26 de juny del 2008

Salvadó confirma que la vegueria de l'Ebre serà una realitat d'aquí a tres anys

El delegat diu que la Generalitat agilitzarà el procés per aplicar la nova ordenació al juny del 2011

El delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, va confirmar ahir que el territori es troba «en la recta final del llarg procés històric» que ha de culminar en el reconeixement institucional de les Terres de l'Ebre. Salvadó va anunciar una propera visita del conseller Jordi Ausàs per explicar els detalls del document de bases de la nova llei de governs locals. A més, va avançar la voluntat de la Generalitat d'agilitzar la creació de la vegueria de l'Ebre, que serà una realitat després de les eleccions municipals del 2011. Salvadó va declarar el seu «optimisme» pel procés, però no va concretar si els consells comarcals s'integraran a les noves vegueries.

Salvadó va anunciar ahir que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, té previst visitar el territori per presentar el document de bases de la nova llei de governs locals de Catalunya, que ha de permetre la constitució de la vegueria de les Terres de l'Ebre. Encara no hi ha data per a la visita d'Ausàs, però Salvadó va voler comparèixer per valorar les últimes declaracions del conseller, que va parlar de la creació de les vegueries en una entrevista que El Punt publicava en l'edició de diumenge. «Ens trobem a la recta final d'un llarg procés històric, que ens ha de portar al reconeixement institucional de les Terres de l'Ebre», va afirmar el delegat. En la mateixa línia, Salvadó va manifestar el seu «optimisme» per la constatació que el document de bases de la nova llei de governs locals serà aprovat per la Generalitat al juliol. A més, Salvadó també va remarcar que hi ha un calendari de desplegament per a les diferents vegueries, així com la voluntat de la Generalitat per aplicar un «ritme diferent» en el cas de l'Ebre.
El delegat va recordar que la creació de les vegueries serà la culminació d'un procés «llarg i complex», que va desbloquejar-se políticament amb l'aprovació de l'Estatut. Segons va dir Salvadó, en els propers tres anys s'ha de completar el cicle que suposarà la constitució de la vegueria de l'Ebre, amb el desplegament del marc legislatiu previst a l'Estatut, i que preveu el desenvolupament de cinc lleis catalanes i la modificació de dues lleis estatals. Per exemple, Salvadó va recordar que s'ha d'aprovar una llei de migració de les diputacions a les vegueries. El procés serà més senzill en el cas de l'Ebre, ja que la creació de la vegueria només afecta la divisió de l'actual Diputació de Tarragona. Finalment, Salvadó va avançar que el document de bases de la llei no estableix el nombre de vegueries que hi haurà a Catalunya, però no va arribar a concretar si els actuals consells comarcals hauran de desaparèixer.

El Punt (26-Juny-2008)

1 comentari:

  1. Una llei de migració de les diputacions a les vegueries..? ANDA YAAAAA!... Com dirien en castellà; “quien le pone el cascabel al gato”? Que vingui el conseller de Governació ...y nos lo explica ! No vull mal pensar , però tot això em sona a electoralisme un altre cop...Perquè al 2011 i no al 2009 ? No dieu que treballeu tant? Pos apa!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta