26 d’agost del 2008

El festival Ebre Terra de Vent convida el Japó i grups d'Escòcia, Polònia i Romania

La mostra internacional reunirà a Tortosa els nipons Wadaiko Akari i Mei Trio, una banda de gaiters i músics dels Balcans

Els carrers i les places de Tortosa seran l'escenari, de l'11 al 14 de setembre, de les actuacions de la sisena edició del Festival Internacional Ebre Terra de Vent, que enguany tindrà el Japó com a país convidat. Així, la cultura japonesa estarà representada pels grups Mei Trio i Wadaki Akari, demostracions de cuina nipona, arts marcials i bonsais, un petit festival d'anime i una exposició d'urushi, l'art decoratiu més tradicional i representatiu del Japó. A més, formacions catalanes com la Banda Unió Musical de Tarragona o la Cobla Ciutat de Cornellà compartiran cartell amb la banda femenina Belle Époque (Polònia), els gaiters de la Reading Pipe Band (Escòcia), els romanesos Tandarica Orkestar, i el grup Synchronicity, que són una banda de tribut a The Police.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va acompanyar ahir el director del Festival Internacional Ebre Terra de Vent, Xavier Bertomeu, en la presentació de la sisena edició de la mostra, que enguany tornarà a celebrar-se emmarcada en el programa d'actes de les festes de la Cinta. Bertomeu, que va remarcar que el festival es troba «camí de la consolidació», va valorar molt positivament que l'Ebre Terra de Vent repetisca un any més dintre del programa oficial de la festa major de Tortosa. El director del festival va recordar que l'Ebre Terra de Vent barreja el concepte del vent climatològic, molt habitual a les Terres de l'Ebre, i la importància dels instruments de vent al territori. Segons Bertomeu, el festival pretén ser un aparador de la música de vent que es fa arreu del món, i per tercer any consecutiu hi haurà un país convidat, enguany el Japó, que centrarà el cartell oficial i també les activitats complementàries.
Els caps de cartell seran enguany el grup Wadaiko Akari i Mei Trio, i tots dos actuaran a Tortosa el dia 12 de setembre. Wadaiko Akari, que és un grup de taiko, un timbal tradicional del Japó amb un so que pretén incentivar la reflexió, arribarà a Tortosa expressament per fer dues actuacions dins del festival; al migdia, a la plaça de l'Ajuntament i al vespre, al parc municipal. Per la seua banda, Mei Trio és un grup liderat per l'argentí Horacio Curti, expert en shakuhachi, una flauta japonesa construïda amb canya de bambú i que se subjecta de forma vertical, com la flauta dolça. Curti, que viu a Barcelona, està acompanyat per Alessandra Rombolá (flautes) i Esteban Algora (acordió).

>El gat Doraemon i una banda amb més de 50 noies

Altres activitats relacionades amb el Japó seran l'exposició Les belleses d'urushi, sobre aquest art decoratiu japonès i que es podrà veure al vestíbul de l'antic cinema Fèmina, i una petita mostra de cinema anime. Així, al teatre Felip Pedrell es projectaran El castillo ambulante i El viaje de Chihiro, totes dues del mestre de l'animació japonesa Hayao Miyazaki, i Doraemon Animal Planet, ja que el gat còsmic ha estat nomenat ambaixador cultural del Japó. A més, també hi haurà degustacions de cuina japonesa al restaurant El Parc, a càrrec de la xef Toshiko Taura, i demostracions de bonsais i d'arts marcials. D'altra banda, altres atractius del sisè Ebre Terra de Vent seran la banda polonesa Belle Époque, formada només per noies, i també els gaiters escocesos de la Reading Pipe Band. El director del festival, Xavier Bertomeu, va remarcar que portar una banda de gaiters d'Escòcia era un dels reptes pendents del festival. Bertomeu també va destacar la participació de la Tandarica Orkestar, una banda amb músics catalans i romanesos amb temes propis, clàssics del circ i peces balcàniques.

El Punt (26-Agost-2008)

Pots consultar el programa complet del festival clicant aquí.
Foto: Festival Internacional Ebre Terra de Vent

1 comentari:

  1. als que participen a l'Ebre Terra de vent, la policia també els para per fer-los bufar?
    Demano disculpes per un acudit tan dolent.

    Felicitats als organitzadors.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta