20 d’octubre del 2008

El consorci Tortosa-Amposta-Reus: un assaig de sociovergència al territori?

Les declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida a favor d'un govern de CiU amb el PSC han fet que una altra vegada es torne a parlar de l'anomenada sociovergència. Sens dubte, el més beneficiat de la renovació d'aquesta polèmica política, que ha provocat el president d'Unió Democràtica de Catalunya, són els socialistes, que veuen com es debiliten les tesis d'Artur Mas i de retruc també fan entendre ERC i ICV que no els necessiten per seguir al govern de la Generalitat. Un altre tema és si ara Catalunya necessita o es pot permetre unes eleccions anticipades, i si realment un Mas amb opcions de ser president preferiria el PSC, abans d'un pacte amb ERC.

En clau territorial, fa dies que el nou Consorci d'Inversions Públiques (CIP), que l'Ajuntament de Tortosa ha constituït al costat dels ajuntaments d'Amposta i Reus, s'interpreta en alguns àmbits com un interessant assaig de sociovergència pràctica. Tant Tortosa com Amposta estan governades per CiU (tot i que a Tortosa també governa ERC, no ho oblidem), mentre que Reus és un veritable feu socialista, en què Lluís Miquel Pérez fa anys que governa amb republicans i ecosocialistes. Reus, Amposta i Tortosa s'han unit per afrontar la crisi i ajudar les administracions superiors a finançar algunes inversions, com el nou CAP d'Amposta o el nou hospital de les Terres de l'Ebre, que s'ha de construir al pla parcial de la Farinera de Tortosa. Sens dubte és un gest de responsabilitat dels tres ajuntaments, que estan demostrant més coherència i lleialtat institucional que els governs de l'Estat i de la Generalitat. Segons el conveni signat entre Ferran Bel i la consellera de Salut, Marina Geli, al febrer d'enguany, les obres del nou hospital havien de començar el 2009, amb l'objectiu de tenir el nou centre hospitalari finalitzat en un termini no superior a tres o quatre anys. Però el projecte, que tenia un cost aproximat de 166 milions d'euros, sembla avui més lluny que fa només vuit mesos enrera, quan hauríem de sentir el contrari. En aquest sentit, aquesta sociovergència pràctica, gairebé virtual, és bona perquè fa avançar el país i més concretament les Terres de l'Ebre. Una altra cosa és que políticament siga viable plantejar una sociovergència real en poblacions com Tortosa i Amposta, en què ara les posicions de CiU i el PSC estan tan allunyades...

Foto: Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Quan es parla de sociovergencia politicament es pot esta d'acord o no, peró democràtiment seria un error enorme i de molt calat, en democràcia es bo que hagi posicions d'alternança.
    Crec que Duran i cia tenen una sed de poder que molts cops sembla que s'hagin vegut l'enteniment.

    ResponElimina
  2. Gustau el CODE,Rebé o d'altres organismes son també assajos de la sociovergencia? crec que aquest cap de setmana i el congres d'UDC i les seves propostes t'han encisat, del tot licit, peró tot el que diuent els politics no t'ho cregis, home, que molts cops tenen un pèl massa de carrega d'oportunitat i poca cosa més.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta