26 de juny del 2008

Tortosa o Sevilla?

La imatge és d'ahir a la tarda, poc abans de les cinc, com podeu veure al rellotge del campanar del Roser. Just quan passava, el termòmetre marcava 39 graus centígrads i, mentre treia la càmera, el número va traspassar la barrera psicològica dels 40 graus. Suposo que devia ser un error, ja que ahir a Tortosa ja va fer molta calor, però no n'hi havia per a tant. De fet, vaig visitar Meteo Tortosa i vaig comprovar que ahir pràcticament no superàvem els 30 graus. L'altra opció és que a Ferreries tinguem un microclima diferent, semblant al de Sevilla, on avui sí s'espera que els termòmetres puguen arribar als 40 graus. Siga com siga, la veritat és que en pocs dies ha començat a fer molta calor, i que l'estiu ha arribat quan tocava. Segons el nou portal Qué tiempo, avui a Tortosa s'espera una màxima de 34 graus. El mateix web també ofereix la previsió, sobre un mapa de Google, de les poblacions d'Amposta, Alcanar, Ulldecona, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Roquetes.

3 comentaris:

  1. Gustau, no caiguem en lo sencionalisme d'altres mitjans de comunicació (sobre tot les TVs) a l'hora de mostrar imatges com aquesta.

    Segurament la sonda de temperatura d'aquest termòmetre deu estar dins mateix de la "creu", exposada al sol i sense cap ventilació. Allò és un forn.

    Tot i que la meva estació no està al 100% instal·lada correctament, ja que la tindria que tindre a 1.5 mts del terra i aquest en gespa. La diferència que marca és d'uns 2-3 graus, ja que la tinc instal·lada al terrat de casa i dins la seva corresponent garita.

    ResponElimina
  2. Precisament ahir, al temps de TV3 del migdia, Francesc Mauri va advertir els espectadors que la majoria dels termòmetres urbans no estan correctament instal·lats, i que moltes imatges que veurem aquests dies associades a l'onada de calor no es corresponen a la realitat. Segons va dir, la carcassa metàl·lica de molts termòmetres pot fer que donin una temperatura d'entre 2 i 10 graus superiors a la real, encara que no passa sempre. De fet, en aquest cas concret, la diferència respecte a la temperatura "exacta" era precisament d'uns 10 graus.

    ResponElimina
  3. a l'estació de tren de l'ametlla hi ha 2 termòmetres, un a cada andana. l'altre dia a les 8 del matí hi havien 3-4 graus de diferència, com per refiar-se'n !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta