16 de setembre del 2008

Tortosa aconsegueix reflotar l'Ebre Musik

La sala Cool serà l'escenari de nou concerts amb 12 grups

La banda de ska rural Xeic, de Rasquera, seran els encarregats d'obrir la setena edició del concurs Ebre Musik, que Tortosa farà enguany del 26 de setembre al 28 de novembre. L'àrea de Joventut i la sala Cool van presentar ahir el programa de concerts de l'Ebre Musik, un premi que ha reviscolat després del canvi de format i les novetats introduïdes en l'edició del 2007.

El regidor de Joventut, Emili Lehmann, i un dels propietaris de la sala Cool, Òscar Escudero, van presentar ahir el cartell del setè Ebre Musik, amb la «satisfacció» d'haver aconseguit rellançar el concurs després dels canvis introduïts en l'edició de l'any passat. «Estem contents per la quantitat de gent que va assistir als concerts, però sobretot per la qualitat dels grups», va remarcar Lehmann. En aquest sentit, el regidor va afegir-hi que l'èxit de l'Ebre Musik del 2007, en què tots els concerts van fer-se a la sala Cool, ha fet que enguany hagin rebut un total de 35 maquetes, una xifra superior a les 21 propostes rebudes en l'edició anterior. «Això diu molt a favor del concurs Ebre Musik i de la repercussió que està aconseguint el premi», va concloure. De fet, Escudero va recordar que el concurs va passar les seues hores més baixes fa un parell d'anys, però que ara els grups tornen a posar l'Ebre Musik als seus currículums. «Ens hem cansat d'escoltar maquetes i totes eren molt bones», va dir. «Enguany, tindrem grups que podrien estar tocant als millors escenaris de Catalunya i de l'Estat», va concloure Escudero. El representant de la sala Cool també va apostar per repetir el format de l'entrega de premis amb un concert a la plaça dels Mercats, després del bon resultat de la festa final amb els veterans Siniestro Total.
Enguany, tots els concerts seran en divendres a la nit, ja que l'organització va detectar que els grups que actuaven en diumenge al vespre no ho feien amb les mateixes condicions. «Per un grup, no és el mateix tocar amb la sala plena que amb mitja entrada», va remarcar Escudero, que amb el seu grup Secafgod va guanyar la quarta edició de l'Ebre Musik. El concurs començarà el 26 de setembre, a partir de les 00.30 hores, amb el concert del grup Xeic. La banda reusenca Inmoonere, de rock metal, actuarà el 3 d'octubre. La setmana següent, tindrà lloc el primer dels tres concerts dobles, amb el grup tarragoní Febrero (pop indie) i els reusencs Main Road (pop-rock), un dels finalistes de l'any passat. «Ja ens van dir que estaven molt satisfets del concurs, i que es volien tornar a presentar per intentar guanyar-lo», va explicar el regidor de Joventut. El 17 d'octubre actuaran els Plou com Mai, un grup de pop-rock de Sant Llorenç del Penedès. La resta de concerts són els de Mighty Toxic Boy (pop-rock, Tarragona), el 24 d'octubre; Unlogic (rock, Valls) i The Mirror Eyed Doll (suggestive metal, Reus), el 7 de novembre; Mahogo (reggae, Alcanar), el 14 de novembre i Sumum Krater (heavy rock, Tarragona, el 21 de novembre). Finalment, actuaran Venus Diablo (rock metal, Tarragona) i La Troupe (pop-rock, Tortosa), el 28 de novembre. Tots els concerts són gratuïts i els tres guanyadors rebran premis en metàl·lic de 2.000, 900 i 600 euros.

El Punt (16-Setembre-2008)

1 comentari:

  1. És del tot legítim escollir els grups seleccionats per l'Ebremusik segons la seva qualitat per poder dotar de prestigi al concurs però vaig tenir una sensació d'estafa monumental quan es van donar a conèixer els noms dels grups seleccionats per l'edició d'enguany. Ebre Musik o Tarragona Musik?? Pensava que un concurs de grups novells fet a Tortosa es donaria prioritat a la promoció dels grups de les Terres de l'Ebre. Amb 3 bandes, els Xeic de Rasquera o els Mahogo d’ “Alcanar” (diuen) i La Toupe de Tortosa no n'hi ha prou per fer sentir la música que es fa al nostre territori. Com pot ser que d’entre les bandes escollides no n’hi hagi una majoria d’ebrencs quan som el territori català amb més músics per metre quadrat??? Potser ho desconec i no se’n van presentar més però em sembla tenir la informació per insinuar que no ha estat així. Al Camp de Tarragona es fa un gran nombre de concursos amb dotacions i premis importantíssims. Per què es deixen al calaix les bandes ebrenques i es fa un concurs dit Ebre Musik amb un 75% de grups del camp de tarragona? S’ha de creure en el territori i en la gent d’aquí i ajudar-la a fer-se sentir, que no cal que expliquem a ningú el que costa que Catalunya es giri per mirar-nos i escoltar-nos!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta