

La galeria Caubet de Tortosa exposa des de fa uns dies, en un dels seus aparadors, un dels quadres de l'etapa americana del pintor tortosí Josep Benet Espuny. L'obra es titula Un carrer de Manhattan, i l'altre dia no vaig poder evitar fer-li una fotografia, en què els carrers i els cotxes, el cel i els edificis d'aquella Nova York dels anys 50 s'han fusionat amb el reflex dels carrers, els cotxes, el cel i els edificis de la Tortosa actual. Benet Espuny va nàixer l'1 d'agost de 1920, i als set anys ja va fer el seu primer dibuix important. La Guerra Civil i la Batalla de l'Ebre, on va participar com a membre de la Lleva del Biberó, va estroncar el seu aprenentatge, que va continuar a partir del 1942 a l'Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi, de Barcelona. Ja especialitzat en el paisatge, el 17 de març de 1945 inaugura la seua primera exposició individual a l'antiga biblioteca popular de Tortosa, i només cinc anys després obté una important beca que li permet fer una llarga estada als Estats Units, especialment a Nova York. D'aquesta etapa són alguns dels seus quadres més coneguts, com les vistes de l'East River o Central Park, però també aquest carrer de Manhattan que ara podem veure exposat al centre de Tortosa, just darrera de l'edifici de l'Ajuntament.

1 comentari:

  1. Benet Espuny és un artista excepcional i en concret aquest quadre és una obra d'art.

    Crec que ja seria hora que Tortosa es plantegés fer una modesta pinacoteca perquè amb artistes com Gimeno, Arasa, Benet i molts altres ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta