5 de juny del 2008

Tortosa encarrega l'Agenda 21 amb el primer objectiu de millorar la mobilitat

El regidor de Medi Ambient, Valentí Marín, i un representant de la consultoria mediambiental Lavola, Pere Pous, van signar ahir el contracte per redactar i gestionar l'Agenda 21 de Tortosa. Segons Marín, un dels primers objectius del document serà millorar la mobilitat al municipi, fins al punt que l'Ajuntament també ha previst fer un estudi específic per resoldre els problemes actuals i solucionar la falta de places d'aparcament. Sobre l'Agenda 21, Marín va recordar que el consistori ja va iniciar fa uns anys la seua redacció, amb un consell assessor del qual ell mateix va formar part. Però el procés no es va completar i «ni tan sols hi havia un document amb les conclusions», va advertir Marín. Ara l'estudi mediambiental del municipi es realitzarà en tres fases: una anàlisi que repassarà els aspectes ambiental, social i econòmic de Tortosa, amb entrevistes a experts; una diagnosi ambiental que marcarà els punts forts i dèbils del municipi pel que fa a sostenibilitat; i la posada en marxa del pla d'acció local, que incorporarà la cooperació dels ciutadans. Així, Marín va explicar que abans de final d'any hi haurà un primer document sobre l'estat mediambiental de Tortosa, que després anirà ampliant-se i també incorporant els suggeriments dels ciutadans. En aquest sentit, hi haurà diferents òrgans de participació ciutadana, inclosos un consell assessor d'experts i dos fòrums oberts als veïns.

El Punt (5-Juny-2008)

3 comentaris:

  1. Y ezo que é? No comencem ehhhhhhhhhhhh?? Me lo expliquen!!

    ResponElimina
  2. http://es.wikipedia.org/wiki/Agenda_21

    Mac, aquí t'ho explica bastant.
    En publico un trosset que m'ha fet gràcia. Bàsicament l'A-21 és un poti-poti que hauria d'indicar el camí per fer sostenible la ciutat en tots els seus àmbits i endegar les mesures per fer-ho. La consultora acabarà fent el que haguuessem tingut que fer els tortosins, però que, com bé expresses, ni ens en hem assabentat, ni el ajuntament ha sapigut, fins ara, posar-la en solfa. Tampoc el moviment ecologista ha tingut força per fer-los currar una mica i treure-la endavant.
    De totes maneres la consultora hauria de fer el paper divulgatiu i conscienciador necessari per a que l'Agenda 21 no sigue paper mullat i quatre obres menors. Aquí, la participació pública, ni que sigue a la força, és i.m.p.r.e.s.c.i.d.i.b.l.e.
    Tanta deixadesa de tants anys fa que aquest bonic projecte pugue quedar convertit en un paperot més.

    "2º.- Según el Capitulo 28 del Programa 21, para 1996, en cuatro años, deberían haberse implantado la mayoría de las Agendas 21 Locales del mundo, que son mas de un millón (esto es, en 1996 más de 500.001 en el Planeta, el resto, las otras 500.000, al menos, deberían haberse implantado en un plazo similar, en otros cuatro años y por tanto en el 2000 deberían haberse implantado la totalidad)."

    Això vol dir que portem anys d'endarreriment, prova evident de la poca consciència ecològica dels regidors i alcaldes tortosins.

    ResponElimina
  3. Fa anys que es treballa en aquest sentit, com fa anys que Tortosa existeix, per molt que aqusta colla de rancis vulguin fer creure als creduls tortosins que Tortosa fa just i anyet que va neixer.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta