24 de setembre del 2008

El govern de Bel enllesteix la nova ordenança de civisme de Tortosa

El text és «més ampli» però «menys restrictiu» que la norma municipal anterior

El govern de Tortosa (CiU i ERC) ja ha enllestit un primer esborrany de la nova ordenança de civisme, que ha fet arribar als grups de l'oposició i a les entitats que van presentar al·legacions a l'anterior norma municipal, gairebé un any després de la suspensió de la seua tramitació. De fet, l'alcalde Ferran Bel va remarcar que estan en la fase de «rebre propostes», i que alguns col·lectius ja els han fet arribar les primeres aportacions. La previsió de Bel és aprovar la nova ordenança de civisme durant l'octubre.

Bel va confirmar que el govern de Tortosa ja ha enllestit una proposta d'ordenança de civisme, i que fa uns dies va fer-la arribar als grups de l'oposició i a l'associació Skatosa i al Casal Popular Panxampla, les entitats que van presentar al·legacions a l'anterior norma municipal. Al novembre passat, l'alcalde va decidir suspendre la tramitació de l'anterior ordenança, aprovada poc abans de les eleccions amb els vots del PSC, CiU, el PP i els independents Vicent Lluesma i Josep Maria Franquet. Amb tot, Bel ja va advertir abans de les municipals que CiU esmenaria l'ordenança, i que apostava per una altra més «àmplia i efectiva, que no estigués feta de cara a la galeria». Ara, Bel ha remarcat que el nou text és «més ampli en alguns aspectes» i també «menys restrictiu» en altres àmbits, però no va concretar el contingut de l'ordenança, ja que encara no han tancat el procés de redacció. «Alguns col·lectius ja ens han fet aportacions», va afegir-hi l'alcalde, que va recordar que la nova ordenança de civisme es podria aprovar durant el mes d'octubre, ja que el text encara s'està discutint en el marc de la comissió informativa de Governació.
Així ho va confirmar ahir el portaveu del grup d'ICV, Jaume Forcadell, que va precisar que la nova ordenança ha millorat l'anterior des del punt de vista formal. De fet, ICV va ser l'únic grup municipal que va presentar al·legacions al text anterior, i encara estudien quina ha de ser la seua posició i les aportacions que poden fer a la nova ordenança. Amb tot, en un primer cop d'ull, Forcadell va valorar que jurídicament hi ha alguns conceptes «indeterminats i ambigus», que podrien provocar actuacions «arbitràries» per part de l'Ajuntament. Forcadell també va pronosticar diferències «polítiques» en qüestions com el tractament de la mendicitat o la restricció de penjar cartells, si abans el consistori no instal·la cartelleres públiques. El regidor d'ICV també va advertir que l'ordenança inclou actituds que ja estan regulades a la legislació.

«Ni racisme ni violència» El Casal Popular Panxampla va difondre ahir un comunicat sobre els conflictes juvenils dels últims caps de setmana a Tortosa. L'entitat, que va penjar una pancarta al pont del tren amb el lema Ni racisme ni violència, afirma que les concentracions de joves van ser una reacció «autoorganitzada» i «espontània» davant d'una situació d'indefensió, en resposta a les agressions rebudes per altres joves. Però adverteix que potser no van ser la resposta adequada, ja que la manifestació de dissabte va permetre l'expressió de la violència «xenòfoba i feixista», i que cal cercar camins de «denúncia no violenta». Per això, el casal Panxampla pretén articular un «debat social» amb tots els agents necessaris per trobar solucions reals i duradores, i ja ha convocat una taula redona pel 17 d'octubre, sobre el paper de les ordenances de civisme per regular la convivència.

El Punt (24-Setembre-2008)

Foto: Casal Popular Panxampla

1 comentari:

  1. Volem un govern des de la ciutadania!! (ai que m'oblidava que ja estem en democracia...)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta