21 d’octubre del 2008

La jornada Gresol i el 'síndrome Guardiola'

En les últimes hores hem assistit a un imparable desinflament dels conferenciats confirmats a la VII Jornada Gresol, el congrés sobre economia i gestió del talent en temps de crisi que es farà aquest divendres al pavelló firal de Tortosa. Així, tot i que en un primer moment havien anunciat l'assistència del president de la Generalitat, que havia de participar en l'acte inaugural de la jornada Gresol, finalment José Montilla no vindrà. De la mateixa manera, tampoc hi seran la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ni la secretària d'Estat de Comerç, Silvia Iranzo, dues ponents que seran substituïdes pel responsable d'economia del PP, Cristóbal Montoro, i pel secretari general de Comerç Exterior, Alfredo Bonet. Inevitablement, aquestes baixes d'última hora resten atractiu a una jornada en què també són molt esperades les aportacions del president de Freixenet, José Luis Bonet, el catedràtic d'Economia Aplicada de la UB, el canareu Germà Bel, o el president de Vueling, Josep Piqué. Des del punt de vista professional, també ens interessa veure en directe el periodista Josep Cuní, que moderarà el dinar col·loqui amb Montoro.

Però no podem deixar de lamentar la rebaixa en el programa de participants, que d'alguna manera recorda el greuge del FC Barcelona al poble de Sant Carles de la Ràpita, durant la disputa de les semifinals de la Copa Catalunya. En aquest sentit, sembla que és més fàcil fer saltar un compromís de l'agenda d'algú, quan la jornada té lloc a Tortosa que en altres llocs. Què ha de fer Montilla divendres, que siga més important que analitzar amb gent de diferents sectors i experts de primer nivell, la situació econòmica del país, tenint en compte el context actual? En la primera jornada Gresol, celebrada el 2001 al monestir de Santa Maria de Poblet, va assistir-hi el president del govern estatal, José Maria Aznar. A la segona, celebrada a Montblanc, la màxima representació institucional va recaure en Rodrigo Rato, aleshores vicepresident del govern i ministre d'Economia. I a la tercera, a la ciutat de Reus, el convidat estel·lar va ser ni més ni menys que l'expresident soviètic Mijail Gorbachov. Per tant, sembla que quan han de vindre a les Terres de l'Ebre, a tothom li agafa el síndrome Guardiola, perquè ens acaben enviant els reserves dels reserves.

1 comentari:

  1. Gustau,

    hi ha un fet objectiu de distància i infraestructures i transports deficients. Això no ajuda.

    Però les distàncies també són psicològiques. O en tot cas, les que un mateix es posa.

    Citaré dos casos de reunions econòmiques de renom, una del país i una de més internacional, que se celebren a llocs més o menys apartats.

    A S'Agaró no és que sigui difícil arribar-hi, però tampoc és que siguin les Rambles de Barcelona. Això sí, per a la mentalitat centralista dels barcelonins la Costa Brava sempre és més "a la vora". Serà perquè quan deixen de mirar-se el melic, miren més cap al nord.

    I a Davos s'hi arriba amb comoditat perquè a Suïssa s'arriba bé a tot arreu, però no us cregueu que no és un racó de món.

    Per cert, la gràcia de fer aquestes coses una mica lluny del "mundanal ruido" és perquè se suposa que la tranquil·litat conspira en favor de la reflexió.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta