16 de setembre del 2008

Tortosa portarà al jutjat l'agressió d'un jove a la zona de bars musicals

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va dir ahir que l'Ajuntament obrirà diligències judicials per aclarir les circumstàncies de l'agressió que divendres a la nit va patir un jove a la zona de la Simpàtica, on es concentren la majoria de bars musicals de la ciutat. Segons Bel, que va remarcar que l'Ajuntament no té denúncies oficials ni ha detectat un increment de la violència juvenil a les nits, la policia ja ha identificat tant el noi agredit com els dos presumptes agressors, que li haurien trencat la mandíbula. «El jove agredit no ha presentat denúncia, però l'Ajuntament obrirà diligències i ho portarem al jutjat», va afegir-hi. De fet, l'alcalde va detallar que aquesta baralla va ser l'incident que, com a revenja, va desencadenar un intent d'agressió multitudinària la nit següent, la matinada de dissabte a diumenge. Bel va precisar que la policia local tenia coneixement que un grup de joves s'havien convocat a través de missatges curts de mòbil, i que havia muntat un dispositiu especial amb altres cossos de seguretat, per prevenir incidents de gravetat. «En principi, no continuarem amb aquest dispositiu, ja que sembla una bretolada d'una nit de festa major», va anunciar. Amb tot, altres fonts explicaven ahir que els fets de dissabte van estar provocats com a reacció de la resta de joves a una de les bandes juvenils que des de fa mesos els estava atemorint a la sortida dels pubs, amb agressions gratuïtes i petits robatoris.

El Punt (16-Setembre-2008)

Més informació:

El tema a internet:
-Violència a la zona dels pubs (Fotolog Estimo Tortosa)
-Latin Kings a Tortosa (Fotolog Estimo Tortosa)

29 comentaris:

  1. Senyor Bel de "bretolada" res de res.

    A partir d'un fet que va passar divendres que va ser l'apallissament d'una persona amb el resultat final d'una mandibula trencada, i que pel que sembla no es un fet aillat, sino que sembla que es més habitual del que es voldria a la zona nocturna de Tortosa.
    Dissabte, hi va haver un grup de gent que es van organtizar per tal de "linxar" a un altre grup que eren els que havien ocasionat el lamentable fet de la nit anterior.

    Dir que es una "bretolada" que un grup de gent es refugia en un pub, que ha de demanar auxili a les forces de seguretat, que entre policia local, mossos d'escuadra, policia nacional i guardia civil hi havia més de vint-i-cinc agents.
    Dir que es una "bretolada" que la circulació per la simpatica estigues tallada més de tres hores perquè al mig del carrer entre curiosos i alborotadors hi havia més de tres centes persones.
    Dir que es una "bretolada" que els pocs vehicles que per error van passar per aquell lloc van ser "sacsejats" de forma reiterada amb el consequent perill.

    Senyor Bel, jo no defenso a ningú ni als que van provocar el lamentable incident de la primera nit, ni als que van respondre amb la llei del "talió", però voler amagar la realitat del problema pot portar a un agreujament del mateix.

    Possi solució o ho haurem de lamentar.

    ResponElimina
  2. Mentre aquí ens entretenim amb els avions, passe-us un rato per Fotolog Estimo Tortosa, del que La Marfanta ens ofereix l'enllaç al peu de la noticia, i veureu de quin tipus de "bretolada" estem parlant.
    De comentaris en trobareu per a tots els gustos: Racistes, xenòfobs, inclús de ponderats, lògics i informatius.
    Com ja vaig dir en un altre comentari, també en aquell bloc son bastants el que informen de que els fets no es poden considerar aïllats com va dir l'alcalde, hi han precedents, i el que es pitjor hi ha qui augura que el del dissabte també pot ser-ho.
    El que mes lamento de tot plegat es la constatació de que.....Que poc avancem. Se'm podrà dir que això sempre ha passat. D'això em queixo, de que encara passe.( i si parlem de percentatges, veuriem si sempre ha passat o no) "Joventut suficientment preparada" diuen, preparada per a que?.
    Un altre dia podem parlar de l'alcohol i les borratxeres dels nostres joves i de la tolerància per part de tots inclús amb menors d'edat.
    Digueu-me pessimista.

    ResponElimina
  3. Ja n'hi ha prou d'aquesta gentussa que té atemorida a tota la joventut de Tortosa. Que es pensen aquests "niñatos"! Que perquè van vestits en roba xunga i es fan dir latin kings son superiors a la resta?
    Ma dura contra aquesta gent, porten molt temps tocant la fibra de la gent i amenaçant als més joves de Tortosa. Robatoris, amenaces, destrosses, agressions multitudinàries... Que més han de fer aquests individus per a que no es consideri una bretolada i es prenguin les mesures oportunes?

    ResponElimina
  4. Xeic, quin susto m'has fotut, "tocayo", quan he vist "Ximo" i no era jo, ja em pensava que escrivia inconscientment ( com si no ho fes prou, despert ).Peró be, que se sapigue, per a be i per a mal, que tu ets tu i jo soc jo. El que no sabia es que es pot registrar o obrir diferents comptes amb el mateix nom. Espero que al menys no et posis l'ull com a foto.

    ResponElimina
  5. Gustau, una petita correcció. L'ajuntament no pot obrir diligènces judicials. En tot cas la policia local haura instruït un atestat policial, mai judicial.

    Salut.

    ResponElimina
  6. Emili, com a advocat i infermer que ets?

    La denuncia no ha de ser cursada per l'hospital a l'atendre al pacient a urgencies?

    ResponElimina
  7. Todd, qualsevol centre sanitari que aten un pacient amb lesions fruït d'un delicte, té l'obligació de realitzar una comunicació al jutjat. Això no és una denúncia.

    No és el mateix una comunicació, que una denúncia.

    ResponElimina
  8. Passis a viure una temporadeta a qualsevol escala de veins entre l' antic Fèmina i la rotonda de l'HTVC. S vol, fins i tot en algun xaletet del parc Nivera o dels voltants de l'insigne centre universitari del Betània. Viurà, de dijous a diumenge, la diferència entre bretolades puntuals i vandalisme. Viurà també l'absència persistent de les forces públiques. I per favor, no surti amb que el veinat no es queixa: primer, que ho fa de molts anys i molt; segon, que no cal que es queixi perquè l'ajuntament prengui responsabilitats.

    ResponElimina
  9. Ma dura contra els agressors però també contra els aprenents de Lynch. La cosa se sap com comença però no com s'acaba.

    ResponElimina
  10. Posats a agafar-mola amb paper de fuma, el centre sanitari no es qui ha de dir si el pacient te unes "lesions fruït d'un delicte", el que ha de dir es que te unes lesions produïdes per arma blanca, per arma de foc, etc. i en tot cas, per un aparent o presumpte delicte, no?.

    ResponElimina
  11. Home Ximo, quan un metge aten una persona que manifesta que l'han agredit (cop de punt, navalla, pistola, bate de beisbol, pedra, el que vulguis) ho comunica al jutjat perquè és la seva obligació.

    Fins i tot, si el pacient no ho manifesta, com pot ser el tema de menors, hi ha protocols d'actuació de comunicació a la Fiscalia.

    Et sembla bé?

    ResponElimina
  12. lluis, això es el que ens deies ahir: "Jo no li donaria més importància, sempre han hagut baralles entre mascles, és consubstancial a la natura humana".

    ResponElimina
  13. Article 262 de la Llei d'Enjudiciament CRiminal: "Els que per raó dels seus càrrecs, professions o oficis tinguessin notícia d'algun delicte públic, estaran obligats a denunciar-ho inmediatament al Ministeri Fiscal, al Tribunal competent, al jutge d'instrucció i en el seu defecte, al municipal o funcionari de policia més proper al lloc, si es tractés d'un delicte flagrant".

    La llei d'Enjudiciament criminal manté molts d'articles amb la seva redacció original, de agafeus, 1882.

    Per tant, formalment d'acord amb la Llei d'Enjudiciament Criminal quan un sanitari (actualment l'organització sanitària on treballa el sanitari) coneix d'unes lesions fruit d'una agressió ho ha de denunciar al jutjat i es realitza mitjançant un "comunicat" al jutjat.

    És el meu parer, subjecte a qualsevol altre millor fonamentat.

    ResponElimina
  14. Ahir no sabia lo de la mandibula trencada ni l'intent de linxament, avui estic glaçat, es més greu del que pensava. Pero continuo pensant que les baralles entre mascles joves no són estranyes, si als ingredients hi sumes alcohol o drogues o dones la probabilitat es dispara.

    ResponElimina
  15. Em sembla collonut, emili, ja casi m'ho semblava abans.
    Ara, a tots ens hauria de semblar collonuts que ens fasin rectificacions de bona fe.

    ResponElimina
  16. En la meva opinió , això no te res de bretolada...Si aquets episodis no es tallen d’arrel podem assistir a coses pitjors...La situació econòmica propiciarà cada cop mes tensions que els puristes titllaran de xenòfobes, encara que no sigui partidari de associar el delicte amb color de la pell...

    ResponElimina
  17. Penso que aquest fet no ha estat una bretolada i aquesta colla de nois llatinoamericans ja fa alguns mesos que actuen. El que menys gràcia em fa son els comentaris que ells mateixos posen al flog d'estimotortosa i al seu propi fotolog http://www.fotolog.com/1_sur_1 :'el viernes solo eramos 6 personas y les pegamos como a mas de 10 no fueron solo 3 chavales fueron mas,en tortosa abra muertes x culpa de vosotros mismos!! mucha gente esta metida en este charco' ETC NO ÉS UNA BRETOLADA, QUE NO HO VEIEU? ELS JOVES NECESSITEM RECOLZAMENT!

    ResponElimina
  18. Els comentaris del presumpte "latin" són lamentables, però no és l'unic que amenaça en aquell blog. Jo la veritat he al·lucinat amb els comentaris de la gent, ratllant en apologia de la violència. Bé, també poden ser trolls que es fan passar per uns i altres per afegir benzina a la foguera. Ara només falta que la ultradreta se n'assabenti i ens vingui a fer una visita, ja serà la repera. Sortirem a la TV i tot, com quan es fan manis anti-mesquites o semblants, quina il·lusió !

    ResponElimina
  19. L’ultima entrada al fotolog “estimo Tortosa”, parla de les amenaces de mort aparegudes, als comentaris de la noticia “latin Kings a Tortosa”. A demes parla de una concentració pacifica de gent de totes les edats a la zona lúdica de Tortosa (per cert no se si es refereix als pubs o a l’estadi).

    http://www.fotolog.com/estimotortosa/36958619

    ResponElimina
  20. Em sembla que es a l'estadi, hauriem d'intentar assistir la major part de gent possible per manifestar-mos pacíficament en contra de tanta gentusa.

    ResponElimina
  21. El que hauria de saber algun dels insensats que envia comentaris al fotolog "estimotortosa" fent apologia de la violència o amenaçant directament, es que de tot el que allí ( com aquí ) es publica, existeix un registre on esta perfectament identificada la procedència.

    ResponElimina
  22. miren yo les conozco,no les excuso,porque io no se nada,xo solo digo que antes de hablar informense,NO SON LATIN KINGS NI NADA POR EL ESTILO,aa i otra cosa,no pongan nombres conocidos en su nombre de usuario ia que eso podria okasionar problemas,yo si soy ximo.el de verdad!!!

    ResponElimina
  23. Tu el que ets es un "Mocallanties", nomes cal entrar al teu compte i veure des de quan estas registrat i quantes visualitzacions tens. Jo, Ximo m'ho dic des de que vaig nàixer i així em vaig registrar.

    ResponElimina
  24. realment, penseu, els latin south side, son nens, si, tenen o formen un banda, si, organitzada, y son perillosos,pos per a la gent jove si, els atraquen, peguen, etc, y no de un a un, sinó de 10 a 1, al final ha passat el llògik que tenia que passar, ho intuiem de feioa temps, els que penseu que es un atak racista, us equivoqueu, el que ha passat es que gota a gota han fet que la gent de tortosa estigui fins dalt de tot, i ara, pos diuen i fan coses, EN MASSA, que son disuasories, com puto mono, bah, una gilipollada, LA GENT NO PENSA QUE TOTS ELS LLATINS SIGUIN DOLENTS, estan contra els south side (latin kings).
    Tenen raó per mala sort, ningú ha fet res, i ells ho volen fer per que JA ESTAN CANSATS

    ResponElimina
  25. Ja em perdonareu, però vaig a ser una mica incorrecte, encara que espero que no per a tots.....Quien siembra vientos, recoge tempestades" deia el refrany; i això es pot aplicar a uns i altres.

    pub cool, voleu dir que esteu molt legitimats els que com ara vatros vos dediqueu a "ofertar" alcohol a la joventut igual que un supermercat?( 2x1)per a donar gaires opinions,. Em voleu explicar que fomenteu amb aquestes iniciatives?. Voleu dir que no inciteu l'alcoholisme?
    El mes greu: voleu que vos presente mitja dotzena de menors als que els serviu alcohol?.
    Per a qui no ho sapigue, ( em sap greu per la publicitat) aquesta es la darrera entrada que feu al vostre bloc:

    "este finde vam invitar a partir de les 4 a txupitos a tot hom, pero ens van quedar curts, este dissabte prepareus, a les 3 2 x 1, a les 4' txupitada popular de granitzat de llima amb vodka...jejeje ho ballareu tot".
    Sensacional.
    No en vull remoure cap de consciencia, però, hauríeu de saber que, quan els mitjans ens parlen de l'alarmant augment de l'alcoholisme entre la joventut, vatros son co-protagonistes de la noticia.
    Tambe hauríeu de saber que, des d'un establiment public el que haurieu de fer - i no heu fet abans- es una crida a la calma i tranquil·litat, que es el que s'ha de demanar, fent una apel·lació a l'actuació dels responsables municipals i policials i que actuen tot el contundentment que sigue necessari, però ells, que, entre altres coses per això estan i els paguem.
    Apa.....

    ResponElimina
  26. mireu un oferta, es el que fem nosaltres, tu mentre dius això, provablement no has mirat el que fan els altres...NOSALTRES NOMES VENEM COSES LEGALS....tu ves a veure que troves a la nit tortosina...això que es en boca de tots i ningu s'atreveix a dir, hem donat a tortosa llicències ludiques a gent que es sabia perfectament que VENIEN, i que els que compraven eren els nostres fills, si voleu porteu los a Amposta a veure com tornen els nois...COM A BALES...plens destimulants...jo al pub que represento venc alcohol, com les gasolineres els supermercats...etc...hi ha gent que ven tabac, i el venen als menors, i grans cases que foten un ducados ros que es un dos per ú del fumeteo...mira...no parlaré més
    PER QUE DAIXÒ ES DEL QUE VISC, I NO DE VENDRE MERDA...I UNA MICA DE RESPECTE PEL TRABALL DE LA GENT ANIRIA BE....cada divendres has llegit que faig concerts gratuits???CULTURAAAAAAAAAAAAAA.
    PROU

    ResponElimina
  27. per cert fa tres mesos vam denunciar amb noms i dades a la policia local a la nacional...que això pasaria....ja ha passat.cucafera que a peu de carre les coses es veuen i desde casa sensumen pero de lluny.
    pos els cosos de policia han fet el mateix que ara l'alcalde..calificar de bretolada lassumpte

    ResponElimina
  28. Jo parlo en general del que i com es ven als pubs i discoteques, i moltes vegades a menors, i tu em contestes que a Amposta donen merda; lo qual sona una mica a picabaralla comercial.

    Dius que no es il·legal, efectivament, no es il·legal el producte, però la venda a menors, SI. I un aclariment important: el tabac( de sempre) es raro que ocasione cap incident, altercat o víctimes alienes o col·laterals. L'alcohol, SI. Respecto que et guanyis la vida amb aixo, ara jo, després d'haver servit una dotzena ( veritat que no exagero?) de xupitos o cubates a algú que després es mata o mata a a un altre per la carretera o m'organitza un dos de maig a la sortida, una mica intranquil i amb cert remordiment, m'he sentiria, que vols que et digue.
    Si guanyeseu 50 cèntims per consumició us preocuparia tant deixar de servir-ne una altra?

    Quant a la falta d'actuació preventiva de la policia i l'Ajuntament.....tot el meu recolzament

    ResponElimina
  29. val ja no diré res mes,
    primer:
    el dos de maig com tu dius cucafera va ser al pub ATLANTIS, no al cool (mai al cool).
    segona:
    la gent del cool normalment es de tortosa i sol anar a peu, o al menys hi pugen a peu, per que no hi ha aparcament alla dalt al berenguer iv.
    si l'alcohol mata, es cert, el tabac mata es cert (també envenc),
    però com the dit tb venen alcohol els supermercats, les gasolineres, els bars, restaurants, els estancs, no se molta mes gent, jo tink llicència legal per fer ho, que si hem venut alcohol a menors??no sent concients, el que esta clar es que no puk demanar el carnet a tothom, però, i els pares?que els deixen anar als pubs i els permeten arrivar borratxos, ja sigui de fer el botellón o del que sigui? jo intento caminar sempre dins la legalitat, (molt dins).
    que se jo es molt facil satanitzar algo que desconeixes i fer suposicións...
    per cert no
    q puk tenir cap picabaralla amb amposta...es un gegant per mala sort, i jo un patufet molt molt petit i que comença de zero.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta