30 de setembre del 2008

Sabaté avança el projecte de millora de la façana fluvial i del pont del ferrocarril de Tortosa

El senador del PSC destaca la voluntat inversora del govern de l'Estat a l'Ebre

El senador socialista Joan Sabaté va avançar ahir el projecte de millora de la façana fluvial de Tortosa, una actuació amb un cost de 5,7 milions d'euros que el govern de l'Estat executarà durant el 2009. Segons Sabaté, el projecte serà gestionat per l'empresa pública Tragsa, i es desenvoluparà des de la zona de l'antic escorxador fins al pont del Mil·lenari, amb la construcció de nous murs de protecció i l'ampliació de les baranes. A més, l'antic pont del ferrocarril serà una passarel·la per a vianants.

Sabaté va detallar ahir que la intervenció de la direcció general de Costes afectarà tot el tram urbà de l'Ebre a Tortosa, a les dues bandes del riu, i que servirà per millorar i ampliar les baranes i els murs de protecció. A més, el projecte també donarà continuïtat al passeig existent, i habilitarà l'antic pont del tren com a passarel·la de vianants i ciclistes, ja que quedarà connectat amb el mateix passeig fluvial i amb la via verda del Baix Ebre. El senador socialista va recordar que l'actuació ja va ser presentada a Tortosa durant la seua etapa a l'alcaldia per responsables del Ministeri de Medi Ambient, i que ara ja s'ha enllestit la redacció del projecte, les obres del qual seran gestionades per Tragsa. Sabaté també va precisar que el projecte representa la millora de la barana als dos marges, ja que se substituiran les baranes de formigó per una barana d'obra vista amb pedra d'Ulldecona, com la que hi ha al sector del mercat.

D'altra banda, Sabaté va anunciar que Costes construirà un mur de protecció a partir de la zona del mercat del Peix, i que farà una adequació dels talussos a partir del pont del tren. A més, també es refaran els talussos del passeig de Ribera, que ara seran reforçats amb murs de pedra seca per evitar l'erosió de les riuades. El projecte també preveu la millora dels talussos del marge dret, a la zona de Ferreries Nord, així com la construcció d'una nova barana i l'aixecament d'un tram de mur fins al pont del ferrocarril. En total, es construiran 42 metres de mur de protecció al marge dret, així com 92 metres de mur de 8 metres al marge esquerre. Finalment, el projecte també inclou l'ampliació del passeig de Ribera, per sota del pont del Mil·lenari.

Monument il·luminat «Com a senador, he fet el seguiment i no puc amagar la meua satisfacció pel projecte, que demostra la voluntat inversora de l'Estat les Terres de l'Ebre», va remarcar Joan Sabaté. El senador del PSC també va donar ahir alguns detalls de la connexió de la via verda a través del pont del ferrocarril, que s'adaptarà al trànsit de vianants i ciclistes. Sabaté va afegir-hi que s'aixecaran les vies i que s'enderrocarà una part del pont a l'avinguda Felip Pedrell, així com que es construiran unes rampes d'estructura metàl·lica esvelta i paviment de fusta que permetrà l'accés de ciclistes i vianants, que també podran accedir-hi a través d'unes escales. A més, s'instal·laran baranes de protecció i s'il·luminarà el pont, els pilar i les rampes amb projectors i lluminàries, per destacar la seua monumentalitat.

El Punt (30-Setembre-2008)

8 comentaris:

  1. Una obra molt necessària i que arriba amb molt de retard. Tant de bo sigui realitat la data del 2009. Si es compleix el termini, vagi per davant la meva felicitació a tots aquells que hagin manxat per tirar-ho endavant.

    ResponElimina
  2. Collonssssss,si Sabate te la mateixa credibilitat que Sapatero ja estem arreglats, ni al 2070 estara fet,menys mal que s'han congelat els sous "pobrets" i d'esta manera es possible que tiguen dinners per pagar l'arquitecte.

    ResponElimina
  3. L’arcàngel Sant Gabriel en forma de missatger en assabenta de la bona nova... Tot sigui ben vingut.... Si es que sigui veritat...Es clar!

    ResponElimina
  4. Jo em pregunto com és que Sabaté presenta projectes del govern central? Que els diners els dona el senat?
    A mi em sembla be que busqui sortir a la foto, i més si aquestes obres es van anunciar sent alcalde ell, però si són obres del Ministeri de Medi Ambient o d'algun altre no ho hauria de presentar un responsable del govern?
    Un senador no es el responsable del govern central, ho presenta perque es del mateix partit que el govern i en això no estic d'acord, ja que el govern no és del psoe, el govern es de tots.
    La politica aniria molt millor si es tingues clar que qui mana no representa només al seu partit sinó a tothom.

    ResponElimina
  5. Home, josep maria, no se si es acadèmic, de manual o una heretgia però, per buscar-hi una justificació, ve a ser el mateix que el que fan els diputats de l'oposició; preguntes al govern que a part de pretendre informació busquen comprometre, posar contra les cordes etc. i després van i ho expliquen a la premsa.
    En definitiva, de la mateixa manera que els de l'oposició expliquen el que fa ( o creuen que fa ) malament el govern; els altres, que formen part de la majoria que recolza el govern, expliquen el que fan ( o creuen que fa) be. Es així de simple...... i de polític

    ResponElimina
  6. Honestament, jo penso com Josep Maria al afirmar que un obra del Govern sigui el que sigui ha d’estar anunciada pel mateix Govern per la mateixa naturalesa de l’obra a desenvolupar. El que succeeix en la practica es la concessió d’un cert “peixet” al polític mes proper per allò de la cortesia, donant-li un cert protagonisme per la seva divulgació. Son formes molt lícites de proselitisme subtil que en altra època s’anomenava propaganda de partit...De totes formes tinc els meus dubtes de la seva realització dintre dels terminis que en assenyalen...

    ResponElimina
  7. Com no podia ser d'una altra manera, Mc calan.

    És tan lícit tenir dubtes com que el senador Sr. Joan Sabaté informi d'aquesta bona notícia per als tortosins.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta