12 de juny del 2008

Tortosa continua la modernització de la policia local amb la nova comissaria

La caserna s'ha instal·lat a l'antiga cooperativa de Remolins i serà del tot operativa a partir de dilluns

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va inaugurar ahir al migdia la nova comissaria de la policia local, que s'ha instal·lat a l'edifici rehabilitat de l'antiga cooperativa de Sant Jaume, al barri de Remolins. Bel va assenyalar que la caserna és la peça més característica del procés de modernització de la policia local, que amb l'increment de la plantilla i la millora de les instal·lacions i altres recursos s'està posant «a l'altura de les millors policies municipals del país». A partir de dilluns, la policia local prestarà servei a la nova comissaria, que ocupa un edifici amb 1.445 metres quadrats, en un espai «concebut per atendre millor els ciutadans».

«Ara tenim una comissaria absolutament adaptada als temps, que la policia local de Tortosa esperava des de fa molts anys», va remarcar l'alcalde. Ferran Bel va destacar la celeritat amb què s'han enllestit les obres, que van començar a l'agost passat amb el compromís que la caserna estigués acabada al novembre. Però la «precarietat» de les instal·lacions de la policia, fins ara a l'ajuntament, els ha obligat a accelerar els terminis, fins al punt que les obres s'han acabat cinc mesos abans. Bel va assenyalar la complexitat dels treballs, ja que calia rehabilitar un edifici modernista i condicionar-lo amb l'objectiu de millorar l'atenció als ciutadans, fent alguns canvis en el projecte sobre la marxa. «L'obra s'acabarà tancant amb una desviació pressupostària inferior al 10%», va remarcar l'alcalde. La construcció de la comissaria ha costat uns 950.000 euros, un pressupost que superarà els 1,7 milions d'euros per la construcció d'un edifici annex amb nou habitatges, que l'Ajuntament traurà a concurs a finals d'estiu.
D'altra banda, Bel va afegir que l'estrena de la nova comissaria s'emmarca en un procés de modernització de la policia local, pocs mesos després d'implantar «amb prou èxit» la policia de barri, d'incrementar la plantilla amb més agents, i només uns dies després de posar en marxa la unitat canina. «Al llarg de l'any, també farem una renovació de la flota de vehicles, i cap al 20 de juny la policia de barri ja tindrà terminals PDA per fer un millor seguiment del que passa al carrer», va dir. De fet, Bel va confirmar que l'Ajuntament tortosí farà una aposta important per l'ús de les noves tecnologies per part de la policia local. Finalment, l'alcalde va detallar que la nova caserna ja és operativa, però que l'atenció als ciutadans a la comissaria de Remolins serà efectiva a partir de dilluns. Al llarg d'avui es completarà el trasllat dels diferents serveis i hi haurà un curs per als agents sobre pirateria industrial. Durant tot el cap de setmana, hi haurà una jornada de portes obertes, amb diferents actes festius i exhibicions de les unitats canines de Tortosa i Rubí. De fet, el gos Arco també té el seu espai a la nova comissaria.
La nova caserna té una superfície total de 1.445 metres quadrats, repartits en dues plantes i dues zones d'aparcament: un garatge per als vehicles de la policia local i el dipòsit de vehicles de la grua municipal. Les noves instal·lacions s'han dividit en quatre espais de treball diferenciats (atenció i operativa; administrativa; d'inici i fi de servei, i de descans i magatzems). Segons l'inspector en cap, Jesús Fernández, els diferents espais s'han distribuït amb criteris de funcionalitat policial, amb l'objectiu de millorar l'atenció ciutadana i per garantir la privacitat de víctimes i detinguts.

El Punt (12-Juny-2008)

>Tot seguit, podeu veure el vídeo de la inaguració

9 comentaris:

  1. em sembla perfecte haver creat aquest nou espai. Fa poc vaig tenir que anar a la seu actual de la policia local i la vaig trobar deplorable, em recordava a altres dependències que havia vist en viatges a països dels anomenats tercer món.
    Un altra cosa que l'anterior alcalde, el senyor Sabaté, no va saber accelerar i que ara l'actual alcalde, el senyor Bel, s'apunta el punt. Ja en porta algun altre d'aquests, i els que queden.
    Del tema de la comissaria, un dubte. A l'ajuntament no quedarà cap policia local?. Trobo que seria encertat tenir almenys un com a referència per a la gent que visita Tortosa i com a vigilància del Consistori fora d'hores de treball dels funcionaris.

    ResponElimina
  2. Segons ens van dir ahir, de moment només quedarà un agent a l'edifici de l'Ajuntament, fins que instal·lin un sistema de videocàmeres i d'alarmes.

    ResponElimina
  3. La nova caserna es una bona noticia per a Tortosa en el seu conjunt, la nostra policia tindra unes dependencies que han quedat super dignes, felicitats a la policia local i bona feina.
    Respecte a la celeritat i el saber fer que s'ha esmentat tindrem que esperar ja que per ara el nou govern el que esta fent es tallar cintes i firmar projectes que no son seus, i copiant fins i tot els estudiants més mediocres aproven.
    Lamentable el paper d'aquest equip de govern(CIU+ERC) que sense un nord clar va fent, aixó s'en diu tindre sort i replegar els fruits que altres van plantar, oportunisme.
    Desitjo que un dia ens diguin quin model de ciutat volen portar endavant i llavors será el moment de fer comparacions ara només podem dir que copiar i seguir ho fan amb prou (in)dignitat.

    ResponElimina
  4. Mardefons, estic d’acord amb tu de que el projecte de la nova caserna de la policia local a l’antiga cooperativa Santiago, el va posar en marxa l'anterior govern, això vol dir posar diners de tots els tortosins i tortosines en fer estudis, plànols i pagar arquitectes. Imagina’t que el nou govern desfés tota la feina feta i comences un altre nou estudi en una nova ubicació. Que hauria passat? Pos que no tindríem nova caserna de policia i que ens hauríem gastat els diners de tots en fer i desfer sense arribar a res, com passa habitualment a Tortosa. Crec que el govern actual ha fet bé, en posar en marxa les obres d’aquest projecte de l’anterior govern, és bo per a Tortosa. Si algun polític és vol penjar alguna medalla per fer la seva feina que faci el que vulgui, però no ho trobo correcte. Sigui de l’actual o de l’anterior consistori.

    Salut!

    ResponElimina
  5. Algu sap quina formacio es requereix per a ser policia local?. Ho dic perque la darrera fornada d'agents que he vist pel carrer tenen l'aparença de ser molt i molt joves.

    ResponElimina
  6. Portem un any de govern de Bel i Accensi, i fins al dia d'avui l'unica cosa que han sabut fer es tirar endavant la feina que ja hi ha feta. Home Jordi només faltaria que a sobre de que no fan res tiresen enrera tota la feina que tenen feta. Avui he sentit a Jaume Forcadell que deixa això "....amb el coixi que s'han trobat ho tenen molt fàcil per anar fent.....però lo que han posat de nou a sobre de la taula no m'agrada....", i a posat dos exemples molts clars. 1: el model de festes (despres d'un any encara a 12 de juny estant pensant que han de fer), 2: les dues propostes cultarals més importants per a la projecció internacional de Tortosa una ha desaparegut "l'entrecultures" i l'altra ens l'han fotut "el taller de dansa de Roberto Olivan".
    Lo que dic amb tots el projectes que hi ha damunt la taula per fer sol's faria falta que no tiresen endavant.

    Pregunta: Sabeu quans projectes es va trobar el nou govern al juny del 1999 com a herencia de CiU?

    Resposta : Un, arreglar les goteres del teatre auditori Felip Pedrell, inagurat al juliol del 1995.

    Em sembla que el que s'ha trobat ara Bel i el que es va trobar Sabate al 99 no es el mateix.

    ResponElimina
  7. Cucafera: No sirá que tú et fas vell....?

    ResponElimina
  8. Cucafera, l'última fornada si que fa cara de joves, però aquests no són policies locals d'acadèmia. Són places interines creades pel Consistori. Si t'hi fixes no porten cap arma de foc. Van passar unes proves a l'ajuntament, on per cert, l'última prova era l'entrevista personal, pràctica exportada del Consell Comarcal on va tenir grans èxits i pel que es veu fa furor al Consistori.

    ResponElimina
  9. mc calan, intento sempre fe bo allo de...." no dar puntada sin hilo". I ara, ( gracies a lomoxo) ja veig que puc confirmar el que em van dir d'un d'aquests agents que, a un dels nostres pobles, va preguntar a un vei on estaba la llar dels jubilats i les oficines municipals.
    Llavors, aquestes persones son els "policies de barri" ? o son "agents socials" com a Jesus?, pero mes mudats, i suposso que mes ben pagats i sense tindre que fer treballs fisics.
    No vull ni pensar que passara si ens hem d'enfrentar a un sospitos o perseguir un lladre.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta