El CEIP i l'IES tenen directors diferents
El nou complex educatiu del Perelló, que agrupa el CEIP Jaume II i l'IES Blanca d'Anjou, va obrir ahir les portes per a més de 400 alumnes d'infantil, primària i secundària. Amb tot, els dos centres continuaran funcionant de forma independent, amb direccions i entrades diferents, encara que amb un projecte educatiu conjunt.
Els primers a estrenar el nou complex educatiu del Perelló van ser els alumnes més petits del CEIP Jaume II, quan passaven pocs minuts de les nou del matí. Als plors típics del primer dia, calia afegir-hi el vent fred del Perelló i els nervis pel fet d'estrenar un equipament nou, que s'ha convertit en un centre pilot del futur model 3-16 o 3-18. De fet, el complex del Perelló és el primer centre públic de Catalunya que s'avança a la futura integració de l'educació infantil, primària i secundària en un sol edifici. «Estem en un centre diferent, de nova construcció i amb una altra filosofia», va explicar ahir la directora dels serveis d'Educació a les Terres de l'Ebre, Marian Rojas, durant la seua visita al complex. Rojas va aclarir que normativament no és possible que el CEIP i l'IES del Perelló funcionin com un únic centre, però va remarcar que els seus equips directius i docents ja fa temps que treballen per implantar «un projecte educatiu conjunt». El nou complex del Perelló ha suposat una inversió d'uns 4,5 milions d'euros.
Segons la directora dels serveis territorials d'Educació, arreu del país ja hi ha «moltes demandes» per obrir aquest tipus de centres, habituals en l'escola concertada. De fet, Rojas va avançar que Sant Carles de la Ràpita ja ha demanat un centre 3-16. «Amb els centres 3-16 o 3-18, serà possible optimitzar recursos, compartir els espais infrautilitzats i facilitar el traspàs de primària a secundària», va remarcar.
>«Una cosa estranya i pràctica»
Els pares i les mares dels alumnes van viure l'estrena del centre del Perelló amb impressions enfrontades: amb il·lusió perquè començaven les classes i amb satisfacció pel fet d'estrenar un centre nou, però també amb divergència d'opinions sobre la idoneïtat del complex. «No ens sembla bé que hi hagi una entrada comuna per als xiquets grans i menuts, ja que les converses són molt diferents i els més petits són molt receptius», va advertir Laia Lores, mare d'una alumna que enguany farà P4. Més tranquil·la es mostrava Neus Pallarès, mare d'una alumna de P3, que com a membre de l'associació de pares i mares ha participat en els treballs previs per evitar espais o punts problemàtics. «Al principi les coses noves fan por, però pensem que anirà bé perquè està tot mil·limetrat perquè no hi hagi problemes», va assegurar. Els alumnes també semblaven prou conscienciats, sobretot els que enguany faran l'últim curs de primària i ja faran secundària al mateix centre. «És una cosa estranya, però més pràctica», va dir un alumne de 6è A durant la visita de la directora dels serveis territorials d'Educació.
El director del CEIP, Francesc Piñol, va anunciar que al primer consell escolar s'aprovarà una entrada diferent per als més petits, per una porta lateral. Un altre fet que preocupa la direcció dels dos centres és la difícil adaptació dels alumnes de procedència anglesa, molt nombrosos al Perelló. «Hem convertit un problema en una oportunitat, tot creant grups de conversa», va explicar el director de l'IES, Jordi Cervera.
El Punt (16-Setembre-2008)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.