2 de juliol del 2008

Negociació pel nou pla de viatgers de l'Ebre

El director general de Transport Terrestre, Manel Villalante, va ser l'encarregat de presentar la nova línia d'autobús entre Tortosa i Alcanar. Segons va dir, el nou servei és l'avançament de les actuacions previstes a les Terres de l'Ebre, en el marc del nou pla de transports de viatgers de Catalunya que la Generalitat implantarà durant el període 2008-2012. Villalante va recordar que el pla preveu una reestructuració del servei de viatgers per carretera i una major coordinació amb els diferents serveis ferroviaris. De fet, va explicar que un dels objectius és combinar els horaris dels trens amb les arribades i sortides dels autobusos des de l'estació de l'Aldea, on la Generalitat també impulsa la construcció d'una estació d'autobusos. A més, Villalante va dir que el govern i l'Ajuntament d'Amposta també estan negociant una ubicació per a la nova estació d'autobusos.
Més complicades semblen les negociacions amb l'Ajuntament de Tortosa, que al febrer va presentar un paquet d'al·legacions al pla de viatgers. Amb tot, l'alcalde, Ferran Bel, va assenyalar que ahir, aprofitant la visita de Villalante, tenien una reunió per intentar acostar posicions. El govern municipal considerava que el pla no tenia prou en compte Tortosa i les Terres de l'Ebre, i va reivindicar una millora global de les línies de transport públic per tren i carretera, amb l'aturada dels trens Euromed a l'Aldea i nous ferrocarrils entre Tortosa i Deltebre i entre el port dels Alfacs i Lleida. L'Ajuntament també reclama la creació d'un consorci del transport públic a l'Ebre; més connexions amb les pedanies i dos serveis nocturns per a les línies Tortosa-Roquetes-Jesús i Alcanar-Tortosa-Xerta. També vol serveis exprés amb Amposta, la Ràpita i Alcanar; nous serveis fins a Móra d'Ebre, Ascó, Flix i Miravet, i connexió amb els polígons industrials.

El Punt (2-Juliol-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta