5 de juny del 2008

La urbanització d'una nova zona residencial resoldrà la falta d'habitatges a l'EMD de Jesús

Tortosa acaba les obres dels carrers i ara els propietaris podran fer-hi 99 pisos

L'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús ja ho té més fàcil per resoldre la falta de pisos dels últims anys, amb l'acabament de les obres d'urbanització d'una nova zona residencial al centre del poble. L'actuació permetrà la construcció de fins a 99 nous habitatges en edificis de planta baixa més dues plantes, en uns terrenys situats entre els carrers Sèquia, Garcia i Maria Rosa Molas. A més, també s'ha generat una illa de contenidors soterrats i una zona verda, amb un parc infantil.

La regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, va concretar que la nova zona residencial de Jesús permetrà la construcció de fins a 99 habitatges. L'actuació ha delimitat dotze parcel·les edificables, d'entre 100 i 540 metres quadrats, i ha culminat amb la construcció dels nous vials. A més, s'ha instal·lat una estació transformadora elèctrica i s'ha creat una zona verda de 744 metres quadrats, amb un parc infantil i una illa de contenidors soterrats. La urbanització, que ha costat prop de 700.000 euros, ha estat a càrrec dels set propietaris dels terrenys, i les obres s'han gestionat a través de la societat municipal Gumtsa.
El president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, va recordar que la urbanització de l'antiga unitat d'actuació número 13 era una «reivindicació històrica» dels propietaris dels solars, però també «de tot el poble» des de fa una vintena d'anys. Al bell mig de Jesús, entre les dues artèries viàries principals, havia quedat un gran descampat «completament erm» que fins ara no s'havia pogut urbanitzar. Panisello va dir que alguns promotors ja tenen el permís d'obres, tot i que la majoria de propietaris potser es faran cases unifamiliars. De fet, va recordar que la falta d'habitatges ha estat un problema a Jesús, fins al punt que molts joves han hagut de marxar del poble per poder comprar-se un pis, ja que hi havia plans parcials que per diferents motius no s'havien pogut desenvolupar. Panisello va anunciar que, d'acord amb el nou pla d'urbanisme de Tortosa, l'eixample més important es generarà al pla parcial Jesús Nord, al costat de l'eix de l'Ebre, i que per tant hi haurà sòl públic per fer-hi nous equipaments.

>La pista d'atletisme

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va avançar ahir que el govern municipal té «l'esperança» que els terrenys de Jesús en què s'ha de construir la futura pista d'atletisme puguin ser de l'Ajuntament sense haver de culminar un procés expropiatori. Amb tot, Bel va explicar que l'expedient d'expropiació ja s'ha iniciat, preveient que les negociacions podrien no arribar a bon port. L'alcalde va recordar que negociar amb els propietaris no és fàcil, com s'ha demostrat durant l'expropiació per reurbanitzar la carretera entre Jesús i Roquetes, ja que el 95% dels terrenys són d'una empresa que va fer fallida i es troba en un procés de subhasta judicial. «És una situació molt complexa», va insistir Bel, tot i que va calcular que un procés expropiatori es podria enllestir en pocs mesos.

El Punt (5-Juny-2008)

2 comentaris:

  1. Tenen uns nasos que fan tremolar!!!

    ResponElimina
  2. Ondia els palmeros estan de vacances!! quina sort al juny!.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta