17 de setembre del 2008

La policia de Tortosa acusa dos menors de l'agressió que va causar l'aldarull als «pubs»

L'Ajuntament de Tortosa va confirmar ahir que la policia local ha obert diligències d'ofici per l'agressió que divendres a la nit va patir un jove del municipi, a la sortida d'un local d'oci nocturn del carrer Ramon Berenguer IV. Tot i que la víctima encara no ha presentat cap denúncia, la policia va poder localitzar i identificar els dos presumptes agressors, de 17 anys i també veïns de Tortosa. Els fets van tenir lloc quan la policia va rebre l'avís que s'estava produint una baralla «sense cap motiu aparent» entre joves, que segons unes altres fonts va començar quan la víctima va preguntar a un dels agressors si tenia una cigarreta. Després de l'agressió, altres joves van optar per la revenja i la policia local, amb el suport dels Mossos d'Esquadra i de la Policía Nacional, va haver d'intervenir per protegir els presumptes agressors. L'endemà, dissabte a la nit, la policia va organitzar un dispositiu al voltant dels pubs, però els dos joves van tornar a un dels locals i els agents els van haver de socórrer per evitar que els agredissin. Alguns testimonis parlen de més de 300 joves concentrats davant del bar, convocats a través d'internet i del telèfon mòbil per «plantar cara» a la banda juvenil que havia provocat problemes a la zona els últims mesos, amb agressions gratuïtes i petits robatoris. Amb tot, l'alcalde Ferran Bel va insistir ahir que són uns incidents «aïllats» i que els suposats agressors no pertanyen a cap banda organitzada. Però la presidenta de l'associació de veïns del Centre-Nucli Històric, Caritat Garcia Celma, va reclamar que l'Ajuntament mantinga el dispositiu de seguretat durant unes setmanes per evitar nous aldarulls. De fet, alguns joves ja han tornat a convocar, via internet, per dissabte al vespre, una concentració «pacífica» a la zona de pubs.

El Punt (17-Setembre-2008)

11 comentaris:

  1. L’ultima entrada al fotolog “estimo Tortosa”, parla de les amenaces de mort aparegudes, als comentaris de la noticia “latin Kings a Tortosa”. A demes parla de una concentració pacifica de gent de totes les edats a la zona lúdica de Tortosa (per cert no se si es refereix als pubs o a l’estadi).

    http://www.fotolog.com/estimotortosa/36958619

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. La zona lúdica és aquella mena de 'parque' situat a l'estadi, tan pronte entres per la part de Ferreries a l'esquerra.

    Ja ho podrien arregalr allò, ara bé, no m'extranya que estigui així, si els latin Kinkis es passen totes les tardes allí.ç

    Jo aniré a la concetració i els meus familiars també.

    ResponElimina
  4. * volia dir a la dreta

    ResponElimina
  5. per favor, algú pot aclarir on es la concentració, ja que Gustau diu a la zona dels pubs i algun comentari parla de la zona ludica de l'estadi?

    ResponElimina
  6. Què vol dir una concentració "pacífica" ? Les cometes són inquietants. O és pacífica o no ho és, no pot ser mig pacífica o parcialment pacífica.

    ResponElimina
  7. Les cometes no són gratuïtes ni busquen un doble sentit, sinó que responen a la literalitat de l'expressió, seguint la convenció periodística. Els convocants han anunciat una concentració "pacífica", tot utilitzant aquesta expressió.

    ResponElimina
  8. Si és una convenció periodística ja estic + "tranquil" :-)

    ResponElimina
  9. Per afegir-hi pacifisme, em permeto recomanar la visualització d'un vídeo de youtube a la següent adreça:

    http://es.youtube.com/watch?v=thU4WqAdA_8

    ResponElimina
  10. Hola bona nit:

    L’altre dia vaig escriure un comentari a estimo tortosa ( desprès d’haver-ho sentit per l’institut i de veure-ho escrit en altres comentaris anteriors al meu) on deia que es faria una concentració pacífica. En això vull remarcar que:
    1) No soc l’organitzador de cap esdeveniment, simplement ho vaig veure escrit i m’ho havien comentat pel cole i em va vindre al cap escriure un comentari nou dient simplement el que havia sentit.
    2) El mot pacífic el vaig escriure ja que per a mi aquesta concentració es fa per demanar seguretat pels carrers. Aquesta paraula l’haguès tingut que posar amb majúscules i sense cometes.
    3) Crec que el tema de les baralles l’hauriem de deixar en mans de la justícia, ja que ells son els únics que a la hora de la veritat ens defensaran davant de qualsevol injustícia
    4) Demano disculpes a tot aquell que s’ha pogut sentir ofesos amb meu comentari ( que repeteixo que no és el primer pel que fa al seu contingut)
    5) Visca Tortosa i TOTA la seva gent!

    Gràcies i bona nit,

    ResponElimina
  11. El video que recomana Ximo és molt bo.

    http://es.youtube.com/watch?v=thU4WqAdA_8

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta