28 de juliol del 2008

El desterrament de 'La taverna d'Enrico' a les avançades de Sant Joan

Dissabte a la tarda vam anar a veure una de les representacions de La taverna d'Enrico, l'obra que el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries produeix en exclusiva per a la Festa del Renaixement. Tot i que era la quarta vegada que vèiem l'espectacle, volíem veure com havien introduït el personatge del cronista Cristòfor Despuig i sobretot com s'havien adaptat enguany a l'obligat trasllat de la companyia al recinte de les Avançades de Sant Joan. En primer lloc cal felicitar l'organització de la festa per haver confiat en La taverna d'Enrico per potenciar el nou espai de les Avançades. S'ha demostrat que la mesura ha estat un èxit, i que la gent seguirà Enrico encara que l'any que ve hagin d'anar a peu fins a Bítem. De fet, aquest va ser un dels nous acudits de la versió d'enguany, ja que a la ficció dels Quicos els personatges criticaven la decisió del procurador en cap, de desterrar-los fora de la ciutat perquè a la taverna eren amics de jueus i moriscos, i perquè a la casa d'Enrico es deien moltes veritats. En aquest sentit, també cal felicitar els Quicos per la professionalitat amb la que han acceptat la nova situació de la festa i per l'encert d'haver construït una gran vela de circ. S'ha demostrat un cop més que La taverna d'Enrico és un dels puntals de la Festa del Renaixement, però també cal advertir l'organització que no cal abusar de la gallina dels ous d'or (ni maltractar-la). Amb una carpa de circ, ara és més fàcil que Enrico i tota la seua troupe puguen fer les maletes i anar-se'n de gira quan vulguen. I llavors, La taverna d'Enrico ja no serà un espectacle exclusiu de la Festa del Renaixement...

Tot seguit, podeu veure un vídeo amb els moments més interessants...

12 comentaris:

  1. Resulta incompresible que despres d'unes festes com les que hem tingut, que han sigut un exit rodunt, al Sr. Gustau l'unica cosa que li sembla destacable, es criticar que als Quicos no els hi ha agradat on els han instalat. Em sembla tant injust, que jo sempre entrava al teu bloc per a informar-me de lo que passava a Tortosa, pero despres de llegir el teu comentari m'hen adono que nomes l'utilitzes per a afavorit als teus amics i que t'importa ben poc la veritat. En fi tinc que dir-te que m'has defraudat profundament i que mai mes penso entrar al teu blog per a "informarme"

    a10 i fins mai

    cintia

    ResponElimina
  2. cintia, Un acudit del malagunyat Eugenio deia: El saben aquel.....es troven dos pel carrer i un li diu a l'latre: "hola com estas" i l'altre contesta: "pos mira que tu".....
    Si jo no he llegit malament, Gustau felicita l'organitzacio, als Quicos etc. i per acabar, entenc que volguen fer un gir metaforic i aprofitant que li be donat en safata, lliga carpa, circ, troupe i gira. Per cert, jo ja ho havia pensat, perque no exportar aquest espectacle, allargant-lo si cal, i representar-lo per tot Catalunya?

    Una petita critica si que voldria fer. L'unic referent o indicacio per a fer cap a la "Haima" com va dir el Noi, era la propia punta de la karpa, que es veia tant prompte entraves a les avançades.

    ResponElimina
  3. tot repasant el video de la marfanta, se m'acut una maldat:
    tots els components del Quicos, a l'acabar l'espectacle, surten a saludar un per un, excepte el Noi i Quico que ho fant conjuntament. Per que els aplaudiments siguen indivisibles?. Qui lo sa.

    ResponElimina
  4. Jo també he entes lo contrari, em sembla que a Gustau li ha agradat, pero bueno ...
    .... que diu la gent de fer el mercat a la Ronda? A mi em sembla bon idea, pero vaig sentir veus de que no se passava tanta gent, ni tants cops, i venien menys - es aixi?

    ResponElimina
  5. El passeig de Ronda es un bon emplaçament però al meu parer te un problema, i es l’accés de canto rodat i en rampa al pujar pel lateral de la Catedral, i desprès el terra del propi passeig amb un empedrat irregular i estret que fa que sigui dificultós caminar per la gent gran i pares joves amb cotxets.
    Quan el tema de les vendes, això ja son figues d’un altre paner...La crisi fa prescindir del que no es necessari...

    ResponElimina
  6. pos a mi no m'agradat que el mercat es fassi al passeig de Ronda. Tinc problemes de movilitat i he passat de pujar-hi, al mercat i a les avançades. Com a resultat, no he vist res de la festa ja que estava molt concentrada en llocs poc accesibles. Es una llastima perque és una festa que m'agradava i si continua així gent com jo o gran que te problemes per superar tanta costa, hem acabat de disfrutar de la festa

    ResponElimina
  7. efectivament, caminar pel passeig de ronda, sobre tot si o fas despres de haver anat a les avançades, es un sacrifici. Cal dir pero, que l'entorn es immillorable.

    ResponElimina
  8. Perdoneu la meva ignorància, però mai he entés els pares que porten un nen petit que necessita cotxet a un lloc on hi ha una aglomeració de vianants exagerada, on no s'hi pot circular, en un mes de juliol amb temperatures de més de 30 graus, per carrers on de normal no corre l'aire.

    ResponElimina
  9. ¡¡¡ Enrico forever!!!...............

    ResponElimina
  10. Emili; si el nens s’han de quedar a casa a lo millor els pares no poden sortir tampoc, i si la gent gran i els que tenen reduïda la seva mobilitat no hi poden accedir, diguem llavors qui queda?
    En la meva opinió una festa d’aquestes característiques hauria d’intentar tenir en compte i millorar els accessos perquè pugui ser me participativa i puguin anar com mes gent millor.
    En cap moment es crítica el lloc sinó als accessos.

    ResponElimina
  11. Amic Mc Calan, no és obligatori quedar-se a casa. Suposo que l'estiu hi ha molts llocs on passejar, i endur-se el nen. Platja? Montanya? Parcs i jardíns?

    Hi ha gent que fa anys que no va al Renaixement per evitar l'aglomeració. És tan sacrifici no anar-hi en tres/quatre anys i evitar al nen els "carregadets" aires dels carrers renaixetistes?

    ResponElimina
  12. sé que resulta políticament incorrecte, però he trobat l'espectacle bastant fruixet i sense gràcia. penso que els aniria bé un bon guionista, i que algun dels actors no sobreactués. la música en canvi està bé. m'ha sorprés que sempre sigui el mateix espectacle, pensava que cada any era diferent.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta