2 de juliol del 2008

La Generalitat unifica el servei d'autobús entre Tortosa i Alcanar per millorar la mobilitat

S'incrementa el nombre d'expedicions de la nova línia, amb sortides cada hora

Anar en transport públic des de Tortosa fins a les poblacions del litoral sud de l'Ebre és des d'ahir més fàcil i còmode. La Generalitat va presentar el nou servei d'autobús entre Tortosa i Alcanar, que millora les comunicacions per carretera entre els municipis de la costa i de l'interior. En realitat, la nova línia ha suposat la fusió de les línies Tortosa-Amposta i Amposta-Alcanar, una mesura que permet incrementar fins a 32 el nombre d'expedicions els dies feiners, 22 els dissabtes, i 20 els diumenges.

Fins ara, Tortosa i Alcanar es comunicaven amb dues línies de transport públic independents, i per tant calia fer un transbordament a Amposta per anar d'una població a l'altra. El problema és que entre Tortosa i Amposta hi havia 13 expedicions els dies feiners, però només sis sortides entre la capital del Montsià i Alcanar. En aquest sentit, tant l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, com l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, van destacar la importància que té el nou servei per afavorir el reequilibri territorial i millorar les comunicacions de les Terres de l'Ebre, que «no es poden entendre sense un bon transport públic». Així, Bel va remarcar que la nova línia d'autobús serà beneficiosa en tots els aspectes, i va posar l'exemple dels estudiants que podran arribar en transport públic a Tortosa, per estudiar al campus de la URV. «Si volem tenir un país equilibrat, fan falta més infraestructures, però també afavorir la mobilitat sostenible», va afegir-hi Montserrat. L'alcalde canareu també va dir que és important tenir eines que apropin els ciutadans als centres administratius. A més, Montserrat va destacar el caràcter fronterer d'Alcanar, que és «la clau» per millorar la mobilitat i els «fluxos naturals» amb el nord del País Valencià.

De fet, el gerent de l'empresa Hife, Josep Maria Chavarria, va explicar que properament també ampliaran el recorregut de la nova línia fins a Vinaròs i Peníscola. De moment, els autobusos del nou servei recorren Tortosa, Campredó, l'estació de trens de l'Aldea, el poble de l'Aldea, l'Hostal dels Alls, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, les Cases d'Alcanar i Alcanar. El nou servei suposarà un cost de 128.507 euros fins a final d'any, que serà assumit pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, dins del nou pla de transport de viatgers 2008-2012. Així, el servei està gestionat per l'empresa Hife, i els usuaris tindran un total de 32 expedicions diàries els dies feiners, amb una freqüència de pas d'una hora. El primer autobús surt de Tortosa a un quart de set del matí, i poc més d'una hora després arriba a Alcanar. En canvi, el primer autobús surt d'Alcanar a les 6.10 hores i arriba a Tortosa a les 7.25 hores. L'últim autobús surt de Tortosa a un quart de dotze de la nit, mentre que l'últim autobús que surt des d'Alcanar ho fa molt abans, a les nou del vespre, i arriba a Tortosa més d'una hora després, a un quart d'onze. De la mateixa manera, l'oferta dels caps de setmana també s'incrementa, amb 22 expedicions més els dissabtes i 20 sortides més els diumenges. Així, els caps de setmana i festius el servei es realitzarà entre un quart de set del matí i un quart de dotze de la nit.

El Punt (2-Juliol-2008)

1 comentari:

  1. Aquí hi ha quelcom que no hem quadra... Per què l'autobús de la HIFE que va a Saragossa passa pel matí per Amposta i va cap a Tortosa no recull la gent que va cap a la capital del Baix Ebre? És l'únic a aquella hora del matí... Això no està gens bé senyors de la HIFE, la gent té dret a anar ala feina amb transport públic, i no importa si són de les Terres de l'Ebre ni d'Amposta. A més, les combinacions per anar a l'estació de tren de l'Aldea són cada com pitjor...

    Moltes gràcies senyors de la HIFE... entenem que no vulguin fer-se la competència a vostès mateixos, però d'aquí a perjudicar al poble...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta